ΑΡΘΡΑ
Typography

Την 1η Ιανουαρίου τους 1981 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πήγε κόντρα στο σύνθημα  «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Τα οφέλη από αυτή την ευρωπαϊκή πορεία τα έχουμε ζήσει και τα έχουμε βιώσει, όλες και όλοι, εδώ και σαράντα και πλέον χρόνια. Σκεφτείτε πού θα ήμασταν τώρα χωρίς την ευρωπαϊκή  στήριξη, χωρίς το Ταμείο Συνοχής, χωρίς τα ΕΣΠΑ, χωρίς τα μεγάλα έργα τα οποία έχουν κατασκευαστεί. Όλα αυτά πρωτίστως φέρουν τη σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας.

            Το 2019, όταν οι Έλληνες εμπιστεύθηκαν για  την παράταξη μας,  η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη ήταν το λιγοτερο προβληματική. Ήμασταν  ο αποδιοπομπαίος τράγος. Κανεις δεν πιστευε ότι θα μπορεσει πια να ξανασταθεί στα πόδια της. Καταδικασμένη να είναι ουραγός της Ευρώπης. Το καλοκαίρι του 2020, ο Πρωθυπουργός μας πρωτοστάτησε  στη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης . Κατόρθωσε να εξασφαλίσει για  την Ελλάδα 36 δισεκατομμύρια ευρώ πρόσθετους πόρους,  τη μεγαλύτερη αναλογία ποσοστιαία. Χρήματα που πιάνουν τόπο. Σε όλους τους τομείς της χώρας, εκσυγχρονίζοντας την και βάζοντας της ευρωπαϊκό πρόσημο.

            Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αυτός που αμέσως μετα την ανάληψη της διακυβέρνησης της πατρίδας μας, με την εισβολή στον Έβρο, έφερε τους Ευρωπαίους ηγέτες επιτόπου, ώστε να εμπεδωθεί στην Ευρώ ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και σύνορα ευρωπαϊκά.Πρόταση του Πρωθυπουργού μας ήταν επίσης το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού, που υιοθετήθηκε απολύτως από την Ε.Ε. 

            Επίσης, αυτή η κυβέρνηση έδωσε λύση στο μεταναστευτικό και  από χώρα με πλημμυρισμένες δομές, φτάσαμε στο σημείο το προσφυγικό-μεταναστευτικό να μην αποτελεί καν αντικείμενο προεκλογικής συζήτησης, γιατί πολύ απλά το ελέγξαμε. Γιατί καταφέραμε να αλλάξουμε ουσιαστικά  και όλη την πολιτική της Ευρώπης.

            Σε ο,τι αφορά τους αγρότες, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη διαπραγμάτευση για τη νέα ΚΑΠ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης  εξασφάλισε στο ακέραιο το ποσό των ενισχύσεων για τους Ελληνες αγροτοκτηνοτρόφους και  αλιείς. Επίσης, όταν έγινε η περιβόητη Πράσινη Συμφωνία, αυτό το οι οποίο υποστήριξε να γίνει η πράσινη μετάβαση σταδιακά και ήπια, ώστε να μην καταστεί δυσβάσταχτη για τους αγρότες, ήταν  ήταν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκει η Ν.Δ. Αντίθετα με τους Πράσινους και τους Σοσιαλιστές.

            Σήμερα,  φωνή του Έλληνα Πρωθυπουργού  ακούγεται δυνατά στην Ευρώπη. Έχουμε αποκτήσει  αξιοπιστία, κύρος  και ισχυρό διαπραγματευτικό αποτύπωμα.Η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Η μεγαλύτερη παράταξη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, την ισχυρότερη και  μεγαλύτερη παράταξη μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο στην Ευρώπη. Και να μην ξεχνάμε ότι οι διαπραγματεύσεις στην Ευρώπη είναι σύνθετες. Απαιτούν γνώση, εμπειρία, κύρος και δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης και στο Ευρωκοινοβούλιο και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η παράταξη μας γνωρίζει τον τρόπο, έχει συνάψει ισχυρές συμμαχίες και έχει   αποδείξει ότι μπορεί να κερδίζει υπέρ του Έλληνα πολίτη.

            Την επόμενη πενταετία, η χώρα μας θα κληθεί να πάρει κρίσιμες αποφάσεις. Θα έχουμε νέο Ταμείο Ανάκαμψης; Το τρέχον θα λήξει το 2026. Θα δημιουργηθεί κοινή ευρωπαϊκή άμυνα;

            Η Ευρώπη, με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αντιλήφθηκε ότι χρειάζεται ευρωπαϊκός αμυντικός βραχίονας και εκείνη η ευρωπαϊκή χώρα που έχει το μεγαλύτερο συμφέρον από αυτό είναι η δική μας. Γιατί, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχει θέμα “υπαρκτής απειλής¨. Είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που αντιμετωπίζει casus belli. Είναι η μόνη που αντιμετωπίζει γεωγραφικής και νομικής διεκδίκησης επί των συνόρων της. Γι' αυτό και εμείς πρέπει να είμαστε πρωταγωνιστές του αμυντικού αυτού βραχίονα.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει τεράστια προσπάθεια σ'αυτόν τον τομέα, όπως επίσης πρωτοστατεί μαζί με τον Πολωνό Πρωθυπουργό και στη νέα προσπάθεια για αμυντική αντιαεροπορική ομπρέλα πάνω από όλη την Ευρώπη.

            Με τη σκέψη, λοιπόν,  στην επόμενη μέρα πρέπει να προσέλθουμε  την Κυριακή στις κάλπες.  Να θυμόμαστε ότι η Νέα Δημοκρατία, ως το πιο ισχυρό κόμμα στο ΕΛΚ, έχει λόγο στις επιλογές του άμεσου μέλλοντος. Θα καταθέτει προτάσεις, θα επηρεάζει αποφάσεις και αυτό είναι τελικά το συμφέρον της Ελλάδας.

            Η Νέα Δημοκρατία έχει ένα εξαιρετικό ευρωψηφοδέλτιο, 42 γυναίκες και άνδρες, η καθεμία και ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό βιογραφικό, για να έχουμε μια δυνατή ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, που θα συνεργαζεται άριστα με την Ελληνική Κυβέρνηση.

            Οι πολίτες θα επιλέξουν και θα στείλουν μήνυμα σταθερότητα, συνέπειας, συνέχειας. Και το βράδυ των εκλογών  η Νέα Δημοκρατία πρέπει να παραμείνει ισχυρή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, και, όπως πάντα φορώντας την εθνική φανέλα, να αγωνίζεται και να κερδίζει τα συμφέροντα της Ελλάδος, των Ελληνίδων και των Ελλήνων!

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->