Μοναδικές  ερμηνευτικές προσεγγίσεις σε  έργα υψηλών τεχνικών και εκφραστικών απαιτήσεων και ένα κοινό που μίλησε με το παρατεταμένο χειροκρότημά του.

Δύο κορυφαίους καλλιτέχνες της κλασικής μουσικής φιλοξενεί το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας την Κυριακή 18 Φεβρουαρίουτο απόγευμα στις 6 για μια μοναδική συναυλία μουσικής δωματίου.

Το Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, στο πλαίσιο του Έτους Κάλλας 2023 θα κλείσει την χρονιά με ένα σπάνιο και μοναδικό αφιέρωμα στην κορυφαία Ελληνίδα Υψίφωνο παγκοσμίων διαστάσεων, την Μαρία Κάλλας - Καλογεροπούλου (1923-1977), την οποία τιμά όλη η Υφήλιος το 2023, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό (100) χρόνων από τη γέννησή της.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, οι Καρδιτσιώτες μουσικοί Δημήτρης Καλογεράς και Λεωνίδας Καλογεράς επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη, με την εξαιρετική και διακεκριμένη μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο "Δύο σταγόνες κονιάκ", που θα παρουσιαστεί για μία και μοναδική παράσταση στη μουσική σκηνή Οδός Ονείρων στην Καρδίτσα.

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η Χριστουγεννιάτικη συναυλία που πραγματοποίησετο μεσημέρι της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου 2023, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μουζακίου, το Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου, προσδίδοντας με αυτόν τον τρόπο ξεχωριστό μουσικό «χρώμα» στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Μουζακίου. Μια συναυλία πλουραλιστική, δομική ,εξαιρετική που καθήλωσε το φιλόμουσο κοινό του Μουζακίου,ενός Μουσικού Εκπαιδευτηρίου που χρόνια παλεύει για την άνοδο του αισθητικού κριτηρίου και την ευαισθητοποίηση της νεολαίας στην Ποιοτική Μουσική.

Μία πολύ σημαντική Πολιτιστική, Καλλιτεχνική και Εκπαιδευτική εκδήλωση διοργανώνεται στα πλαίσια του 42ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2024 στην Καρδίτσα, στο Μουζάκι και στην Λίμνη Πλαστήρα, που είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια και διαχρονική Χορωδιακή σύνθεση «Ωδή της Χαράς» από την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν, κορυφαίο έργο του μεγάλου Συνθέτη.

Την πρώτη του Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση θα πραγματοποιήσει το Ωδείο Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 στις 8.30 μ.μ με την συμμετοχή των μουσικών συνόλων του Ωδείου καθώς και μαθητών και καθηγητών του Ωδείου.

Ο Δήμος Τρικκαίων και το Μουσείο Τσιτσάνη, με το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας τιμούν τον μεγάλο λαϊκό δημιουργό Βασίλη Τσιτσάνη.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η β’ φάση της 15ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 στην επιβλητική και μεγάλη αίθουσα του Ξενοδοχείου Mouzaki Palace Hotel με το κορυφαίο Χορωδιακό αριστούργημα <<Ωδή Της Χαράς>> του Λούντβιχ Βαν. Μπετόβεν από την 9η Συμφωνία, υπό την διεύθυνση του Βούλγαρου Μαέστρου PetarMatev.

Ποιες λέξεις μπορούν να περιγράψουν την κλασική μουσική; Η κλασική μουσική είναι διαχρονική, εκλεπτυσμένη, ισορροπημένη, άλλοτε απλή, άλλοτε πολύπλοκη, προσβάσιμη, επιδραστική, προκλητική, κινητοποιεί συναισθηματικά, εμπνέει…

Mε πρωτοβουλία του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε η πρώτη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του 2023 στην Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας.

Περισσότερα Άρθρα...

GENIKO WEB BANNER half page 300x600

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->