Μια μουσική παράσταση από το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας το Σάββατο στις 8.30 μ.μ.

Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση της «Ορχήστρας Βιολιώνε» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σηματοδοτήθηκε η έναρξη της εαρινής περιόδου συναυλιών του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας.

Μετά από δύο σχεδόν χρόνια απραξίας λόγω πανδημίας, η Φιλαρμονική του Δήμου Μουζακίου επιστρέφει στο πολιτιστικό προσκήνιο.

Σύμπραξη με το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής

1200 μαθητές και μαθήτριες μουσικών σχολείων από την Ελλάδα και τη Ρουμανία…..26 μουσικά σχολεία συνολικά, εκπροσωπούμενα από διαφορετικά μουσικά σύνολα το καθένα….τρία 24ωρα γεμάτα μουσική, εμπειρίες, συναυλίες, σεμινάρια, διαλέξεις, διαγωνισμοί, εργαστήρια, πρόβες……σε κάθε γωνιά της Ξάνθης παιδιά να μελετούν μουσική….αυτό είναι το φεστιβάλ «Ξάνθη – πόλις ονείρων», μια μοναδική για την Ελλάδα διοργάνωση που πραγματοποιείται στη γενέτειρα του Μάνου Χατζιδάκι κάθε χρόνο στις αρχές Μαΐου.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Απριλίου η 1η μαθητική συναυλία του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας.

Με τρεις μαθητικές συναυλίες ολοκληρώνεται ο κύκλος των παρουσιάσεων των ατομικών μουσικών οργάνων  αυτή την εβδομάδα στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας.

Τα πρώτα ψήγματα jazz μουσικής (προάγγελος του ιδιώματος της jazz) είναι το ragtime που πρωτοεμφανίζεται στα saloon της Αμερικής στα τέλη του 19ου αιώνα.

Ένα υπέροχο τραγούδι με καταπληκτικό στίχο και ερμηνεία κυκλοφόρησε από τον Λάμπρο Καρελά.

Περισσότερα Άρθρα...

pilatos mesa

cactus1

  bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->