ΜΟΥΣΙΚΗ
Typography

Ένα εντυπωσιακό Γκαλά Όπεραςμε τρεις πολύ σπουδαίες Ιταλίδες υψίφωνες,θα φιλοξενήσει η πόλη της Καρδίτσας, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 8 το βράδυ, στην αίθουσα «Αφροδίτη» του Ξενοδοχείου Κιέριον της Καρδίτσας, αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας(1923- 1977), που τιμά φέτος όλος ο κόσμος με τη συμπλήρωση των εκατό (100) χρόνων από τη γέννησή της, στο πλαίσιο του «Έτους Κάλλας 2023» , που αποφάσισε η UNESCO και που θα γίνει στην αίθουσα «Αφροδίτη» του ξενοδοχείου Κιέριον της Καρδίτσας την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 στις 8 το βράδυ.

Συμμετέχουν τρείς εξαιρετικές Ιταλίδες σολίστ με διεθνή καριέρα και ακτινοβολία, που θα ερμηνεύσουν τις σημαντικότερες και πιο γνωστές άριες της Μαρίας Κάλλας.
Συγκεκριμένα θα εμφανιστούν :
η διακεκριμένη υψίφωνος και Πανεπιστημιακή καθηγήτρια Teresa Cardace, η υψίφωνος FrancescaCampanella και η μέτζο- σοπράνο EsterFerraro που θα ερμηνεύσουν γνωστές άριες των Gluck, Bellini, Saint, Catalani, Bizet, Gounod, Puccini, Boito, Mascagni, Cilea, Verdi, Delibes και Offenbach. Στο πιάνο συνοδεύει η καθηγήτρια MariaSarli.

Η συναυλία με τίτλο «Βραδιά Κάλλας» με τις διακεκριμένες καλλιτέχνιδες, περιλαμβάνει την παρουσίαση των δημοφιλέστερων ερμηνειών της Όπερας που χαρακτηρίζουν την διαδρομή της Μαρίας Κάλλας.
Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί,στο πλαίσιο του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας με συνδιοργανωτή την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας- Περιφέρεια Θεσσαλίας, την συμβολή του «Πανελλήνιου Ελληνοιταλικού Συλλόγου Φιλίας καιΣυνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων» και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Επίσης η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας» και ο «Πανελλήνιος Ελληνοιταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων», στηρίζουνεκδηλώσεις που ενισχύουν ακόμη περισσότερο τις Ελληνοιταλικές Σχέσεις και ειδικότερα στον τομέα του Πολιτισμού, της Τέχνης και της Μουσικής.

Η «Βραδιά Κάλλας» στην Καρδίτσα θα είναι ένα μοναδικό γεγονός για τα ελληνικά δεδομένα αφού είναι η πρώτη εκδήλωση πανελλαδικά με ένα διεθνές καστ που πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενός Διεθνούς Φεστιβάλ για την Παγκόσμια Ελληνίδα ντίβα, που άφησε ένα ξεχωριστό αποτύπωμα στην Παγκόσμια Μουσική Κοινότητα.
Η συναυλία των τριών διακεκριμένων Ιταλίδων σολίστ, θα αποτελέσει σταθμό για την Μουσική Ιστορία της Καρδίτσας, καθώς πρόκειται για καλλιτέχνιδες -επαγγελματίες πολύ υψηλού επιπέδου.
Την Συναυλία θα παρουσιάσει μία από τις σημαντικότερες πνευματικές προσωπικότητες της Ελλάδας, ο Αλέξης Κωστάλας.

Για αυστηρά προσωπικές προσκλήσεις καιπροκρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας στο τηλέφωνο 2441075440.

Χορηγός της εκδήλωσης είναιη Grimaldi Lines.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->