ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Typography

Το σεληνιακό όχημα του ινδικού σκάφους Chandrayaan-3 βγήκε από το διαστημόπλοιο την Πέμπτη για να αρχίσει να εξερευνά την επιφάνεια του Nότιου Πόλου στη Σελήνη, όπως φαίνεται σε βίντεο που κατέγραψε την ιστορική στιγμή.

Το όχημα αναλαμβάνει να εξερευνήσει το σεληνιακό έδαφος και να διεξαγάγει πειράματα, όντας προετοιμασμένο για νέες προκλήσεις, δήλωσε ο επικεφαλής της Διαστημικής Υπηρεσίας.
Το διαστημόπλοιο πραγματοποίησε την προσσελήνωση στον ανεξερεύνητο Νότιο Πόλο της Σελήνης την Τετάρτη, καθιστώντας την Ινδία την πρώτη χώρα που σημείωσε αυτό το κατόρθωμα, λίγες ημέρες μετά την αποτυχία του ρωσικού Luna-25 σε παρόμοια αποστολή.
Η προσσελήνωση της ινδικής διαστημικής αποστολής, μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια το 2019, έφερεμεγάλη χαρά και πανηγυρισμούς στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου. Τα μέσα ενημέρωσης χαιρέτισαν την ιστορική προσεδάφιση ως το μεγαλύτερο επιστημονικό κατόρθωμα της Ινδίας.
Ο επικεφαλής του Ινδικού Οργανισμού Διαστημικών Ερευνών (ISRO), S. Somanath, δήλωσε ότι η προσεδάφιση πήγε πολύ καλά και ότι το ρόβερ είναι σε καλή κατάσταση, αλλά τα πειράματα δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει.

Δείτε τη στιγμή που το όχημα της ινδικής αποστολής πατάει στο έδαφος της Σελήνης

Πηγή: iefimerida.gr

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->