ΑΡΘΡΑ
Typography

Με σχετική αναφορά της προς την αρμόδια Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Ζαχαράκη, η Βουλευτής, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, έθεσε το ζήτημα της στέγασης, των πλημμυροπαθών από το φαινόμενο “Daniel”, που οι κύριες κατοικίες τους, καταστράφηκαν και είναι ακατάλληλες για χρήση.

Η κ. Σκόνδρα ζήτησε από την Υπουργό, να εφαρμοστούν δύο συμπληρωματικές δράσεις που αφορούν αστέγους και ωφελούμενους του προγράμματος «ΚΑΛΥΨΗ», καθώς πρέπει να αντιμετωπιστούν αυξημένες στεγαστικές ανάγκες, που προέκυψαν στο σύνολο των Δήμων της Π.Ε. Καρδίτσας και κυρίως στο Δήμο Παλαμά.

Δεδομένου του μεγάλου διαστήματος, που αναμένεται να διαρκέσει η αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες κύριες κατοικίες, η Βουλευτής πρότεινε:
Πρώτον, την επέκταση του Σχεδίου «Πρωτοβουλία Επανένταξης Αστέγων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας – ΠΡΩΤΕΑΣ Π.Ε.Κ.», στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους». Δεύτερον, την προσαρμογή του προγράμματος «Κάλυψη», ώστε να συμπεριληφθούν περισσότερα ακίνητα και να καλύπτει περισσότερους ωφελούμενους, από τους Δήμους της Π.Ε. Καρδίτσας.

Η κ. Σκόνδρα εξέφρασε την άποψη, ότι οι προτεινόμενες παρεμβάσεις κρίνονται απαραίτητες, δεδομένων των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών, που έχουν προκύψει μετά την πρωτόγνωρη θεομηνία, σε όλο το εύρος του νομού.

Παράλληλα, προώθησε σχετικό έγγραφο της ΑΝ.ΚΑ. προς την αρμόδια Υπουργό, μέσω της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής των Ελλήνων.

 

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->