ΑΡΘΡΑ
Typography

Η Πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιράτσε Γκαρσία, θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος επισκέπτεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες το Νομό μας, και τον Ευρωβουλευτή Νίκο Παπανδρέου.

Τα 2,2 δις που έρχονται από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία για τη Θεσσαλία δεν πρέπει να αναλωθούν σε έργα βιτρίνας.

Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα εκπονεί ήδη την πρόταση του για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, πρόταση ή οποία εκτός από την πλήρη αποζημίωση των πληγεντων αφορά τόσο στα αντιπλημμυρικά έργα ουσίας όσο και σε ένα ολιστικό σχέδιο οικονομικής ανασυγκρότησης το οποίο θα περατωθεί κάτω από εξονυχιστικό έλεγχο έτσι ώστε να γνωρίζουμε που πάει και το τελευταίο ευρώ. Αυτή είναι και η σημειολογία της επίσκεψης της Ιράτσε Γκαρσία στην Καρδίτσα, όπως άλλωστε φαίνεται κι από τη δήλωση της:

"Η Ελλάδα πληγώθηκε φέτος το καλοκαίρι από πρωτοφανείς πυρκαγιές, και στη συνέχεια από τις φοβερές πλημμύρες. Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μου προς τον ελληνικό λαό. Θέλουμε να δούμε από κοντά τις καταστροφές, να κατανοήσουμε πλήρως την έκταση των ζημιών και να ακούσουμε από πρώτο χέρι τις ανάγκες και τις ανησυχίες των κατοίκων. Θέλουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να διασφαλίσουμε ότι η βοήθεια από την
Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρέχεται αποτελεσματικά με διαφάνεια και θα στοχεύει στις ανάγκες του πληγέντος πληθυσμού."

Η ανασυγκρότηση του Νομού Καρδίτσας πρέπει να μπει στο επίκεντρο του δημοσίου διαλόγου και της κυβερνητικής πολιτικής. Η Καρδίτσα τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->