ΒΙΒΛΙΟ
Typography

To Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) συγκεντρώνουν βιβλία για το βιβλιοπωλείο των αστέγων με αφορμή την πρόσφατη κλοπή.

 Συγκέντρωση βιβλίων από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος για το βιβλιοπωλείο των αστέγων. To Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) συγκεντρώνουν βιβλία για το βιβλιοπωλείο των αστέγων με αφορμή την κλοπή των χιλιάδων βιβλίων που έγινε πριν λίγες ημέρες από το βιβλιοπωλείο στην οδό Πειραιώς στο κέντρο της Αθήνας.

Σκοπός είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα καινούρια ή χρησιμοποιημένα βιβλία σε καλή κατάσταση. Η συγκέντρωση των βιβλίων θα γίνεται καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή 09:00-20:00 και Σάββατο 09:00-14:00 στο σημείο πληροφόρησης της ΕΒΕ (info point) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«O κόσμος μάς αγαπάει»

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές εβδομάδες, άγνωστοι έκλεψαν χιλιάδες βιβλία από τον χώρο του βιβλιοπωλείου στην οδό Πειραιώς.

Όπως είχε δηλώσει ο ιδρυτής του βιβλιοπωλείου των αστέγων, Λεωνίδας Κουρσούμης, στην ΕΡΤ: «Τα πήραν – ας με ρωτούσανε, ειλικρινά σας το λέω θα τους τα έδινα με όλη μου την καρδιά, αλλά μπαίνουν και τα παίρνουν. Εμείς δεν έχουμε χρήματα, ούτε τίποτα, ζούμε τέσσερις άνθρωποι με μεγάλη δυσκολία. Δεν στεναχωριέμαι που πήραν τα βιβλία, γιατί θα μας ξαναέρθουν βιβλία – ο κόσμος μάς αγαπάει, μας έχει αγκαλιάσει…»

*Κεντρική φωτογραφία θέματος: SARAH MEYSSONNIER | REUTERS

 

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

GENIKO WEB BANNER half page 300x600

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->