Δυστυχώς το κλείσιμο του καλοκαιριού για τις εκδηλώσεις  των  Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, δεν ήταν αυτό που θέλαμε.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινάδων τιμώντας παραδοσιακά τη μνήμη του Αγίου Φανουρίου σας προσκαλεί στις "Aυγουστιάτικες βραδιές" στην Πλατεία Καμινάδων.

Ήταν μία ονειρική βραδιά η εκδήλωση με τα αερόστατα και την ύψωση της μεγαλύτερης Ελληνικής Σημαίας στον κόσμο, η οποία ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία!

Την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία Μουζακίου, ο Δήμος και το ΝΠΔΔ (Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα) τίμησαν το μεγάλο αοιδό της τοπικής παράδοσης Χρυσόστομο Μητροπάνο με τη διοργάνωση ενός ιδιαίτερου πολύωρου μουσικού αφιερώματος που παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Πανηγυρίζει 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2023 η Ιστορική Ιερά Κοινοβιακή Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Πετριλίων , επί τη Εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Με μεγάλη επιτυχία, θερμή ανταπόκριση και αξιοσημείωτο ενδιαφέρον από το κοινό, η ομάδα Nowstalgism παρουσίασε από τις 4 έως 14 Αυγούστου 2023 στο Φανάρι Καρδίτσας το εικαστικό project «ΞαναγυρίστεστοΦανάρι!», όπου εννιά νέοι καλλιτέχνες ερχόμενοι σεεπαφή με την τοπική ιστορία, τους ανθρώπουςκαι την αρχιτεκτονική πολιτισμική κληρονομιά του συγκεκριμένου τόπου, ανάπλασαντηνπολυδιάστατη έννοια και αξία τηςνοσταλγίας.

Μία ξεχωριστή εκδήλωση με αερόστατα οργανώνει ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ολοκληρωτική καταστροφή των χωριών της Λίμνης Πλαστήρα από τους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές το 1943.

Ο Δήμος Μουζακίου, την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2022 και ώρα 11:30 π.μ., οργανώνει επίσημη τελετή μνήμης και τιμής στο μνημείο Κομπέλου της Τοπικής Κοινότητας Φαναρίου, για την απελευθέρωση της ευρύτερης περιοχής από τους Τούρκους την 18η Αυγούστου 1881.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή (20/8/2023) στις 10 π.μ. στο Μορφοβούνι οι εκδηλώσεις του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, «Μνήμες πολέμου - ρίζες Ειρήνης και Προόδου». Πρόκειται για αφιέρωμα στα 80 χρόνια από το κάψιμο των χωριών από τους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές το 1943

Ένα πλούσιο τετραήμερο εκδηλώσεων έλαβε χώρα στην Αργιθέα και συγκεκριμένα στη Δυτική πλευρά αυτής, το οποίο διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργιθεάτικων Συλλόγων.

Περισσότερα Άρθρα...

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->