ΑΡΘΡΑ
Typography

Ας ξεκινήσουμε με τα οφθαλμοφανή. Δεν αναφερόμαστε στον περισσότερο ή λιγότερο ηττημένο των ευρωεκλογών, αλλά στο πιο…ξεφτιλισμένο της διαδικασίας.

Μακράν είναι οι δημοσκόποι, που δεν «έπιασαν» σχεδόν τίποτα. Βρήκαν μόνο τη σειρά των τριών πρώτων κομμάτων, που δεν ήταν δα και τόσο δύσκολο, αλλά έχασαν μακράν τα νούμερα, ειδικά της ΝΔ προς τα κάτω. Πάμε παρακάτω...

Από το βράδυ της Κυριακής παρακολουθώ αφηγήματα  από το να… χρυσωθεί το χάπι εως τα όρια της αρλούμπας. Οι κυβερνώντες είτε  δεν κατάλαβαν το μήνυμα της κοινωνίας είτε παριστάνουν ότι δεν το κατάλαβαν. Ειλικρινά, δεν ξέρω τι είναι χειρότερο απ τα δυο.

Το κεντρικό αφήγημα  για τα αίτια της γαλάζιας σφαλιάρας ήταν «να γίνουμε αποτελεσματικότεροι» . Πασπαλισμένο με σιρόπια του στυλ «επικρατήσαμε με διπλάσια διαφορά του Κασσελάκη» και «πέμπτη συνεχόμενη νικηφόρα εκλογική αναμέτρηση» κλπ.

Αλήθεια τώρα;;; 

Φυσικά η πραγματικότητα απέχει αρκετά από τα γλυκόλογα των συνεργατών του Μητσοτάκη. Η ΝΔ αποδοκιμάστηκε για μια σειρά από επιλογές που έγιναν από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι και σήμερα και για όποιον απλά ζούσε στην κοινωνία και όχι σε κάποιο συννεφάκι δεν ήταν δύσκολο να το αντιληφθεί. Τόσο απλά και τόσο πρακτικά. Πρώτον κόστισε η ακρίβεια που, καλές οι θριαμβολογίες για την «αύξηση του εισοδήματος» αλλά ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει τους φουσκωμένους λογαριασμούς και να πάει σουπερ μάρκετ. Επίσης σε μεγάλο βαθμό που είναι απορίας άξιο που δεν το καταλαβαίνουν, κόστισε ο νόμος Χατζηδάκη για τους ελεύθερους επαγγελματίες . Έναν παραδοσιακά χώρο φίλα προσκείμενο στη ΝΔ κατάφεραν και τον έβαλαν απέναντι. Ξέχασαν πολύ γρήγορα πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατάρρευσε λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές όταν ο Κατρούγκαλος έκανε λόγο για επαναφορά του νόμου του και οδήγησε δεκάδες θεσμικούς φορείς σε επίσημες τοποθετήσεις. Και ήρθε απροειδοποίητα, γιατί ο Κατρούγκαλος έστω και άθελά του προειδοποίησε, να ψηφίσει το νόμο Χατζηδάκη.  

 Και φυσικά, έστω και σε μικρότερο βαθμό ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια. Όταν ένας στους τρεις βουλευτές της ΝΔ δεν ψηφισε το συγκεκριμένο νόμο, ήταν αδύνατο αυτό να μην περάσει και στα συντηρητικά τμήματα της κοινωνίας.

Τα πράγματα είναι απλά.  Οι ψηφοφόροι της ΝΔ  βρήκαν την ευκαιρία να στείλουν ένα γράμμα προσωπικά στον Μητσοτάκη. Είναι δικό του θέμα τώρα αν θα το διαβάσει ή αν θα το πετάξει στον κάδο που έχει στη δεξιά πλευρά του γραφείου του.

Και μιας και αναφερθήκαμε στη «δεξιά πλευρά»  όπως είδαμε και στην υπόλοιπη Ευρώπη, όταν υπάρχει έτοιμη πελατεία, ύστερα από λίγο βρίσκεται και ο ηγέτης που θα τεθεί επικεφαλής και θα την εκπροσωπήσει. Και τότε αρχίζουν τα δύσκολα.

K. ΠΑΡ.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->