ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Εντυπωσιακή και άρτια ήταν η άσκηση της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση μερικής κατάρρευσης και εγκλωβισμού μαθητών, ύστερα από ισχυρή σεισμική δόνηση και ταυτόχρονη εκδήλωση πυρκαγιάς, που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων.

seismos1

Στην άσκηση συμμετείχαν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Σοφάδων, Καρδίτσας, Παλαμά και Μουζακίου υπό τον συντονισμό του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καρδίτσας Γ. Νταουτά.
Επίσης συμμετείχαν η Πολιτική Προστασία Δήμου Σοφάδων, η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ/ΚΥ Σοφάδων, ο Ερυθρός Σταυρός, η ΕΔΑΘΕΣ, η ΔΕΔΔΗΕ και το 2ο Δημ. Σχολείο.

Σύμφωνα με το σενάριο εκδηλώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ νότια των Σοφάδων με αποτέλεσμα την εκδήλωση πυρκαγιάς στο λεβητοστάσιο, την πτώση τμήματος της οροφής του πρώτου ορόφου και την μερική κατάρρευση του εσωτερικού κλιμακοστασίου με αποτέλεσμα τον πλήρη αποκλεισμό του 1ου ορόφου καθώς και τον αποκλεισμό αίθουσας του ισογείου από τις εξόδους διαφυγής.

Πριν την άφιξη των πυροσβεστικών δυνάμεων τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο εκκένωσης του σχολείου από ασφαλή σημεία όπου μετά την καταμέτρηση διαπιστώθηκε η ύπαρξη τριών αγνοουμένων.

Κατόπιν έρευνας και συλλογής πληροφοριών καθώς και με την χρήση θερμικής κάμερας οι τραυματίες εγκλωβισμένοι μαθητές εντοπίστηκαν και με τα κατάλληλα μέσα έγινε εφικτός ο απεγκλωβισμός τους.

seismos1

seismos1

seismos1

seismos1

seismos1

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->