ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Συνάντηση στα γραφεία της ΑΝ.ΚΑ είχε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Καρδίτσας κ. Σπάνιας Αριστοτέλης, ο οποίος ενημερώθηκε από το Γεν. Δ/ντή κ. Σακελλαρίου Ευάγγελο για την πορεία και τις δράσεις της εταιρίας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν τα στελέχη της εταιρίας  κ.κ Γανιάς Β., Αγρογιάννη Β. και Ντανοβασίλης Π.

Ο κ. Σακελλαρίου εστίασε στην προετοιμασία για την έναρξη του νέου LEADER Σ.Σ. ΚΑΠ 2023-27 εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης 5,54 εκατ. € αλλά και στην πορεία υλοποίησης των 84 έργων του προγράμματος LEADER / CLLD 2014-20 ύψους 8,3 εκατ. €.

Στη συνέχεια ο Συντονιστής του LEADERκ. Ντανοβασίλης παρουσίασε αναλυτικά το νέο πρόγραμμα της περιόδου 2023-27,το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τον προσεχή Οκτώβριο με τη δημοσιοποίηση των προσκλήσεων ιδιωτικών και δημόσιου χαρακτήρα έργων. Επίσης, αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχουν διατυπώσει οι Αναπτυξιακές για την επιτάχυνση των πληρωμών των δικαιούχων επενδυτών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο Γ.Δ. αναφέρθηκεστη συνέχιση λειτουργίας του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας Ανέργων (ΚΥπΕΑ) στο πλαίσιο του προγράμματος ‘’Θεσσαλία’’ 2021-2027 με νέους ωφελούμενους καθώς και στην υποβολή πρότασηςίδρυσηςνέας δομής που θα υποστηρίζει την πρόσβαση των μακροχρόνια ανέργων και ευάλωτων πολιτών στην αγορά εργασίας.

Ο κ. Σακελλαρίου αναφέρθηκε στα κοινωνικού χαρακτήρα προγράμματα ‘’Στέγαση και εργασία για τους Αστέγους’’ και στεγαστικής συνδρομής ‘’Κάλυψη’’ που συνεχίζονται εντατικά αλλά απαιτούν, ειδικά το πρώτο, την επίλυση κάποιων ζητημάτων που αφορούν το προσωπικό. Παράλληλα, συνεχίζεται η υλοποίηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων 2ISECAP, OBCD και COSME, ενώ η εταιρία συμμετέχει σταθερά σε υποβολές νέων προγραμμάτων και έργων στους τομείς προτεραιότητας, βιώσιμη ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, περιβαλλοντική ανθεκτικότητα, μικρο-επιχειρηματικότητα, κοινωνική καινοτομία και απασχόληση των νέων.

Τέλος, σημαντικόπεδίο δραστηριοποίησης της εταιρίας αποτελεί ητεχνική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως π.χ. του Δήμου Καρδίτσας,κατά το σχεδιασμό, την υποβολή και επικαιροποίηση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης 2021-2027.

Ο κ. Σπάνιας δήλωσε πως η Αναπτυξιακή Καρδίτσας είναι μια εταιρία η οποία έχει βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια σε πολλούς τομείς την περιοχή και τον τοπικό πληθυσμό και συνεχίζει δυναμικά καθώς οι ανάγκες και προκλήσεις αλλάζουν και απαιτούν νέες καινοτόμες προσεγγίσεις. Ο βουλευτής δεσμεύτηκε στην επίλυση των ζητημάτων που έχουν προκύψει στο πρόγραμμα ‘’Στέγαση και εργασία για τους Αστέγους’’ και ευχαρίστησε το προσωπικό για την υποδοχή και την λεπτομερή ενημέρωσή του.

 Σακελλαρίου Ευάγγελος

Γενικός Διευθυντής

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->