Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας συμμετέχει σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας στις παρακάτω εκδηλώσεις και δράσεις:

Το απόγευμα της Παρασκευής, 14.9.2018 πραγματοποιήθηκαν στην Δημοτική Πινακοθήκη τα εγκαίνια της έκθεσης: Καρδίτσα και ποδήλατο. Η προσέγγιση μέσα από τη ματιά του καλλιτέχνη, με την οποία παρουσιάζονται τα εικαστικά έργα που υποβλήθηκαν ως συμμετοχές στον 1ο Διαγωνισμό του Κληροδοτήματος Βαλταδώρου (στην κατηγορία των ζωγράφων) που πραγματοποίησε ο Δήμος Καρδίτσας.

Τα έργα των ζωγράφων θα εκτεθούν σε έκθεση που θα εγκαινιαστεί στις 8.00 το βράδυ της Παρασκευής στη Δημοτική Πινακοθήκη

Δεύτερη μέρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΤΙΤΑΝΕΙΑ 2018» και τη σκυτάλη παίρνει το 1ο Χορευτικό Αντάμωμα των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Παλαμά.

Ως ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της χρονιάς καταγράφεται ήδη η Πανελλήνια Διοργάνωση «ΦΕΤΑ 2018» που θα πραγματοποιηθεί στην Ελασσόνα από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Η Καλλιτεχνική Ομάδα Δρυάδες εν Πλώ και η Πρόεδρός της Kα Μαρία Καραπαναγιώτη, χορογράφος – χοροθεραπεύτρια – εκπαιδευτικός, συμμετείχαν στο 51ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Έρευνα του Χορού του CID, που πραγματοποιήθηκε στις 4-8 Ιουλίου στην Αθήνα.

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 12.00 θα γίνει η φετεινή ΚΑΣΤΑΝΟΓΙΟΡΤΗ στον Ελληνόπυργο και για τρίτη φορά στο πανέμορφο Πάρκο του Αγίου Αθανασίου.

Επέστρεψε η αποστολή του Λαογραφικού Ομίλου Καρδίτσας από την όμορφη ΠΑΡΟ, όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις … 2ο Μουσικοχορευτικό Σταυροδρόμι με διοργανωτή τον Σύλλογο Τεχνηντάρι - Κέντρο Tέχνης και Πολιτισμού.

Το τετραήμερο 13-14-15-16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι εκδηλώσεις "Τιτάνεια" στη κεντρική πλατεία του Δήμου Παλαμά.

Tην έναρξή τους κάνουν τα «Τιτάνεια 2018»,η κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση του Δήμου Παλαμά, που αποτελεί πλέον θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Έχοντας περάσει ικανό χρονικό διάστημα από τις τριήμερες εκδηλώσεις του 5ου Ανταμώματος των απανταχού Καλυβακιωτών, το οποίο αντικειμενικά θεωρείται αρκετό για να καταλαγιάσουν οι πρώτες εντυπώσεις και τα συναισθήματα, τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι, πιστεύω, πολύ θετικά.

Περισσότερα Άρθρα...

 kafes2

 

 giovani teliki