hfhrfhfrrfxhhfhfhhfjjjj    

topiki agora pappas fro

ΑΡΘΡΑ
Typography

Ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & Υπαλλήλων σε σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Ν.Καρδίτσας

 

Εδώ και καιρό η διοίκηση γνωστής αλυσίδας διαμήνυσε στους εργαζόμενους  υποκαταστήματος  , πως θα προχωρήσει σε κλείσιμο του καταστήματος με την αιτιολογία πως δεν βγαίνει ή πως δεν βγάζει τα ανάλογα κέρδη θα συμπληρώναμε εμείς.

Για το τι «μέλει γενέσθαι» των εργαζομένων τους ανακοίνωσε πως αναγκάζεται να προχωρήσει σε απολύσεις με ένα επιπλέον μπόνους , για να «γλυκάνει» την πίκρα της απόλυσης μετά από πολλά χρόνια δουλειάς . Βέβαια η εργοδοσία πέταξε και το τυράκι πως μετά από αξιολόγηση κάποιοι ελάχιστοι τυχεροί θα συνεχίσουν να εργάζονται σε άλλο κατάστημα της περιοχής.

Όλα αυτά γίνονται σε μια εποχή που οι διοικήσεις αλυσίδων super market  τρίβουν τα χέρια τους όχι μόνο από την αύξηση του τζίρου αλλά και των κερδών τους. Από τα μάρκετ pass  που τελικά δεν ήταν για τον λαό αλλά μια ακόμη κρατική έμμεση ενίσχυση προς τους επιχειρηματικούς ομίλους , που έφερε νέες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων διευρύνοντας παράλληλα το περιθώριο κέρδους.

Η συγκεκριμένη αλυσίδα για το 2023 παρουσίασε πωλήσεις 1,58 δις , 80 εκατομμύρια παραπάνω από την προηγούμενη χρονιά , συνεχίζει να καλπάζει παρέα και με τις άλλες αλυσίδες και την τωρινή χρονιά. Αυτή είναι η ανάπτυξη τους περισσότερα κέρδη για τα αφεντικά , φτώχια και ανεργία για τους εργαζόμενους !

Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων δεν έχει δει καμία αύξηση μισθού, όλα αυτά τα χρόνια, με το πάγωμα των 3ετιών για την περίοδο 2012-2024 και με τους κόφτες της ΕΕ να είναι έτοιμοι να στήσουν νέα εμπόδια για τους εργαζόμενους.

Η κατάργηση των κλαδικών και ΣΣΕ είναι αποτέλεσμα όλων των αντεργατικών ν/σ που στήριξαν και εφάρμοσαν η τωρινή κυβέρνηση αλλά και όλες οι προηγούμενες μαζί , φανερώνουν ότι έστρωσαν κόκκινο χαλί για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Η ελευθερία που έδωσαν στους εργοδότες να απολύουν σωρηδόν οδηγεί σε αυτή τη κατάσταση και μετά μας παρουσιάζονται και κουβαρντάδες να δίνουν και μπόνους απόλυσης.

Από την μια μεριά η ζωή μας και από την άλλη τα κέρδη τους

Όλοι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα που φορτώνουν με τα ίδια τους τα χέρια τα προϊόντα στα ράφια , που κάθε μέρα οι τιμές ανεβαίνουν αλλά το μεροκάματο τους λιγοστεύει γιατί δεν φτάνει να καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες τους, η εργοδοσία τρίβει τα χέρια της γιατί βλέπει να αυξάνεται και άλλο η κερδοφορία της.

Ότι και να επικαλείται κάθε φορά η εργοδοσία για να δικαιολογήσει την επίθεση που έχει εξαπολύσει απέναντί μας, η πραγματικότητα είναι ότι το μόνο που τη νοιάζει είναι το πώς θα εξασφαλίσει κέρδη. Και το κάνει αυτό αξιοποιώντας το σύνολο της αντεργατικής νομοθεσίας που έχει εξασφαλίσει όλα αυτά τα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις. Είτε με κρίση, είτε με ανάπτυξη, είτε στην πανδημία, εμείς με τσακισμένους μισθούς και δικαιώματα και οι εκμεταλλευτές μας μπουκωμένοι από τα κέρδη.

Κανένας μόνος του απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας. Η δική μας απάντηση απέναντι στα σχέδια της εργοδοσίας είναι η οργάνωσή μας.

 Μέσα σε κάθε κατάστημα, στις αποθήκες και τα γραφεία να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να πούμε όχι στις απολύσεις, όχι στην εξαντλητική δουλειά, δεν παραιτούμαστε. Διεκδικούμε συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς μας, μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους .

Καμία απόλυση εργαζομένου –απαιτούμε όλοι οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν στην δουλειά

Κανένας εργαζόμενος να μην μείνει μόνος του σε αυτό !!!

Όλοι και όλες να έρθουμε σε επαφή με το σωματείο μας – η οργάνωση είναι η δύναμη μας

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->