ΝΕΑ
Typography

Vanilla Sky... Ένα συγκινητικό βίντεο κατέγραψε την πρώτη φορά που η «Βανίλα», ένας 29χρονος θηλυκός χιμπατζής, είδε τον ανοιχτό ουρανό για πρώτη φορά αφότου έφτασε στο καταφύγιο Save the Chimps στο Fort Pierce, στην Φλόριντα.

Η «Βανίλα» στην αρχή ήταν επιφυλακτική στο να βγει στον έξω κόσμο, ωστόσο το alpha αρσενικό της αγέλης, ονόματι Ντουάιτ, την ενθάρρυνε. Στις πρώτες στιγμές της στο φως μένει με το στόμα ανοιχτό, με τις αντιδράσεις της να είναι πέρα για πέρα ανθρώπινες.
29χρονος θηλυκός χιμπατζής απελευθερώθηκε από το Εργαστήριο Πειραματικής Ιατρικής και Χειρουργικής για Πρωτεύοντα σε Πρωτεύοντα της Νέας Υόρκης (LEMSIP). Η Βανίλα δεν είχε βγει ποτέ έξω από ένα κλουβί 5 τετραγωνικών ποδιών ή σε μια κατασκευή μεγέθους γκαράζ μέχρι να μεταφερθεί στο καταφύγιο ζώων.

Η Βανίλα έζησε στο διαβόητο εργαστήριο – το οποίο έκλεισε το 1997 – μέχρι τα 2 χρόνια της. Στη συνέχεια, ήταν μεταξύ μιας ομάδας που μεταφέρθηκε στην Καλιφόρνια, όπου περιορίστηκε σε έναν μεγαλύτερο χώρο σε ένα καταφύγιο, που έπαψε να λειτουργεί το 2019 και απειλήθηκε από πυρκαγιές.

Πέρυσι, το καταφύγιο των χιμπατζήδων κανόνισε να μεταφέρει την Βανίλια και την ομάδα της στη Φλόριντα σε μια έκταση 150 στρεμμάτων.

nypost.com

 

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->