ΑΡΘΡΑ
Typography

Ανακοίνωση πέντε μελών Διοικητικών Συμβούλιων Ιατρικού, Οδοντιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έβαλε η κυβέρνηση σε δημόσια διαβούλευση αποτελεί επίθεση στην πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων στον κλάδο της υγείας, αλλά και των μισθωτών με κρυμμένη μισθωτή εργασία, δηλαδή με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και αμοιβή με "μπλοκάκι", με Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών.

Επιβάλλει οριζόντιο "τεκμαρτό εισόδημα" που θα ξεκινά από τα 10.920 ευρώ για 6 χρόνια δουλειάς και φόρο 1.600 ευρώ εάν κάποιος δεν απασχολεί προσωπικό. Μάλιστα, με το νομοσχέδιο καθιερώνονται και "τριετίες" για τους αυτοαπασχολούμενους έτσι που όσοι διατηρούν επιχείρηση 12 χρόνια για παράδειγμα το τεκμαρτό εισόδημα εκτοξεύεται στα 14.200 ευρώ και θα πληρώνουν φόρο 2.300 ευρώ με προσαύξηση ανάλογη του προσωπικού που απασχολούν!

Τιμωρεί με προσαύξηση της ελάχιστης απαιτητής αμοιβής με το κόστος της μισθοδοσίας ανοίγοντας την πόρτα στην υποδηλούμενη εργασία ή και μείωση των θέσεων εργασίας.

Το χτύπημα των μικρών αυτοαπασχολούμενων αποτελεί διαχρονική στόχευση.Με το προπέτασμα καπνού για την «πάταξη της φοροδιαφυγής», η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων, επιλέγει να στηρίξει την ανάπτυξη των κερδών των λίγων, να επιβαρύνει ξανά τα μόνιμα υποζύγια, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και επιστήμονες με τα χαμηλότερα εισοδήματα.Είναι κοροϊδία ότι τα έσοδα από την φορολογία των αυτοαπασχολούμενων θα διατεθούν για την παιδεία και την υγεία όπως επικαλείται η κυβέρνηση.Με αυτά τα έσοδα επιχειρούν να εξασφαλίσουν τα "ματωμένα πλεονάσματα" για τις ενισχύσεις, τις φοροαπαλλαγές και τα "ειδικά καθεστώτα" υπέρ των μεγάλων εταιρειών και ομίλων.

Είναι πρόκληση να θέτει στο στόχαστρο τους αυτοαπασχολούμενους η κυβέρνηση που αφήνει στο απυρόβλητο τις 58 ειδικές φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, τους αναβαλλόμενους φόρους για τους τραπεζίτες, τα δωράκια για τους καναλάρχες, τα φορολογικά κίνητρα για τους "στρατηγικούς" επενδυτές, την εξασφαλισμένη φορολογική ασυλία των επιχειρηματικών κολοσσών, μέσα από τις τριγωνικές συναλλαγές, τις offshore εταιρείες κ.λπ.

Η νέα επίθεση, η νέα φοροεπιδρομή έρχεται να προστεθεί στα πολλαπλά χτυπήματα που έχει δεχθεί η πλειοψηφία των επιστημόνων από όλες τις κυβερνήσεις, για "απελευθέρωση" των επαγγελμάτων, με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Έρχεται να προστεθεί στο δυσβάσταχτο για τους αυτοαπασχολούμενους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς CLAWBACK που συμβάλει στην συγκέντρωση της πίτας στους μεγάλους ομίλους για την τήρηση της πολιτικής περικοπών δημόσιων δαπανών για την υγεία με τους απαράδεκτους αναιμικούς και επικίνδυνους για τους ασθενείς μας κλειστούς προϋπολογισμούς του ΕΟΠΥΥ.

Προσθέτει νέα βάρη σε νέους συναδέρφους γιατρούς και οδοντιάτρους που παλεύουν να συντηρήσουν το ιατρείο τους δουλεύοντας παράλληλα με μπλοκάκι σε κλινικές, σε πολυϊατρεία ή πολυοδοντιατρεία σε ομίλους υγείας που επεκτείνονται και κυριαρχούν στον χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

Προσθέτει νέα βάρη στο συνοικιακό φαρμακείο με χαμηλότερο εισόδημα ενώ παράλληλα προστατεύει τις εταιρίες που επενδύουν στο χώρο του λιανικού εμπορείου φαρμάκου.

Σημαδεύουμε τον πραγματικό αντίπαλο, την πολιτική των κυβερνήσεων που σχεδιάζουν και υλοποιούν την εξόντωσή μας, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν θα περάσει η επιχείρηση του απαράδεκτου κοινωνικού αυτοματισμού, που διαχωρίζει τεχνητά τους μισθωτούς από τους αυτοαπασχολούμενους: Η μεγάλη πλειοψηφία, ο εργαζόμενος κόσμος βρίσκεται στην ίδια μεριά, δέχεται την ίδια, σφοδρή επίθεση στο εισόδημα και στα δικαιώματά του.

Από τα μέτρα, δεν θίγονται γενικά όλοι οι επιστήμονες, αλλά αυτοαπασχολούμενοι με χαμηλότερα εισοδήματα. Προστατεύουν και παρέχουν πακτωλό φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων σε ομίλους υγείας και σε αλυσίδες που επεκτείνονται στην ΠΦΥ, εξαιρούν τους επενδυτές γιατρούς, οδοντιάτρους και φαρμακοποιούς για να κλιμακώσουν την επίθεση στο λαϊκό ιατρείο, φαρμακείο και οδοντιατρείο με χαμηλότερα εισοδήματα και στους μισθωτούς συναδέλφους με μπλοκάκι. Αντίστοιχα το απαράδεκτο μέτρο του CLAWBACK μπορούν να το απορροφήσουν εύκολα αλυσίδες και όμιλοι του κλάδου ενώ την ίδια ώρα γονατίζει τους αυτοαπασχολούμενους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς, κάτι που συνειδητά επιδιώκουν να αποκρύψουν οι ηγεσίες σε ΠΙΣ, ΙΣΑ και το λεγόμενο συντονιστικό φορέων για την ΠΦΥ. Σέρνουν τους αυτοαπασχολούμενους συναδέλφους στα επιχειρηματικά σχέδια μεγαλοεπενδυτών του κλάδου.

Επιδιώκουμε το συντονισμό με άλλους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, δικηγόρους, μηχανικούς. Επιδιώκουμε το συντονισμό με αυταπασχολούμενους βιοτέχνες και εμπόρους που αγωνίζονται με τον ίδιο προσανατολισμό.

Ο αγώνας δεν αρχίζει και τελειώνει σε μια μέρα. Οργανώνουμε τον αγώνα μέσα από γενικές συνελεύσεις και συλλογικές διαδικασίες, για να έχει συνέχεια, κλιμάκωση και νικηφόρα προοπτική.

Είναι ώρα μάχης, για να υπερασπιστούμε τη δουλειά, τη ζωή και το μέλλον μας! Είναι ώρα μαζικήςδράσης, ώστε από κοινού, αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί να σταματήσουμε τη νέα επίθεση.

Διεκδικούμε:

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για το φορολογικό.
  • Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, σύνταξη στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.
  • Διαγραφή χρεών για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, ιδιαίτερα της περιόδου της πανδημίας.
  • Συγκροτημένα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους μισθωτούς επιστήμονες
  • Κατάργηση του clawback και των κλειστών προϋπολογισμών του ΕΟΠΥΥ, δωρεάν κάλυψη του συνόλου των αναγκαίων ιατρικών και εργαστηριακών εξετάσεων με επιστημονικά κριτήρια, χωρίς συμμετοχή από τους ασθενείς μας. Λέμε όχι στα αντιεπιστημονικά ασφαλιστικά πρωτόκολλα που επιδιώκουν να αξιοποιήσουν για να φορτώσουν ακόμα περισσότερα βάρη στους ασθενείς μας

Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια του Ιατρικού, Οδοντιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Καρδίτσας να αντιδράσουν και να οργανώσουν την μαχητική απάντηση των συναδέλφων.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλεί ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας στη Κεντρική Πλατεία την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στη 1μμ.

Εκλεγμένοι στα Διοικητικά Συμβούλια του Ιατρικού, Οδοντιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου

Αναστασίου Γεώργιος, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας

Γάζος Έκτορας, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας

Γουγούλα Τριανταφυλλιά, μέλος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καρδίτσας

Ευτυχιάδης Ευτύχιος, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας

Καραμαγκιόλα Βασιλική, μέλος του ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->