Η ομάδα Nowstalgism, επιστρέφει και φέτος στο Φανάρι Καρδίτσας, ενεργοποιώντας αυτή τη φορά, το παλιό Δημοτικό Σχολείο, ένα κτίριο σύμβολο και σημείο αναφοράς του χωριού. Αποτελεί ένα χαρακτηριστικό εντυπωσιακό πέτρινο κτίριο του Μεσοπολέμου, που δεσπόζει στο χωριό στο τέλος της αγοράς, σημαντικό και χαρακτηριστικό τοπόσημο, τόσο του χωριού, όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Με ωραίες δράσεις και με μεγάλη συμμετοχή παιδιών, συνεχίζεται  στις Παιδικές Βιβλιοθήκες  του Δήμου Καρδίτσας, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας  2024, που διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής  Εκπαίδευσης, του ΕΚΠΑ!

Με αμείωτους ρυθμούς και με μεγάλη διάθεση από τα παιδιά, συνεχίζονται στις Παιδικές Βιβλιοθήκες  του Δήμου Καρδίτσας, οι καλοκαιρινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, στα πλαίσια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας  2024, με τίτλο «Από τη γη στον ουρανό… μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω», που διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής  Εκπαίδευσης, του ΕΚΠΑ!

Ένα πλούσιο τετραήμερο δράσεων θα διεξαχθεί από τις 25 Ιουλίου 2024 έως και τις 28 Ιουλίου 2024 στην Αργιθέα, μέσα στα πλαίσια της 6ης Συνάντησης Νεολαίας της ΠΟΑΣ, με αποκορύφωμα το 25ο Παναργιθεάτικο Αντάμωμα, την Κυριακή 28 Ιουλίου 2024 στον Άγιο Νικόλαο Βλασίου.

Οι ενδιαφέρουσες καλοκαιρινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, συνεχίζονται στις Παιδικές Βιβλιοθήκες  του Δήμου Καρδίτσας, στα πλαίσια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας  2024, με τίτλο «Από τη γη στον ουρανό… μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω», που διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής  Εκπαίδευσης, του ΕΚΠΑ!

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας,  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», φιλοξενεί το  Σάββατο 13 & την Κυριακή  14 Ιουλίου 2024 την παραγωγή «Το ταξίδι μιας νότας», στο ιστορικό, διατηρητέο Κονάκι του Προδρόμου, στον Πρόδρομο Καρδίτσας.

Η Εταιρεία Φίλων Πολιτισμού & Αντιπτέρισης “Ηλιάς”, με έδρα τον Ηλιά Καρδίτσας, διοργανώνει την παραμονή του Προφήτη Ηλία, στις 19 Ιουλίου, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 22:03, την 3η Ηλιογιορτή, στην πλατεία του χωριού, αναβιώνοντας το παραδοσιακό πανηγύρι. Η φετινή βραδιά έχει μια ιδιαιτερότητα… είναι αφιερωμένη στα πάθη μας από τη μεγάλη πλημμύρα της Θεσσαλίας.

Από την Περιφέρεια μέσω του Προγράμματος «Θεσσαλία» 2021 – 2027

Συνεχίζονται οι ωραίες καλοκαιρινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες  του Δήμου Καρδίτσας, στα πλαίσια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας  2024, που διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής  Εκπαίδευσης, του ΕΚΠΑ!

Με το σύνθημα «Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο - Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!» το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έφτασε και ξεσήκωσε την Καρδίτσα. Εκατοντάδες οι επισκέπτες στο αθλητικό πάρκο που συναντήθηκαν για μια ακόμα φορά με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ όπως πριν στους αγώνες και τις κάλπες.

Περισσότερα Άρθρα...

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->