ΔΙΑΦΟΡΑ
Typography

Ο Φωκιανός σαν σωματείο που αναπτύσσει και εξελίσσει το άθλημα του βάδην στην Ελλάδα με δεκάδες αθλητές του όλα αυτά τα χρόνια, να πρωταγωνιστούν σε όλες μεγάλες διοργανώσεις του πλανήτη είχε συμμετοχή με αθλητές και αθλήτριες στο Πανελλήνι Πρωτάθλημα Βάδην που έγινε στο Άστρος Κυνουρίας.

vadin3

Ο αγώνας έγινε με πολύ δύσκολες συνθήκες, φυσούσε πολύ δυνατός αέρας και αυτό ήταν ανασταλτικός παράγοντας καλών επιδόσεων των βαδιστών που συμμετείχαν στους αγώνες.

 

Ο αθλητής Παπαστεργίου Ανδρέας στα 20.000μ Νέων ανδρών κατέλαβε το Πανελλήνιο μετάλλιο της δεύτερης θέση2 και την 5η θέση στην κατηγορία Ανδρών με χρόνο 1ωρα. 37΄.06΄΄ κάνοντας ατομικό ρεκόρ, ένας χρόνος που δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητές του μιας και οι επιδόσεις του είναι για αγώνες Πανευρωπαϊκού επιπέδου.

 

vadin3

vadin 4

Η συμμετοχής στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην που θα γίνει στην Αττάλεια της Τουρκίας στις 9 Απριλίου είναι η αναγνώριση της Ομοσπονδίας στίβου στα αθλητικά προσόντα που διαθέτει. Στους Βαλκανικούς βάδην θα επιδιώξει το όριο για τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων Ανδρών που θα γίνουν στη Φιλανδία το καλοκαίρι.

Τέταρτος στην κατηγορία Νέων Ανδρών και 8ος σ' αυτήν των Ανδρών ήταν ο άλλος βαδιστής του Φωκιανού Μπούσδας Αριστοτέλης με χρόνο 1ωρα. 46΄. 02΄΄. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ως το 15ο km ήταν στην διεκδίκηση των πρώτων θέσεων αλλά οι δύσκολες συνθήκες του αγώνα του στέρησαν το μετάλλιο. Στόχος του παραμένει ο μεγάλος αγώνας του Πανευρωπαϊκού Κ23 που είναι εφικτός σύμφωνα με τις επιδόσεις που έχει επιτύχει.

Παράλληλα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έγινε και ημερίδα βάδην όλων των κατηγοριών με το Σωματείο μας να έχει συμμετοχή με το νέο «αίμα» αθλητών του που θα μας απασχολήσει στο μέλλον. Αυτοί είναι ο Σάλτης Παναγιώτης που αγωνίστηκε στα 10.000μ Κ18, η Τσιαφάλια Μαρία στα 5.000μ Κ18, η Εφραιμία Μπαρκαλή στα 10.000μ Κ20 και η Τσιαφάλια Χριστίνα στα 20.000μ Κ23.

Στους αγώνες εκτός από αθλητές του Φωκιανού κατέβηκαν και δύο αθλήτριες η Τσινοπούλου Πένυ και η Φιάσκα Όλγα που γυμνάζονται με τον Ομοσπονδιακό προπονητή και προπονητή του Φωκιανού Σάκη Δεληγιάννη.

vadin

Ύστερα από την γέννηση του παιδιού της μετά από τρεις μήνες και με προπόνηση μιας εβδομάδας η Πένυ Τσινοπούλου αγωνίσθηκε στα 10.000μ χωρίς συναγωνισμό πετυχαίνονται ένας παρά πολύ καλό χρόνο με 52΄.53΄΄, αυτός ο χρόνος από μόνος του είναι αθλητικό προμήνυμα τι θα ακολουθήσει στο μέλλον. Η αθλήτρια έχει παρουσία σε δύο Ολυμπιάδες ως στιγμής.

Η Φιάσκα Όλγα που ήρθε από την μακρινή Μυτιλήνη για να κάνει προπόνηση με τον Ομοσπονδιακό προπονητή κέρδισε στα 20.000μ την 3η θέση στην Ελλάδα στις Γυναίκες και την 1η θέση στις Νέες Γυναίκες με χρόνο 1ωρα.38΄.14΄΄πετυχαίνονται το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 που θα γίνει στην πόλη Εσπού της Φιλανδίας τον Ιούλιο.

Οι αγώνες της είναι το Βαλκανικό στην Αττάλεια της του Τουρκίας όπου εκεί θα κάνει 35km για να ανεβεί κι άλλο στο Παγκόσμιο raking ( είναι στην 36η θέση στον κόσμο για τον αγώνας Παγκοσμίου Πρωταθλήματος θα γίνει τον Αύγουστο στην Βουδαπέστη ).

Συνοδοί προπονητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ήταν ο Σάκης Δεληγιάννης και ο Νίκος Γούσιας.

Η διαχρονική, συνεχείς, ανάδειξη πρωταθλητών όλων των αγωνισμάτων του στίβου στον Φωκιανό είναι η σοβαρότητα μεθοδικότητα και αγάπη των ανθρώπων του για αυτό που κάνουν.

 

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->