hfhrfhfrrfxhhfhfhhfjjjj    

topiki agora pappas fro

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τ.Κ. Βραγκιανών.

 

Ο Ποιμενάρχης μας μίλησε για τη ζωή και την πίστη του Αγίου Δημητρίου, υπογραμμίζοντας την αρετή και την αφοσίωσή του στον Χριστό. Αναφέρθηκε ότι ο Άγιος Δημήτριος, παρά τις κοσμικές δυνατότητες που είχε, επέλεξε να υπηρετήσει την Εκκλησία και να καθοδηγήσει τους νέους στην πίστη. Τόνισε την ανάγκη για πραγματική πίστη και εμπιστοσύνη στο Θεό, αντί για χλιαρότητα και προσαρμογή στα κοσμικά πρότυπα. Ο Άγιος Δημήτριος παρουσιάστηκε ως πρότυπο ζωής, καλώντας τους πιστούς να μιμηθούν την αφοσίωσή του και την πίστη του στον Ιησού Χριστό.
   Η εκκλησία προσφέρει τους αγίους της ως δωρεά και απόκτημα για όλους και ο Άγιος Δημήτριος παρουσιάζεται λαμπρά στην εκκλησία, ως πρότυπο πίστης και αρετής. Αν και ο Άγιος είχε πολλές δυνατότητες και αξιώσεις, αντάλλαξε τα κοσμικά μεγαλεία με την αιωνιότητα της Βασιλείας του Θεού. Ο Άγιος Δημήτριος, ως καθηγητής της Θεσσαλονίκης, καθοδηγούσε τους νέους προς τον Χριστό, απορρίπτοντας τα ψεύτικα πράγματα του κόσμου.
   Τέλος επεσήμανε ότι η έλλειψη πραγματικής πίστης οδηγεί σε χλιαρότητα και απομάκρυνση από την Εκκλησία και η αρετή και η γνώση του Θεού είναι ουσιαστικές για τη ζωή των πιστών.

 

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

 

  

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->