ΜΠΑΣΚΕΤ
Typography

Ο ΑΣΚ πάλεψε μέχρι το τέλος με αντίπαλο την ΑΕΚ αλλά τελικά η ποιότητα των παικτών των φιλοξενούμενων, ορισμένα «νεκρά» διαστήματα αλλά και οι ελάχιστες λύσεις στο «πέντε» έφεραν την ήττα με 64-70.

Για τον ΑΣΚ,   ξεχώρισε ο Λαμάρ Πίτερς, με τον Αμερικανό γκαρντ να τελειώνει το ματς με 16 πόντους, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Καρδίτσας.

Εξαιρετικός ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον ΑΣΚ από τη μία να βρίσκει σκορ από μακρινά σουτ και την ΑΕΚ από την άλλη να «χτυπά» στο «ζωγραφιστό» δια… χειρός Κάμερον ΜακΓκρίφ για το 16-16 στο 6’.

Η είσοδος των Μάντσεν και Στρέλνιεκς έδωσε νέα επιθετική «πνοή» στην «Ένωση», που με πέντε και τρεις πόντους αντίστοιχα οδήγησαν την ΑΕΚ στο +4 και το 24-20 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Με τρίποντο του Στρέλνιεκς ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος, με τους φιλοξενούμενους να ξεφεύγουν για πρώτη φορά στο +7 (20-27 στο 11’). Η απάντηση του ΑΣΚ  όμως ήταν άμεση και με καλάθια των Αθηναίου, Αγραβάνη και Γουέστ έφεραν το ματς στα ίσα (27-27), ενώ λίγο αργότερα ο Γκιουζέλης με κάρφωμα έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους (32-31 στο 14’).

Έκτοτε, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι συμβαδίζοντας στο σκορ, με τον ΑΣΚ  να παρουσιάζει μαχητικό πρόσωπο και να μην αφήνει την «Ένωση» να χτίσει μια καλή διαφορά. Με καλάθι του ΜακΓκρίφ στο φινάλε της περιόδου, η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια με ένα μικρό προβάδισμα δύο πόντων για το 39-37 του ημιχρόνου.

Εξαιρετικό ήταν το ξεκίνημα του ΑΣΚ  στο τρίτο δεκάλεπτο, με τους παίκτες του Νίκου Παπανικολόπουλου να τρέχουν ένα γρήγορο σερί 8-1, παίρνοντας έτσι για πρώτη φορά το προβάδισμα στο ματς με πέντε πόντους (45-40 στο 23'). Παρά την «ψυχρολουσία» και το άσχημο ξεκίνημά της, η ΑΕΚ όχι μόνο αντέδρασε, αλλά με τρία διαδοχικά τρίποντα των Φλιώνη, Στρέλνιεκς και Γουίλιαμς πέρασε μπροστά (45-49), με το σερί της «Ένωσης» να σταματά στο 15-0 (!) για το +10 και το 55-45 στο 27'!

Και ενώ η ομάδα του Ηλία Καντζούρη είχε το μομέντουμ σε εκείνο το σημείο του αγώνα, οι παίκτες του στη συνέχεια υπέπεσαν σε πολλά και αβίαστα λάθη. Πράγμα το οποίο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο μαχητικός ΑΣΚ, με τον νεοφερμένο Λαμάρ Πίτερς να παίρνει το «όπλο» του και με δέκα προσωπικούς πόντους να φέρνει το ματς στα ίσα για το 55-55, το οποίο ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου.

H άμυνα της ΑΕΚ δέχτηκε εφτά πόντους από την Καρδίτσα στα οκτώ πρώτα λεπτά της 4ης και τελευταίας περιόδου με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να δημιουργήσουν προβάδισμα ασφαλείας με 9 πόντους (58-67 στα 2′ 19” πριν από την λήξη) και να νικήσουν τους “ρούκι” της Basket League για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Αθηναίου με τρίποντο μείωσε σε 61-67, ο Ουίλιαμς με τρίποντο διαμόρφωσε το σκορ σε 61-70 (στο 1’04”), ο Πίτερς “απάντησε” με τον ίδιο τρόπο για το 64-70 στα 57”, αλλά αστόχησε στην βολή που εκτέλεσε και ακολούθησαν δυο άστοχα τρίποντα από τον Στρέλνιεκς (22”) για την ΑΕΚ και από τον Πίτερς για τους γηπεδούχους (34”).

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 37-39, 57-57, 64-70

ask aek1

ask aek1

ask aek1

ask aek1

 

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->