ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Typography

Μετά τις περσινές, λόγω των καιρικών συνθηκών, περιπέτειες, που οδήγησαν στην αναγκαστική απόφαση να διοργανωθεί η αντίστοιχη εκδήλωση στο Μουζάκι, η φετινή εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας» πραγματοποιήθηκε και πάλι στο χωριό και στην έδρα του Συλλόγου, σήμερα Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023.

Η απροσδόκητη προσέλευση των Οξυωτών, που κατέκλυσαν τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του καφενείου της Αγίας Τριάδας και, έστω και για λίγες ώρες, έδωσαν επιπλέον ζωή στο χώρο και στο χωριό, ήταν η ευχάριστη έκπληξη για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Σκόρπισε χαρά, ικανοποίηση και προσδοκίες για το μέλλον, τονώνοντας το ηθικό όλων και ιδιαίτερα των εναπομεινάντων μόνιμων κατοίκων του χωριού, που έδωσαν το παρόν σχεδόν στο σύνολό τους, και δικαίωσε για άλλη μια φορά την απόφαση του διοικητικού Συμβουλίου να πραγματοποιείται, ακόμα και στην καρδιά του Χειμώνα, η συγκεκριμένη εκδήλωση στο χωριό.

oxia pita2

oxia pita2

Σ’ ένα ιδιαίτερα ευχάριστο και γιορτινό κλίμα, που είχε εκλείψει τα τελευταία χρόνια, οι Οξυώτες είχαν την ευκαιρία να ανταμώσουν, έστω, προσωρινά και να ανταλλάξουν τις ευχές τους για τη νέα χρονιά. Τους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Καραβίδας, που στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ανάγκη να παραμείνουν ενωμένοι και να γίνουν περισσότερο διεκδικητικοί απέναντι στα πολλά προβλήματα, που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το βαριά χτυπημένο από τη θεομηνία του «Ιανού» χωριό τους. Τόνισε, ακόμα, την ανάγκη ενίσχυσης των εκδηλώσεων του Συλλόγου με την παρουσία τους, ώστε ο Σύλλογος να ανατάξει μετά τις καθοριστικά αρνητικές για όλους τους συλλόγους συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού, τα σημάδια της οποίας είναι ακόμα ιδιαίτερα ορατά.

Τυχερός με το φλουρί, που αντιστοιχούσε σε δωροεπιταγή, προσφορά του Συλλόγου, ήταν ο μόνιμος κάτοικος του χωριού Κων/νος Παγώνης.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί όσους και όσες παραβρέθηκαν και εύχεται στα μέλη του και σ’ όλο τον κόσμο καλή χρονιά.

Από το ΔΣ του Συλλόγου

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

GENIKO WEB BANNER half page 300x600

kokkinoskoyfitsa2 vert

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->