ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Typography

Ανοίγει την Τρίτη 4/6 η αυλαία του Διεθνούς Φεστιβάλ «Μενελαϊδια 2024» ενός εκ των κορυφαίων πολιτιστικών θεσμών του τόπου μας που διοργανώνει ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Καρδίτσας "ΜΕΝΕΛΑ'Ι'Σ".

Η περιοχή μας θα καταστεί από 4-9 Ιουνίου  σταυροδρόμι συνάντησης πολιτισμών με τη συμμετοχή διεθνών και ελληνικών παραδοσιακών συγκροτημάτων.

Στο πλαίσιο της έναρξης το μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου σττην ΠΕ Καρδίτσας όπου στο Φεστιβάλ αναφέρθηκαν ο πρόεδρος του "ΜΕΝΕΛΑ'Ι'Σ" κ. Απόστολος Ξυδιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κώστας Τέλιος, η Αντιδήμαρχος Σοφάδων κ. Σοφία Αλειφτήρα και η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Αθηνά Πέτσα.

menel syned

Ο κ. Ξυδιάς

Ο κ. Κώστας Τέλιος

Τα «Μενελαϊδια» αποτελούν θεσμό και προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας. Η παραδοσιακή μουσική και ο χορός μόνο να ενώσει μπορεί. Η λαϊκή παράδοση αποτελεί σημαντική αξία και κατ’ επέκταση ο πολιτισμός που συμβάλλει στη δημιουργία μιας ισορροπημένης κοινωνίας. Καλωσορίζουμε όλους τους Συλλόγους που αποτελούν το οξυγόνο και την ανάσα τέτοιων δράσεων,

Η κ. Σοφία Αλειφτήρα

Με χαρά φέτος θα φιλοξενήσουμε για πρώτη φορά τον Πολιτιστικό όμιλο Μενελαϊς την Πέμπτη 6 Ιουνίου στη Δ.Κ Κέδρου. Τα Μενελαϊδια έχουν καθιερωθεί ως θεσμός, μεταφέρουν και ανταλλάσουν πολιτισμό ανάμεσα στις χώρες.

Η εκδήλωση έχει και αποκεντρωτικό χαρακτήρα, κάτι πολύ σημαντικό καθώς δίνεται η δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους του Δήμου Σοφάδων να παρακολουθήσουν ένα τόσο μεγάλο γεγονός. Επιλέξαμε τον Κέδρο ως έδρα του πρώην Δήμου Μενελαϊδος και θα φιλοξενήσουμε συγκροτήματα από το Μεξικό, την Κολομβία και την Ελλάδα. Συγχαίρω τον πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου για την πλούσια δράση τονίζοντας ότι από το Δήμο Σοφάδων ο Ομιλος Μενελαϊς θα έχει έμπρακτη στήριξη. Ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλούμε τους συμπολίτες μας να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις.

Η κ. Αθηνά Πέτσα

Είναι ένα σημαντικό γεγονός που έχει στόχο να μας φέρει κοντά στις ρίζες μας. Το πλούσιο παρελθόν ενός λαού, δημιουργεί εναύσματα για να συνεχίσουμε και να εμπλουτίσουμε το μέλλον. Τέτοιες δράσεις τις στηρίζουμε γιατί προάγουν τον πολιτισμό μας.

 

menel sygrotimata 1menel sygrotimata 2menel sygrotimata 3menel sygrotimata 4 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ                                             

 

ΤΡΙΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Άφιξη παραδοσιακών συγκροτημάτων. Συνάντηση με την Οργανωτική Επιτροπή. Ενημέρωση προγράμματος φεστιβάλ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

ΩΡΑ: 11.00 Συνάντηση των επικεφαλής διεθνών αποστολών με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Ν. Καρδίτσας.

ΩΡΑ: 12.00 Κέντρο πόλης. Ολιγόλεπτη εμφάνιση διεθνών παραδοσιακών συγκροτημάτων.

ΩΡΑ: 17.30 - Ξενάγηση στα ΜΕΤΕΩΡΑ.

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

ΩΡΑ: 11.00 Επίσκεψη των επικεφαλής διεθνών παραδοσιακών συγκροτημάτων στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο.

ΩΡΑ: 17.00 Εγκαταστάσεις Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου «ΜΕΝΕΛΑΪΣ» Διδασκαλία - Εκμάθηση Ελληνικών παραδοσιακών χορών στους χορευτές των διεθνών παραδοσιακών συγκροτημάτων.

ΩΡΑ: 20.30 Δήμος Σοφάδων. Δημοτικό διαμέρισμα Κέδρου

Εμφάνιση διεθνών παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

ΩΡΑ:11.00 Επίσκεψη – ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας ΩΡΑ:19.00 Παρέλαση Ελληνικών και διεθνών παραδοσιακών συγκροτημάτων

στους κεντρικούς δρόμους της πόλης Καρδίτσας.

ΩΡΑ: 20.30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ.

«Η ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΜΑΣ ΤΟ 2001» Έργο του αείμνηστου Αντώνη Νικολάου. Αφιέρωμα στους ξενιτεμένους συμπατριώτες. Απόσπασμα μονολόγου από την ηθοποιό της Θεατρικής Σκηνής Καρδίτσας κα Πόπη Πλαστήρα.

Παρουσίαση Προγράμματος: Ρούλα Καραβίδα

 

«Χορός στη Πλατεία». Εμφάνιση Ελληνικών και διεθνών παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων.

ΩΡΑ: 23.30. Ελληνική παραδοσιακή βραδιά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

ΩΡΑ:10.30 Ξενάγηση στην Λίμνη Νικολάου Πλαστήρα. ΩΡΑ: 20.30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ.

«Χορός στη Πλατεία». Εμφάνιση Ελληνικών και διεθνών παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων

ΩΡΑ: 23.30. Ελληνική παραδοσιακή βραδιά.

ΛΗΞΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->