ΝΕΑ
Typography

Ήχοι από χτυπήματα έχουν εντοπιστεί στην τεράστια έρευνα για το εξαφανισμένο υποβρύχιο στην περιοχή του ναυαγίου του Τιτανικού, καθώς οι φίλοι των επιβαινόντων φοβούνται ότι ο χρόνος για τους πέντε εγκλωβισμένους στο σκάφος τελειώνει και ενώ ο χρόνος πραγματικά κυλά αντίστροφρα πριν εξαντληθεί το οξυγόνο, κάτι που υπολογίζεται να γίνει αύριο.

Ο «Τιτάνας», όπως λέγεται το εν λόγω υποβρύχιο, έχασε την επικοινωνία του με τον υποστηρικτικό πλοίο την Κυριακή, ενώ βρισκόταν περίπου 435 μίλια νότια του Σεντ Τζονς της Νέας Γης κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού προς το ναυάγιο του Τιτανικού στα ανοικτά των ακτών του Καναδά.

Στο σκάφος επιβαίνουν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ και την Τρίτη η αμερικανική ακτοφυλακή εκτίμησε ότι το σκάφος OceanGate Expeditions μήκους 6 μέτρων είχε μόλις 40 ώρες οξυγόνου.

Ακούστηκαν «ήχοι χτυπημάτων» από το υποβρύχιο στον Τιτανικό -Τι σημαίνει αυτό, σε εξέλιξη τεράστιες έρευνες
Ο Shahzada Dawood, δισεκατομμυριούχος, ένας από τους πλουσιότερους άνδρες του Πακιστάν, ο γιος του Suleman, 19 ετών, ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της OceanGate Stockton Rush και ο Γάλλος πιλότος του υποβρύχιου σκάφους Paul-Henry Nargeolet, είναι επίσης εγκλωβισμένοι στο σκάφος βαθέων υδάτων. Κατά τις εκτιμήσεις των ειδικών αυτό που ζουν όλοι τους είναι κάτι το εφιαλτικό, που ξεφεύγει από τα όρια αυτού μπορεί να φανταστεί κανείς.

Η ανακάλυψη των θορύβων πυροδότησε νέες ελπίδες ότι οι επιβάτες είναι ακόμη ζωντανοί και ότι θα μπορούσαν να χτυπούν το τοιχώματα του σκάφους ώστε να μπορούν να εντοπιστούν στο σόναρ - ενδεχομένως με κύπελλα. Αλλά στα 12.500 πόδια - σχεδόν δυόμισι μίλια - κάτω από την επιφάνεια, και με πιθανώς μόνο δύο σκάφη στη Γη ικανά να τους διασώσουν, ο χρόνος για να βρεθεί το υποβρύχιο τελειώνει.

Σπαρακτικές εκκλήσεις φίλων των επιβαινόντων στο υποβρύχιο που χάθηκε στον Τιτανικό
Σε μια σπαρακτική έκκληση σήμερα, ένας από τους στενούς φίλους του Χάρντινγκ, η Jannicke Mikkelsen, προειδοποίησε ότι «χάνουμε χρόνο».

Η φίλη του μεγιστάνα, δήλωσε σήμερα το πρωί στην εκπομπή Today του BBC Radio 4: «Είμαι αγχωμένη. Έχω αηδιάσει από τα νεύρα μου. Είμαι τρομοκρατημένη, είμαι αγχωμένη. Δεν μπορώ να κοιμηθώ αυτή τη στιγμή. Απλά ελπίζω για καλά νέα. Κάθε δευτερόλεπτο, κάθε λεπτό μοιάζει με ώρες».

Ο συνταγματάρχης Terry Virts, ένας άλλος φίλος που αποκάλεσε τον Χάρντιγκ «την πεμπτουσία του Βρετανού εξερευνητή», τόνισε επίσης ότι «ο χρόνος τρέχει» για να βρεθούν οι πέντε επιβαίνοντες.

Εν τω μεταξύ, ο απόστρατος αντιναύαρχος του βρετανικού ναυτικού Chris Parry δήλωσε στο LBC ότι οι ελπίδες να βρεθεί το αγνοούμενο βαθυσκάφος χωρίς «σήμα εκπομπής» στον χρόνο που απομένει, είναι κάτι το «αδύνατο».

Ο ναύαρχος Parry δήλωσε: «Φοβάμαι ότι οι πιθανότητες είναι ελάχιστες. Προφανώς, θέλουμε να παραμείνουμε αισιόδοξοι, αλλά υπάρχουν δύο προβλήματα εδώ - το ένα είναι να βρεθεί το υποβρύχιο και το δεύτερο είναι πώς στο καλό θα το βγάλεις από το βυθό. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και δεν νομίζω ότι κανείς έχει ιδέες για το πώς να το κάνει αυτή τη στιγμή».

Ο επιστήμονας δρ Michael Guillen, ο οποίος «παραλίγο να πεθάνει» όταν επισκέφθηκε το ναυάγιο του Τιτανικού το 2000, δήλωσε ότι το παγιδευμένο πλήρωμα θα μπορούσε να χρησιμοποιεί φλιτζάνια για να χτυπάει την πλευρά του υποβρυχίου για να μπορέσει να επικοινήσει με τον επάνω κόσμο.

Δήλωσε στο Good Morning Britain: «Αν το υδρόφωνό τους χάλασε τόσο νωρίς στην αποστολή, λιγότερο από δύο ώρες αφότου ξεκίνησαν το ταξίδι τους προς τον βυθό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έφτασαν ποτέ στον πυθμένα, τουλάχιστον θα μπορούσαν να πάρουν τα κύπελλά τους και να τα χτυπήσουν τα τοιχώματα του υποβρυχίου. Αυτό θα έκανα κι εγώ αν ήμουν εκεί κάτω και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα πει σε όλους ο πιλότος. Είναι πέντε άτομα, μπορούν να κάνουν αρκετό θόρυβο χτυπώντας απλώς τα τοιχώματα, καθώς ο ήχος διαδίδεται εξαιρετικά καλά στο νερό».

Ο Δρ Guillen πρόσθεσε ότι όταν άκουσε τα νέα του έδωσε «μεγάλη ελπίδα ότι ίσως είναι ακόμα ζωντανοί».

Ένας άλλος φίλος του δισεκατομμυριούχου Βρετανού εξερευνητή είπε ότι οι «ήχοι χτυπημάτων» είναι κάτι που θα έκανε ο αγνοούμενος φίλος του.

Ένας άλλος φίλος του Βρετανού δισεκατομμυριούχου, ο οποίος τελευταία στιγμή δεν μπήκε στο υποβρύχιο, αφού άρχισε να ανησυχεί για την ποιότητα της τεχνολογίας και των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στο σκάφος, είπε ότι η κίνηση αυτή, το να προσπαθεί να κάνει θόρυβο για να ακουστεί και να διασωθεί, είναι ακριβώς αυτό που θα έκανε ο φίλος του.

Ο Κρις Μπράουν, 61 ετών, ο οποίος είναι επίσης εξερευνητής, δήλωσε στο BBC Breakfast: «Αυτό είναι ακριβώς που θα περίμενα να σκεφτεί ο Χάμις». Και πρόσθεσε: «Πάντα υπάρχει ελπίδα. Ως εξερευνητής, δεν τα παρατάς ποτέ, ούτως ή άλλως».

Χθες το βράδυ, εξοπλισμός έρευνας φορτώθηκε στο αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος Horizon Arctic για να μεταφερθεί στο λιμάνι του St John's για να βοηθήσει στην αγωνιώδη αναζήτηση.

Τι συνέβη με τους θορύβους από τον βυθό
Καναδικά σόναρ έπιασαν θορύβους ανά 30 λεπτά στην περιοχή όπου εξαφανίστηκε το υποβρύχιο. Το περιστατικό κατεγράφη σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανταλλάχθηκαν με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και τα οποία είδε το Rolling Stone, αλλά δεν ήταν σαφές πότε συνέβη αυτό, πότε δηλαδή κατγράφησαν οι ήχοι.

Οι αξιωματούχοι της ακτοφυλακής επιβεβαίωσαν ότι οι υποβρύχιοι θόρυβοι κατεγράφησαν από ένα καναδικό αεροσκάφος και οι επιχειρήσεις «μεταφέρθηκαν» σε άλλο σημείο για να προσδιοριστεί η προέλευση των ήχων. Πάντως, οι μέχρι τώρα έρευνες δεν έχουν φέρει αποτελέσματα και δεν έχει εντοπιστεί το υποβρύχιο.

Πηγή: iefimerida.gr

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->