ΑΡΘΡΑ
Typography

Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα με κλείσιμο εθνικών δρόμων και άλλες μορφές πάλης που αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας, το μπλόκο της Ε65 οργανώνει συλλαλητήριο την Παρασκευή 9 Φλεβάρη, στις 6:30 μμ., στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν τρακτέρ που θα ξεκινήσουν από το χώρο του μπλόκου στις 6 μμ.

Καλούμε να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα της αγροτιάς, όλους τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους μελισσοκόμους της Καρδίτσας και των Φαρσάλων, τους μαζικούς φορείς των εργαζομένων, των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, της σπουδάζουσας νεολαίας, των γυναικών, των συνταξιούχων.

 Η λαϊκή συμπαράσταση μάς οπλίζει με κουράγιο, αντοχή και αισιοδοξία, δίνει δύναμη κι αποτελεσματικότητα στον αγώνα μας.

Οι αγρότες έχουμε κοινά προβλήματα με τα άλλα λαϊκά στρώματα.

 Εμείς πουλάμε φτηνά τα προϊόντα μας, αλλά αυτά φτάνουν πανάκριβα στη λαϊκή κατανάλωση για να αυγαταίνουν τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων, μιας χούφτας πλουτοκρατών που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας και κερδοσκοπούν σε βάρος της τσέπης του λαού μας.

 Η μεγάλη ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ, στα καύσιμα, στα  νοίκια των παιδιών μας που σπουδάζουν, οι διογκωμένοι λογαριασμοί για το ηλεκτρικό ρεύμα, τη θέρμανση, το νερό, το τηλέφωνο, τα άλλα έξοδα της λαϊκής οικογένειας έχουν εκτοξεύσει στα ύψη το κόστος της ζωής μας.

Βγήκαμε με τα τρακτέρ στους δρόμους επειδή αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επιβίωσης. 

 Οι ολοκληρωτικές καταστροφές στην παραγωγή μας από τις πλημμύρες μάς έχουν αφήσει χωρίς εισόδημα, ενώ ζούμε με την αγωνία αν και πότε θα μπορέσουμε ξανά να παράγουμε.

Ταυτόχρονα παραμένουν και συνεχώς μεγαλώνουν τα προβλήματα που σχετίζονται με το υψηλό κόστος παραγωγής και τις περικοπές στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ.

Η κυβέρνηση, ενώ στα λόγια αναγνωρίζει το μέγεθος των προβλημάτων μας και το δίκαιο των αιτημάτων μας, στην πράξη δεν κάνει κάτι ουσιαστικό για να μας βοηθήσει. Υπόσχεται μερικά ψίχουλα για να μας κοροϊδέψει και να φύγουμε από τα μπλόκα. Ομως, όσο νηστικοί κι αν είμαστε δεν πρόκειται να αρκεστούμε στα ψίχουλα.

 Δε ζητάμε πολλά, αλλά τα άκρως αναγκαία για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να συνεχίσουμε να παράγουμε.

 Παλεύουμε με τους συναδέλφους μας σε όλη τη χώρα για την ικανοποίηση από την κυβέρνηση των τεσσάρων κεντρικών αιτημάτων που αφορούν σε όλους τους αγρότες της Ελλάδας και είναι:

-Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Αναπλήρωση του εισοδήματος για τις ζημιές στην παραγωγή που προκλήθηκαν από τις κακές καιρικές συνθήκες και τις αρρώστιες.

 -Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ της ΕΕ.

- Τιμές για τα προϊόντας μας που  να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, αφήνοντας παράλληλα βιώσιμο εισόδημα, ώστε οι αγρότες να καλύψουν τις βιοποριστικές ανάγκες και τα έξοδα καλλιέργειας.

Ειδικότερα οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι της Καρδίτσας και των Φαρσάλων διεκδικούμε:

Ελάχιστο ποσό 300 ευρώ το στρέμμα για το βαμβάκι και το καλαμπόκι που πλημμύρισαν και 350 για κάθε ζώο που χάθηκε. Η αναπλήρωση εισοδήματος να αφορά και στις καλλιέργειες για τις οποίες δεν προβλέπονται αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, όπως π.χ. τα αμπέλια που καταστράφηκαν από τον περονόσπορο κ.α. Αντίστοιχα, για τις άλλες καλλιέργειες και τα μελισσοσμήνη οι αποζημιώσεις να υπολογιστούν με βάση το κόστος παραγωγής, την αναμενόμενη παραγωγή και τη ζημιά ανά παραγωγό και όχι την ασφαλιζόμενη αξία που προβλέπει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, η οποία είναι πολύ μικρότερη.

- Να δοθούν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις, χωρίς καμία προϋπόθεση, όριο ή πλαφόν στην παράδοση της παραγωγής, αντίστοιχα και στους κτηνοτρόφους, με μόνο κριτήριο τη δήλωση ΟΣΔΕ. Ειδικά για τους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους, να γίνουν δεκτές όλες οι δηλώσεις των πληγέντων για τις απώλειες σε ζώα και μελισσοσμήνη. Να εξασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους ο εφοδιασμός των πληγέντων κτηνοτρόφων με ζωοτροφές και άλλα αναγκαία μέσα για να επιβιώσουν τα κοπάδια. Να επιτρέπεται σταθερό αρμεκτήριο σε πρόχειρα καταλύματα με τσιμέντο και να τους δίνεται άδεια.

- Να απαλλαγούν οι πληγέντες από δημοτικά τέλη, ενοίκια, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ΟΑΕΕ - ΟΓΑ, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ, να υπάρξει πάγωμα των χρεών σε κράτος - τράπεζες - εκκαθαριστές, χωρίς προσαυξήσεις. Αναστολή λογαριασμών οικιακής και επαγγελματικής χρήσης σε Ενέργεια, νερό και τηλεπικοινωνίες για ένα εξάμηνο. Να επιδοτηθεί η κάλυψη της θέρμανσης σε όλους τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Να παγώσουν όλα τα χρέη χωρίς προσαυξήσεις για όσο διάστημα αδυνατούν οι πληγέντες να τα πληρώσουν. Διαγραφή τόκων και γενναίο κούρεμα κεφαλαίου στα τραπεζικά δάνεια.

Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε όλες τις γεωργικές εκτάσεις και να επιδιορθωθούν άμεσα τα αναχώματα και το αρδευτικό δίκτυο, όπου έχει καταστραφεί. Να επεκταθεί το υπόγειο σύστημα άρδευσης άμεσα και χωρίς ΣΔΙΤ, να μην είναι υψηλά τα τιμολόγια.

- Με κρατική ευθύνη, χωρίς ΣΔΙΤ, μελέτη και υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου έργων υποδομής, που θα λύνουν οριστικά το πρόβλημα σε όλες τις επίμαχες περιοχές όπου εκδηλώνονται πλημμύρες. Να γίνουν τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης.

- Να πάρουν άμεσα όλοι οι πληγέντες το έκτακτο βοήθημα των 6.600 ευρώ,  καθώς και επίδομα ενοικίου όσοι δεν διαμένουν στα σπίτια τους. Να δοθεί μηνιαίο επίδομα τουλάχιστον 1.500 ευρώ, με προσαύξηση 300 ευρώ για κάθε παιδί, μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές σε όλους τους πληγέντες, να μην πληρώνουν συμμετοχή για τα φάρμακά τους.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ - ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

GENIKO WEB BANNER half page 300x600

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->