Την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, ολοκληρώνεται ο πανθεσσαλικός μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» που διοργανώνει η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Όπως κάθε χρόνο και ιδιαίτερα φέτος συμπληρώνοντας 200 χρόνια από το 1821 στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας γενέτειρα του Ήρωα του 21 Γ. Καραϊσκάκη για 6 ημέρες οργανώνονται προς τιμή του ήρωα πολιτιστικές εκδηλώσεις μνήμης .

Συνεχίζεται σήμερα Σάββατο 29 Μαΐου 2021 στις 8 το βράδυ το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας στον μαγευτικό χώρο του Ανοιχτού Θεάτρου Πεζούλας στη Λίμνη Πλαστήρα.

Με συναυλία-αφιέρωμα στον Γεώργιο Καραϊσκάκη και στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση θα εορταστούν τα φετινά Καραϊσκάκεια που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας και την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Ξεκινά την Παρασκευή 28 Μαΐου το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας. Είναι η πρώτη μέρα του ανοίγματος των συναυλιών σε ένα Διεθνές επαρχιακό Φεστιβάλ που προσφέρει στον Πολιτισμό, στην Τέχνη, στη Μουσική και ιδιαίτερα στη Χορωδιακή Λυρική για πολλές δεκαετίες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με ήθος, ύφος και συνέπεια, ο οποίος φέτος περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις κάθε είδους, αφιερωμένες ειδικά στον Γεώργιο Καραϊσκάκη.

Με το βραβείο για τη Βιώσιμη Ελλάδα του Αύριο «Bravo Sustainability Dialogues & Awards 2021» τιμήθηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στη θεματική ενότητα «Πολιτισμός  και  Πολιτιστική Κληρονομιά» για το έργο «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ», σε  διαδικτυακή τελετή  βράβευσης που πραγματοποιήθηκε  σήμερα, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Bravo Sustainability Week 2021.

200 χρόνια από την Επανάσταση του γένους των Ελλήνων. Μια επανάσταση που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινότητα και άλλαξε το ρου της ιστορίας.

Τη Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021, ο κ. Χρήστος Λιάπης, κάτοικος Καρδίτσας, δώρισε στο Δημοτικό Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο «Λ. & Ν. Σακελλαρίου» του ΔΟΠΑΚ σχολικά είδη από τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες.

Την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με πρωτότυπα αντικείμενα και αρχειακά τεκμήρια από την εποχή της Επανάστασης του 1821 και την μετεπαναστατική περίοδο που μεσολάβησε ως την ενσωμάτωση της Θεσσαλίας στο ελληνικό κράτος, το 1881, είχαν όσοι επισκέφτηκαν την Τρίτη, 18 Μαΐου το Μουσείο Πόλης του Δήμου Καρδίτσας/ ΔΟΠΑΚ.

Περιφέρεια, Δήμος και φορείς στηρίζουν την πρόταση της Εξωραϊστικής Μορφωτικής Λέσχης Φιλιππούπολης

Το πρώτο αμιγώς λογοτεχνικό περιοδικό της Καρδίτσας, με τίτλο «Συνάντηση ποιητών στη Λίμνη Πλαστήρα», κυκλοφόρησε πρόσφατα (10 Μαΐου 2021). Πρόκειται για Επιθεώρηση Λόγου και Τέχνης, η οποία σχεδιάστηκε και κυκλοφορεί με τη μέριμνα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Περισσότερα Άρθρα...

  joinbanner2

pilatos plagia.png

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->