ΕΛΛΑΔΑ
Typography

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον Πλατύκαμπο μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού - Τα μπλόκα της Θεσσαλίας πάνε το Σάββατο στην Agrotica στη Θεσσαλονίκη - Ποια τα αιτήματά τους

 

Τις επόμενες κινήσεις τους μετά την ανακοίνωση έξι μέτρων από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή εξετάζουν οι αγρότες στα κατά τόπους μπλόκα στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» σε ερώτηση της Νέας Αριστεράς, εξήγγειλε νέα μέτρα στήριξης για τους αγρότες, ανάμεσα στα οποία η επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και το 2024, αλλά και πρόσθετη έκπτωση 10% από τη ΔΕΗ στο ρεύμα από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο.

Στις κυβερνητικές παρεμβάσεις για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των αγροτών, συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνονται: Πρόσθετη έκπτωση 10% από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο (μήνες υψηλών αγροτικών καταναλώσεων), ρύθμιση χρεών προς τη ΔΕΗ Τοπικών / Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, μεσοπρόθεσμη μείωση κόστους 30% στους αγρότες που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα, επιδότηση κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων, εκκίνηση προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι», με προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ και υλοποίηση προγράμματος «Απόλλων».

Στον Πλατύκαμπο, ωστόσο, και έπειτα από ευρεία σύσκεψη των Θεσσαλών παραγωγών, προέκυψε ότι κινούνται στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης Agrotica στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Θεσσαλοί αγρότες ετοιμάζουν επιστολή προς τον πρωθυπουργό και ζητούν: Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις αποζημιώσεις, λύση για τη λίμνη Κάρλα και αντιπλημμυρικά έργα, καθώς και μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Παράλληλα, είναι πιθανό να επιδιώξουν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας της σύσκεψης στον Πλατύκαμπο ο Θοδωρής Γεωργαδάκης, πρόεδρος της ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Μαγνησίας, τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός «δεν λύνουν σε καμία περίπτωση το πρόβλημα», αλλά και δεν απαντούν, όπως είπε, στα αιτήματά τους. Τα μπλόκα της Θεσσαλίας αποφάσισαν ομόφωνα να πάνε στην Agrotica το Σάββατο, ενώ την ερχόμενη Τρίτη οι αγρότες όλης της χώρας αναμένεται να συντονίσουν τις κινήσεις τους, σε πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

GENIKO WEB BANNER half page 300x600

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->