ΜΟΥΣΙΚΗ
Typography

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, οι Καρδιτσιώτες μουσικοί Δημήτρης Καλογεράς και Λεωνίδας Καλογεράς επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη, με την εξαιρετική και διακεκριμένη μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο "Δύο σταγόνες κονιάκ", που θα παρουσιαστεί για μία και μοναδική παράσταση στη μουσική σκηνή Οδός Ονείρων στην Καρδίτσα.

 

Δύο σταγόνες κονιάκ 

Μια λυρική ανασκόπηση, μια μουσική και θεατρική «Ελλαδογραφία» από όπου αρκούν μονάχα «Δύο Σταγόνες» από το ποτό της για να σε φέρει σε ευωχία.

«Δύο Σταγόνες Κονιάκ», μια διασκευασμένη συρραφή κειμένων και εμβληματικών τραγουδιών που καλύπτουν τις, ιστορικά και καλλιτεχνικά, πιο σημαντικές και θεμελιώδεις περιόδους της Ελλάδας, από την προπολεμική περίοδο μέχρι και τη δεκαετία του ’70. Τότε δηλαδή που, στα πάλκα των περιπλανώμενων θιάσων και στα σανίδια των μπουλουκιών, μεγαλούργησε η Ιβάνα, η φανταστική ηρωίδα του έργου. Μέσα από έναν συγκλονιστικό μονόλογο, η πρωταγωνίστρια αλλάζει αστραπιαία ρόλους, κοστούμια, διαθέσεις, το δέρμα της το ίδιο, σε μια ζωντανή αναπόληση ρόλων – σταθμών που η ίδια ερμήνευσε και που ξαναγεννιούνται στη σκηνή μέσα από τις μουσικές και τα τραγούδια – ογκόλιθους που τη σημάδευσαν. Τραγούδια τα οποία μορφοποίησαν την εγχώρια μουσική ταυτότητά μας. Τα Δημώδη άσματα και τα κρυπτικά τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου φλερτάρουν με τον Ματωμένο Γάμο του Λόρκα και τα «θλιβερά μαντάτα» του τραγικού Ερωτόκριτου κάνουν τα γλυκά μάτια στην Ελισάβετ Μαρτινέγκου, με την τεράστια (και μοναδική) Ελληνίδα Blues Woman Σωτηρία Μπέλλου να κρυφοκοιτάει χαμογελώντας και καπνίζοντας από τα παρασκήνια.

koniak 2

Το έργο παρουσιάζεται με συνοδεία ζωντανής μουσικής και τραγουδιού από τους μουσικούς Δημήτρη Καλογερά, Λεωνίδα Καλογερά και Νίκο Επίσκοπο.

Τη σκηνοθεσία έχει επιμεληθεί η σκηνοθέτις Μαρία Κατσιώνη.

Τη διασκευή και συρραφή των κειμένων έχουν επιμεληθεί η σκηνοθέτις Μαρία Κατσιώνη και η ηθοποιός Κατερίνα Γκατζόγια.

Η παράσταση ανέβηκε με επιτυχία το 2023 σε θεατρικές και μουσικές σκηνές της Αθήνας, και από τότε περιοδεύει σε περιοχές της Ελλάδας και στα Ιεροσόλυμα.

 koniak 3

Ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Mαρία Κατσιώνη

Τραγούδι - κιθάρα: Δημήτρης Καλογεράς & Λεωνίδας Καλογεράς

Πιάνο - θεατρικές παρεμβάσεις: Νίκος Επίσκοπος

Σκηνογραφία: Διονυσία Μπλαζάκη

Επιμέλεια κίνησης: Γεωργία Καραμέρου

Βοηθός σκηνής - μακιγιέζ: Κρυσταλλία Γεωργούλη

Ερμηνεύει η Κατερίνα Γκατζόγια

Διάρκεια: 90 λεπτά

 koniak 4

Στοιχεία εκδήλωσης:

Χώρος: Οδός Ονείρων

Διεύθυνση: Βάλβη 57, Καρδίτσα, ΤΚ 43100

Ημερομηνία: Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024

Ώρα έναρξης: 20:00

Είσοδος: 8€

Τηλ. κρατήσεων: 24410 79084

koniak 1

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->