Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το θεσμοθετημένο Εργαστήριο Δενδροκηπευτικών και Εδαφικών Πόρων “Hortab”, οργανώνουν Ημερίδα για τις Περιβαλλοντικές Καινοτόμες Καλλιέργειες για τους παραγωγούς της περιοχής.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή πρωϊ, 11 Μαϊου και ώρα 10.30 π.μ. στο Μορφοβούνι, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αντ. Σαμαράκης.
Η εκδήλωση εντάσσεται στην προσπάθεια ενημέρωσης και εμψύχωσης των αγροτών να περάσουν σε νέες καινοτόμες επιλογές, οι οποίες θα μειώσουν το κόστος παραγωγής και θα αυξήσουν τα έσοδα από τις καλλιέργειες. Επίσης στόχος είναι να ενημερωθούν οι παραγωγοί για νέες χρηματοδοτικές ευκαιρίες, οι οποίες έρχονται μέσα από Ευρωπαϊκά και άλλα Προγράμματα.
Το καλωσόρισμα της εκδήλωσης θα γίνει από τον δήμαρχο κ. Νάνο, ενώ κεντρικός ομιλητής είναι ο καθηγητής Αλέξης Παπαχατζής, πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας του ΠΘ. Αρχικά θα παρουσιαστούν αποτελέσματα και εμπειρία από καινοτόμα προγράμματα στην αγροτική παραγωγή και πως αυτά μπορούν να εφαρμοστούν στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα.
Θα ακολουθήσει διεξοδικός διάλογος με τους αγρότες, για νέες καλλιεργητικές μεθόδους, γεωθερμία, δενδροκαλλιέργεια, καστανοκαλλιέργεια, νέα είδη καλλιεργειών, ευκαιρίες επενδύσεων στην αγροτική παραγωγή, κ.α.
Επίσης θα συζητηθούν δύο κεντρικές πολιτικές επιλογές της Δημοτικής αρχής που έχουν συμπεριληφθεί στο Πρόγραμμα «Επιστροφή στην Πατρίδα» και αφορά την αγροτική παραγωγή. Είναι η Τράπεζα Γης και η διανομή καστανομεριδίων, τα οποία θα επιχειρηθεί να οργανωθούν με την μορφή Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, την οποία προωθεί ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα.
Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο, ανεξάρτητα αν είναι δημότης Λίμνης Πλαστήρα.


