ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Typography

Την Πέμπτη 25/4/2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση- ενημέρωση με τον Δήμαρχο ΚοΤσιάκο Βασίλειο και την Αντιδήμαρχο Κα Όλγα Μακρή έπειτα από πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας.

Παρόν ήταν τα μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας ο Πρόεδρος Κος Αντωνίου , η Αντιπρόεδρος Κα Νιάκα , ο Γεν Γραμματέας Κος Τσεκούρας και ο Οικονομικός Επόπτης Κος Σταμούλης. Συμμετείχε επίσης το μέλος του επιμελητηρίου ο Κος Στεργιούλης μαζί  με τον μηχανικό του ΕΒΕ , υπεύθυνο  του έργου του  open mall Κο Λιάπη .

 Στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου ανταποκρίθηκαν ο Πρόεδρος της ένωσης Επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών Καρδίτσας – Άγιος Φανούριος , Κος Τσιαχτάνης και ο Πρόεδρος του σωματείου παραγωγών Λαϊκών αγορών Ν Καρδίτσας , Κος Πολυγένης.

Κοινό αίτημα όλων των παρευρισκομένων προς τη Δημοτική αρχή ήταν και είναι  το έργο της παρέμβασης στην αγορά να γίνει τμηματικά , γρήγορα και με ασφάλεια . Η υπόσχεση που πήραμε από τον Δήμαρχο ήταν ότι θα επανέλθει προς τους εργολάβους του έργου για την τμηματική κατασκευή αλλά δεν είναι αισιόδοξος μιας και οι εργολάβοι θέλουν το εργοτάξιο να κλειστεί ώστε να μην υπάρχει θέμα ατυχήματος, έχοντας ως παράδειγμα και την παρέμβαση στον κεντρικό πεζόδρομο. Η Δημοτική αρχή υποσχέθηκε ότι η πρόσβαση στα καταστήματα της περιοχής θα είναι εφικτή και θα κάνει ότι είναι δυνατόν να υπάρχει η λιγότερη όχληση και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Τόνισε ότι τα καταστήματα εστίασης δεν θα χρειαστεί καν να μαζέψουνε τα τραπεζοκαθίσματα και ο εφοδιασμός των καταστημάτων θα γίνεται κανονικά ακολουθώντας το παράδειγμα του κεντρικού πεζόδρομου. Όσον αφορά τη Λαϊκή αγορά αυτή θα μεταφερθεί (αν δεν γίνει τμηματικά) στους παρακείμενους δρόμους που έχουν ανακοινωθεί.

’Οσον αφορά τις παρεμβάσεις στις προσόψεις – εμφάνιση  των καταστημάτων στο πλαίσιο του openmall  υπήρχε ενημέρωση από τον μηχανικό του ΕΒΕ και μας είπε ότι οι παρεμβάσεις θα είναι ήπιες , χωρίς αλλαγές χρωμάτων κτλ αλλά παρεμβάσεις τύπου μικρών επιγραφών plexiglass που θα αναγράφουν openmall , ίδια πατάκια εισόδου , φυτά ιδίου τύπου και άλλες τέτοιες μικροεπεμβάσεις.

Συζητήθηκε έπειτα το έργο της πεζοδρόμησης της οδού Φλωράκη ,που θα επεκταθεί στην Κουμουνδούρου .Τονίστηκε από όλους ότι δεν είναι κανείς αντίθετος στα έργα αλλά θα πρέπει ειδικά στην οδό Κουμουνδούρου να υπάρξει πρόβλεψη για τον φωτισμό , μιας και πρόκειται ,όχι μόνο από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Καρδίτσας αλλά και είσοδο της πόλης από παρακείμενα χωριά μας και τις λίμνες  Σμοκόβου και  Πλαστήρα. Η Δημοτική αρχή υποσχέθηκε ότι θα κάνει αίτημα στην ΦΟΠ για επιπλέον φωτισμό για τον παραπάνω δρόμο και αναμένουμε αποτελέσματα των ενεργειών αυτών.

 Η συζήτηση συνεχίστηκε με θέμα την τελευταία νεροποντή και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι επιχειρήσεις της πόλης. Η Δημοτική αρχή μας υποσχέθηκε ότι από την Δευτέρα 29/4 θα επισκεφθούν συνεργεία της ΔΕΥΑΚ, παρουσία και ανθρώπων του  Δήμου,  τα σημεία που εντοπίστηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα, ώστε να βρουν τρόπους αντιμετώπισης αυτών , ενδεχομένως με την κατασκευή κάποιων επιπλέον φρεατίων.

Τέλος συμφωνήσαμε ότι για τον κεντρικό πεζόδρομο θα ισχύσει αυστηρά το παλιό καθεστώς εφοδιασμών των καταστημάτων (07:30 – 10:30)  και στην είσοδο μετά το πέρας της ώρας θα υπάρχουν μπάρες (όπως στην Τερτίπη)  οι οποίες θα κλειδώνουν. 

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας ενημερώνει τα μέλη του και τους κατοίκους της Καρδίτσας ότι  είναι παρόν και επεμβαίνει σε ότι αφορά την αγορά, το εμπόριο και ότι απασχολεί την ομαλή λειτουργία της καθημερινότητας της πόλης μας.

Από τη Διοίκηση του Συλλόγου

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

 

vasilakos katheto

cactus1

pilatos katheto

 

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->