hfhrfhfrrfxhhfhfhhfjjjj

topiki agora pappas fro

ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΝΕΜΑ
Typography

Η Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας, το Τμήμα Δασολογίας Επιστημών , Ξύλου και Σχεδιασμού και ο Σύλλογος Φοιτητών Τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτων – στο πλαίσιο του 4ου Αφιερώματος Στο Γαλλικό Κινηματογράφο - θα προβάλουν την Τρίτη 29/10/2024 στο Αμφιθέατρο Γ’ του Τμήματος Δασολογίας Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού (Β. Γρίβα 11-13) την ταινία «Beautiful Minds - Presque» των Bernard Campan και Alexandre Jollien. Γαλλο – Ελβετική Κωμωδία, 2022, 91’. Έναρξη προβολής 9:00 μ.μ,, είσοδος ελεύθερη.


Υπόθεση: Ο Λούις είναι διευθυντής γραφείου τελετών. Ορκισμένος εργένης στα 58 του, αφοσιώνεται ολοκληρωτικά στη δουλειά του και δεν σκέφτεται καν τη σύνταξη. Ο Ιγκόρ είναι 40 ετών, ένα κοφτερό μυαλό κολλημένο σε ένα σώμα με αναπηρία από εγκεφαλική παράλυση. Είναι λάτρης της φιλοσοφίας και συνοδοιπόροι του είναι ο Σωκράτης, ο Σπινόζα και ο Νίτσε. Προτιμά να κρατά αποστάσεις από τον κόσμο και δεν γνωρίζει πολλά πράγματα για τη φιλία, τη σεξουαλικότητα και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Σε μια σύμπτωση που μπορεί να συμβεί μόνο στην πραγματική ζωή, οι δρόμοι του Λούις και του Ιγκόρ διασταυρώνονται. Επιβιβάζονται σε μια νεκροφόρα για ένα ασυνήθιστο οδικό ταξίδι που θα τους μάθει να βλέπουν πέρα από τα δικά τους προβλήματα και να επανεκτιμήσουν τη ζωή τους.
Ηθοποιοί: Bernard Campan, Alexandre Jollien, Tiphaine Daviot, Julie-Anne Roth
Κριτικές: Η ταινία είναι μια διασκεδαστική ιστορία για μια ξεχωριστή φιλία σε ένα αλλιώτικο road movie. Τρυφερή και συναισθηματική, με αρκετές δόσεις χιούμορ, καταφέρνει να μας περάσει κάποιες μικρές αλλά ουσιαστικές ιδέες. Μια καθαρή ματιά στην αναπηρία, χωρίς τετριμμένα κλισέ κάτι που συχνά συναντάμε σε ταινίες που πραγματεύονται ανάλογο θέμα.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->