Για άλλη μια φορά τοπικό και κεντρικό κράτος απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή!

Η κλιματική αλλαγή, φέρνει ολοένα και πιο συχνά ακραίες μεταβολές του καιρού. Είτε μεγάλες βροχοπτώσεις είτε παρατεταμένες ξηρασίες. Οι πρώτες, που βιώνουμε αυτή την εποχή, προκαλούν πλημμύρες που καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Οι δεύτερες καταστρέφουν τις σοδειές μας και συχνά προκαλούν μεγάλες πυρκαγιές.

Οι κάτοικοι του χωριού Αστρίτσα Καρδίτσας, τον Δεκαπενταύγουστο του 2023 είχαν διπλή χαρά. Πανηγύριζε η εκκλησία του χωριού τους την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου και " καμάρωναν " γιατί πρόσφατα την είχαν ανακαινίσει.

Τα νερά που αποτραβιούνται στον πλημμυρισμένο θεσσαλικό κάμπο αποκαλύπτουν μέσα στο τοπίο της λάσπης με τον πιο τραγικό τρόπο την απώλεια ανθρώπινων ζωών που δεν έχουν ακόμη καταμετρηθεί στο σύνολό τους, την καταστροφή αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής και περιουσίας των κατοίκων της περιοχής τεράστιου μεγέθους με βαρύτατες συνέπειες για τους εργαζόμενους, τους φτωχο-μεσαίους αγρότες και τους μετανάστες εργάτες γης, αλλά και για το φυσικό περιβάλλον.

Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά για δυο εβδομάδες γιατί, ακόμη και εκεί που οι ζημιές ήταν άμεσα ανατάξιμες, δεν υπήρχε κανενός είδους σχέδιο, όχι μόνο για την εκπαίδευση, αλλά και για τις οικογένειες των πλημμυροπαθών σε όλα τα επίπεδα.

Αναφορικά με το δημοσίευμα της Υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου Δ. Μουζακίου του Συνδυασμού «Δυναμική Συνεργασία» κ. Ευαγγελής Τσιούφη για την εργολαβία καθαρισμού του (μπουκωμένου από χώματα και φερτά), κλειστού αγωγού Παλαιοχωρίτη, εντός της πόλεως Μουζακίου, επισημαίνουμε τα εξής:

Περισσότερα Άρθρα...

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->