Την Τρίτη 17/03/2026 στον φιλόξενο χώρο του Θεάτρου «Όψεις» οι μαθητές/τριες της Γ΄ Λυκείου, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός Σεμιναρίου Τέχνης, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Κώστα Φασουλά, εξέχοντα στιχουργό και γνωστό παραγωγό ραδιοφωνικών εκπομπών.
Ο Κώστας Φασουλάς έχει γράψει περισσότερα από 200 τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους δημιουργούς, όπως οι: Μάριος Τόκας, Χρήστος Νικολόπουλος, Νότης Μαυρουδής, Νίκος Ξυδάκης, Γιώργος Νταλάρας, Γιώργος Θεοφάνους και πολλοί άλλοι. Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Πασχάλης Τερζής, ο Γιάννης Πάριος, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Μανώλης Λιδάκης, η Ελένη Τσαλιγκοπούλου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη κ.α. Εκτός από την ενασχόλησή του με το στίχο ο Κώστας Φασουλάς εργάστηκε ως παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών στο Τρίτο και Δεύτερο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας με την οποία συνεργάζεται έως και σήμερα.
Ο Κώστας Φασουλάς με τον μεστό και άκρως επικοινωνιακό του λόγο προσπάθησε να μυήσει τους μαθητές στα μυστικά της στιχουργικής και γενικότερα της τραγουδοποιίας. Προέτρεψε τους νέους να γράφουν στίχους, εφόσον το επιθυμούν, χωρίς να φοβούνται την αποτυχία, ν’ ακούν διάφορα είδη μουσικής και πάνω απ’ όλα να είναι ειλικρινείς με τους στίχους. Στο τέλος της εποικοδομητικής αυτής συνάντησης εστίασε και στον κίνδυνο που ελλοχεύει από την εμμονική προσκόλληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζοντας την ανάγκη χειραφέτησης από αυτά.
Από τη συγκεκριμένη δράση οι μαθητές/τριες δήλωσαν ενθουσιασμένοι. Σίγουρα βγήκαν πολλαπλά κερδισμένοι γνωρίζοντας από κοντά έναν αυθεντικό θεράποντα της τέχνης και αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες. Τους μαθητές/μαθήτριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Γεώργιος Φιλίππου, Γεώργιος Καραγιάννης και Αντώνιος Κωνσταντέλλος.