ΜΟΥΣΙΚΗ
Typography

Αρχίζει την Πέμπτη  23 Νοεμβρίου 2023 στις 8 το βράδυ το 41οΔιεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας, στην αίθουσα «Αφροδίτη» του ξενοδοχείου Κιέριον , που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023.


Χορωδίες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό δίνουν το παρόν σε μια κορυφαία Μουσικο- Χορωδιακή εκδήλωση .
Συμμετέχουν Χορωδίες από το Ηράκλειο Κρήτης, τους Παξούς, την Ξάνθη , το Ηράκλειο Αττικής, την Καλλικράτεια Χαλκιδικής ,τα Τρίκαλα, την Νέα Ιωνία Βόλου, τις Σοφάδες Καρδίτσας,  την Καρδίτσα, το Μουζάκι κ.α.
Ένας κορυφαίος θεσμός του Νομού Καρδίτσας, πρότυπο επαρχιακού Διεθνούς Φεστιβάλ, ένας ιστορικός χορωδιακός θεσμός της Ελλάδος με διεθνή καταξίωση.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα  και στην  Καρδίτσα, υλοποιείται ένα σημαντικό τριήμερο  από 29 Νοεμβρίου έως 2 Δεκέμβριου2023 αφιερωμένο στην Ευρωπαϊκή Συμπερίληψη με 3  Χορωδίες  με άτομα με και χωρίς προβλήματα όρασης από Γαλλία, Αλβανία και Ελλάδα και τέσσερεις (4) μαέστρους από Βουλγαρία, Γαλλία , Αλβανία και Ελλάδα.
Παράλληλα , υλοποιείται το masterclass, workshop από το διακεκριμένο Βούλγαρο Μαέστρο PetarMatev.

Η εκδήλωση υλοποιείται  στο κλείσιμο της 15ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Η  Συμπερίληψη  αποτελεί , κυρίαρχο στοιχείο της Ευρωπαϊκής Κουλτούρας και Παιδείας και η συνύπαρξη τριών (3) Συμπεριληπτικών Χορωδιών , αποτελεί σημαντικό γεγονός για την σύγχρονη Ελλάδα.

Συνέντευξη τύπου

Στο πλαίσιο της έναρξης του Φεστιβάλ παραχώρησαν συνέντευξη τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Νίκος Ευθυμιάδης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ζαχαρής και το μέλος της οργανωτικής επιτροπής κ. Κώστας Παπατσιμούλης 

Αρχικά ο κ. Νούσιος τόνισε:

   "Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε και φέτος την 15η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στα πλαίσια του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί πλέον θεσμό στα καλλιτεχνικά δρώμενα της ΠΕ Καρδίτσας.

       Αφιερωμένο σε τρεις λαμπερές προσωπικότητες, την Μαρία Κάλλας, τον William Byrd  και τον Χρήστο Σαμαρά, το κορυφαίο αυτό πολιτιστικό γεγονός, δίνει τη δική του μοναδική αίγλη στο μουσικό και καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της περιοχής μας.

     Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 23 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου, στην πόλη της Καρδίτσας και στο Μουζάκι, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.

     Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – ΠΕ Καρδίτσας, ως συνδιοργανωτής , στηρίζει έμπρακτα το σπουδαίο αυτό καλλιτεχνικό γεγονός, αναγνωρίζοντας την μέγιστη συμβολή του στον πολιτισμό μας, αλλά και στην προβολή της περιοχής μας πέρα από τον ελληνικό χώρο.

     Θερμά συγχαρητήρια στον κ. Νίκο Ευθυμιάδη, που τόσα χρόνια με πάθος και αστείρευτη προσπάθεια είναι η ψυχή του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, καθώς και σε όλους τους συνδιοργανωτές.

      Είμαι σίγουρος ότι και φέτος οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα χαρίσουν μοναδικές στιγμές σε όσους τις παρακολουθήσουν".  

 

Ακολούθως ο κ. Ζαχαρής είπε:

Εν συνεχεία ο κ. Παπατσιμούλης δήλωσε:

 

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Νίκος Ευθυμιάδης υπογράμμισε:

Το συγκεκριμένο Χορωδιακό Φεστιβάλ, στο οποίο λαμβάνουν μέρος κορυφαίες χορωδίες από κάθε γωνιά της γης, διακεκριμένες ορχήστρες και σπουδαίοι σολίστ αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός και υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου και Καθηγητή Νίκου Ευθυμιάδη.

Φέτος θα εμφανιστεί ως gueststar του  41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας , η κορυφαία Αφρικάνικη Χορωδία  ScholaCantorum , της Αφρικανικής Ακαδημίας Χορωδιών, από την Κινσάσα του Κονγκό, που θα ερμηνεύσει  gospels, pop, folk, spirituals  και σύγχρονη  μουσική.

Πάνω από 150 χορωδίες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, συμφωνικές ορχήστρες, σολίστ, μαέστροι, συνθέτες συμμετέχουν κάθε χρόνο στο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας!

Το 41ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στην κορυφαία Μαρία Κάλλας(1923-1977) για τα 100 χρόνια από την γέννηση της, στον Ιταλό Αναγεννησιακό συνθέτη AntonioCesti(1623-1669) για τα 400 χρόνια από τη γέννησή του, στον κορυφαίο Άγγλο συνθέτη WilliamByrd(1543-1623) για τα 400 χρόνια από τον θάνατό του, στον Αναγεννησιακό Άγγλο συνθέτη ThomasWeelkes(1576-1623) για τα 400 χρόνια από τον θάνατό του, στον σημαντικό Ιταλό συνθέτη της Σχολής της Ρώμης GiovanniBernardinoNanino(1560-1623) για τα 400 χρόνια από τον θάνατό του και τον Έλληνα συνθέτη Χρήστο Σαμαρά (1956) .
Το 41οΔιεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες συναυλιών των ξενοδοχείων Κιέριον της Καρδίτσας , MouzakiPalaceHotelτου Μουζακίου και στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μουζακίου.

Μακριά από λαϊκισμούς και κινήσεις εντυπωσιασμού, το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας αποτελεί μία σημαντική τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό, την Τέχνη και τη Μουσική.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στη διάρκεια όλης της χρονιάς με πολλές εκδηλώσεις σε διάφορους χώρους και σε διαφορετικές περιοχές, προκειμένου να γίνουν Κοινωνοί της Μουσικής ευρύτερα στρώματα περιοχής.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα παρουσιάζει ο κορυφαίος ΑΛΕΞΗΣ ΚΩΣΤΑΛΑΣ.

Οι καλύτερες χορωδίες που λαμβάνουν μέρος, μπορούν να εκπροσωπήσουν το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και τη χώρα μας σε σπουδαία, Μουσικό-Χορωδιακά Φεστιβάλ του εξωτερικού όπως στο CastellamarediStabbia(Νάπολη) της Ιταλίας, στο Νόβισαντ(Απρίλιος, Μάιος 2024) και Νις της Σερβίας (Αύγουστος 2024) κ.α.

Επίσης, μπορούν να λάβουν μέρος στο σημαντικό CAMPUSESTIVOMUSICALE του SALERNO.

Για  την επιτυχία  της  όλης  εκδήλωσης  συμβάλλουν  η  Ιερά  Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας ως συνδιοργανώτρια) , ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου, ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα,το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

                           Πρόγραμμα 1ης ημέρας
ΠΕΜΠΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023– HOTEL KIERION– ΚΑΡΔΙΤΣΑ8:00 μ.μ
ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ – ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
Σ
YMMETEXOYΝ :
1. Η Σχολική Χορωδία του 1Ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Ζάχου
2.Η Μπάντα του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας υπό τη διεύθυνση του Άγγελου Παλαπέλα
3.Η Αφρικανική Χορωδία ScholaCantorumΑkto τηςKinshasaυπό τη διεύθυνση τουDrAmbroise Kua–NzambiToko

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->