ΜΟΥΣΙΚΗ
Typography

Δύο σημαντικές συναυλίες μουσικής με μεγάλη επιτυχία  και πολυπληθή ακροατήρια με μεγάλη ανταπόκριση κοινού, των Γαλλικών ΜΜΕ  πραγματοποίησε στην  καρδιά της  Ευρώπης, στο  Στρασβούργο από 1 έως 5 Ιουνίου 2024, ο Νίκος Ευθυμιάδης διευθύνοντας την Μικτή Συμπεριληπτική Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας- Κωνσταντίνος   Ευθυμιάδης προσκεκλημένος σημαντικών Γαλλικών φορέων.

 Ολοκληρώθηκε  με την αποθέωση  κυριολεκτικά   σε μια σπουδαία περιοδεία με 2 συναυλίες την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024, το βράδυ στην κεντρική αίθουσα Συναυλιών του Munsterhof του Στρασβούργου με την ερμηνεία σημαντικών έργων, που διηύθυνε ο Καρδιτσιώτης Μαέστρος Νίκος Ευθυμιάδης, συνεχίζοντας αδιάλειπτα να δίνει το πνευματικό στίγμα της Πατρίδας μας στην καρδιά της Ευρώπης, με μια πορεία με πάνω από 1500 συναυλίες σε όλον τον κόσμο.

  Με ένα πολυσχιδές υψηλού επιπέδου πρόγραμμα που άρχισε με το “Va pensiero”    του G. Verdi   από την όπερα Ναbuco  και ολοκληρώθηκε με την Ναπολιτάνικη  καντσονέτα  “Ο  sole  mio” και σε  μια κατάμεστη αίθουσα (Sold out) συνέχισε ενσυνείδητα τον Πολυετή Αγώνα της Μουσικής και Πολιτιστικής εκπροσώπησης της Ελλάδος με αξιοπρέπεια ,Ήθος και Ύφος στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Γίγνεσθαι.

  Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες η Μικτή Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης και ο Νίκος Ευθυμιάδης εμφανίσθηκαν  στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Στρασβούργο σε δύο πολύ σημαντικές συναυλίες (εμφανίστηκαν πρόσφατα στην Ιταλία σε τέσσερις συναυλίες στην Καμπανία στο Stabat Mater του Caffaro).

  Ακούστηκαν έργα εκκλησιαστικής και έντεχνης ελληνικής μουσικής, μονοφωνικής και πολυφωνικής, από το Βυζάντιο μέχρι σήμερα,  αναγεννησιακή , κλασσική και νεγρικα ενώ συγκινητική ήταν η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε, με  χειροκροτήματα και μεγάλη συμμετοχή του ακροατηρίου.

 Πρόκειται για μια σημαντική παρουσία της Καρδίτσας, της Θεσσαλίας, της Ελλάδας και του Νίκου Ευθυμιάδη, πρεσβεύοντας την σπουδαία χορωδιακή – μουσική παράδοση της περιοχής μας, πού την έχει καθιερώσει ως ένα πανελλήνιο και διεθνές κέντρο της Χορωδιακής Πρακτικής.

 

  Και φυσικά με ένα μικρό a capella πρόγραμμα ερμηνευμένο από την  Μικτή  Συμπεριληπτική  Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, αποτελούμενη από  σπουδαίους  χορωδούς μουσικούς  με επαγγελματική κατάρτιση στην πλειοψηφία τους.

Η πρώτη συναυλία  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 στις 5 το απόγευμα, στον Ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό του Στρασβούργου.

Η δεύτερη συναυλία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 στις 7 το απόγευμα στην κεντρική αίθουσα Συναυλιών του Münsterhof, στο κέντρο του Στρασβούργου, με την Μικτή Συμπεριληπτική Χορωδία Καρδίτσας του Ωδείου Καρδίτσας -Κωνσταντίνος να μεταδίδει ότι στην Τέχνη και στην Μουσική , η Καρδίτσα, η Θεσσαλία, η Ελλάδα Στέκεται Ψηλά.

Ήταν μία σημαντική παρουσία υψηλού επιπέδου της Ελλάδος, της Καρδίτσας και του Νίκου Ευθυμιάδη με πολυσήμαντα μηνύματα σε μία χώρα με μεγάλη μουσική παράδοση, όπως είναι η Γαλλία , στην καρδιά της Ευρώπης στο  Στρασβούργο, με ένα σπάνιο και απαιτητικό ρεπερτόριο.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->