ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Την Κυριακή 28 Μαΐου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι ορκωμοσίες των νέων βουλευτών, με τη Βουλή να ανοίγει για μια ημέρα και να κλείνει τη Δευτέρα, όταν και θα ξεκινήσει η επόμενη προεκλογική περίοδος.

Θυμίζουμε ότι από τον Νομό Καρδίτσας Βουλευτές εκλέγονται εκ νέου ο Κώστας Τσιάρας και Γιώργος Κωτσός από τη ΝΔ, ο Νίκος Μιχαλάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Σωτήρης Παπαγεωργίου.

Αυτό είναι, με βάση τις πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο, καθώς Κυριάκος Μητσοτάκης και Νέα Δημοκρατία επιθυμούν να πάει η χώρα στις δεύτερες κάλπες το συντομότερο δυνατό, δηλαδή στις 25 Ιουνίου που είναι και η ημερομηνία που έχουν κυκλώσει στα μπλοκάκια τους.

Η προεκλογική περίοδος θα ξεκινήσει από τις 29 Μαΐου με τα κόμματα να πηγαίνουν στον Άρειο Πάγο.

Οι περισσότεροι από τους βουλευτές που εξελέγησαν αναμένεται να είναι παρόντες και στην επόμενη βουλή, καθώς οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με λίστα και οι πολιτικοί αρχηγοί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ακολουθούν την κατάταξη που προέκυψε από την προηγούμενη κάλπη.

Αλλαγές θα υπάρξουν, πάντως, καθώς οι επόμενες εκλογές διεξάγονται με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής που δίνει και μπόνους έως και 40 εδρών στο κόμμα που θα κατακτήσει την πρώτη θέση. 

Επί της διαδικασίας, οι βουλευτές αναμένεται την Κυριακή, μετά την ορκωμοσία τους, να εκλέξουν και το νέο Προεδρείο της Βουλής, η οποία, όμως θα κλείσει την επόμενη ημέρα.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

cactus1

pilatos katheto

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->