hfhrfhfrrfxhhfhfhhfjjjj    

topiki agora pappas fro

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Παρέμβαση  Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας την παρασκευή 25 Οκτώβρη  στην κεντρική πλατεία

 

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού,  ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας (μέλος της ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες να δυναμώσουμε την πάλη για όλα όσα είναι σύγχρονα και αναγκαία για την υγεία μας.

Σήμερα το 2024, η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να μας εξασφαλίσει ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, στελεχωμένο πλήρως με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και με βάση τις γεωγραφικές και πληθυσμιακές ανάγκες, όπως κι ένα δημόσιο και δωρεάν δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), με επίκεντρο το Κέντρο Υγείας, που θα λειτουργεί με πυξίδα τις ανάγκες μας κι όχι για τα κέρδη των ομίλων. Σε ένα τέτοιο σύστημα Υγείας και ΠΦΥ μπορεί να εφαρμοστεί ουσιαστική και καθολική πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση και για τον καρκίνο του μαστού.»

gynaikes paremvasi 1

Το μήνυμα αυτό έστειλε ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) με την παρέμβαση που οργάνωσε, την  Παρασκευή το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Με τις σημαίες του γυναικείου ριζοσπαστικού κινήματος, τις σημαίες της ΟΓΕ, μοίρασαν την ανακοίνωση και το ενημερωτικό επιστημονικό άρθρο  του δελτίου της ΟΓΕ, στις γυναίκες της πόλης, καλώντας τες να απαιτήσουν:

 «Γενναία κρατική χρηματοδότηση για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης των γυναικολογικών καρκίνων. Ενίσχυση του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της Καρδίτσας, με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό για την έγκαιρη δωρεάν θεραπεία (χειρουργεία, χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία) και την αποκατάσταση των γυναικών που θα νοσήσουν. Με ευθύνη του κράτους να πραγματοποιούνται συστηματικά ενημέρωση και προληπτικές εξετάσεις πανελλαδικά για τις γυναίκες χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ και ιδιωτών.»

Οι γυναίκες ανταποκρίθηκαν, στέκονταν, έπαιρναν την ανακοίνωση και κουβέντιαζαν με τις γυναίκες του Συλλόγου.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

 

  

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->