Η Διευθύντρια, κ. Βλόντζου Ελένη και ο σύλλογος καθηγητών του 1ου Γυμνασίου Σοφάδων εκφράζουν τα θερμά συγχαρητήριά τους στη μαθήτρια Μπαλάν Φλορεντίνα – Τζεορτζιάνα του Γ2 τμήματος του σχολείου για τη συμμετοχή και διάκρισή της στο μαθητικό διαγωνισμό αφίσας και λογότυπου με θέμα: Αφίσα – Λογότυπο 1821 ΄΄200 Χρόνια παρελθόν, πόρος για το μέλλον΄΄ που διοργάνωσε η Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Θεσσαλίας με την έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Πληροφορούμενο το Δ.Σ. του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος του CIOFF® για τον αιφνίδιο θάνατο της Μαίρης Θεολόγη, η οποία υπήρξε πρωτεργάτρια και
Ιδρυτικό Μέλος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος του CIOFF®, συμμετέχοντας ενεργά για σειρά ετών σε όλες τις διεθνείς δράσεις του CIOFF® από τον οποίο και τιμήθηκε, σε έκτακτη συνεδρίασή του,

Στην εκπομπή του έγκριτου παραγωγού και παρουσιαστή, κ. Θοδωρή Σδρούλια, στο θεσσαλικό τηλεοπτικό σταθμό TRT, "Αναζητώντας τις ρίζες μας' θα προβληθεί, ξανά, σε μία νέα μορφή, ο 'Ζουλευκαρ'νός γάμος", με κεντρικό άξονα, "Ο Ζουλευκαρ΄νός Γάμος. Μία επιστροφή στο Ξυνονέρι μετά από κάποια χρόνια".

Το ΔΣ και τα μέλη του Μορφωτικού συλλόγου Μητρόπολης μετά την είδηση του θανάτου της  ΜΑΙΡΗΣ ΘΕΟΛΟΓΗ, ιδρύτρια και πρόεδρο του Λαογραφικού χορευτικού ομίλου ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ, αναπληρωτή πρόεδρο της Αμφικτυονίας Θεσσαλών Καραγκούνηδων, εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς τους οικείους της.

Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Σήμερα, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, το Διοικητικό Συμβούλιο του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου Καρδίτσας «ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ», συνεδρίασε εκτάκτως, μέσω τηλεδιάσκεψης,  μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου της αγαπητής κ. Μαίρης Θεολόγη, η οποία υπήρξε ιδρυτικό μέλος και διετέλεσε επί δεκαετίες Πρόεδρος του Ομίλου ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν Επίτιμος Πρόεδρος.

της ΑνδρομάχηςΧάκκα, Αντιπροέδρου του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ, Γεν. Γραμματέως Ελληνικού Εθνικού Τμήματος CIOFF

Μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου της Μαίρης Θεολόγη, η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει και δημοσίως τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς τους οικείους τους.

Η Μαίρη Πώποτα- Θεολόγη, η αναπληρωτής Πρόεδρος Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων, η Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου ‘ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ’, η ερευνήτρια της Τοπικής Παράδοσης και Συλλέκτρια παραδοσιακών Καραγκούνηδων στολών, η Μεγάλη Κυρία του Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού των Καραγκούνηδων έφυγε από τη ζωή.

Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 87 ετών η γυναίκα που σύνδεσε απόλυτα το όνομα της με τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, Μαίρη Θεολόγη.

Περισσότερα Άρθρα...

  joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->