ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Typography

Ο Δημήτρης Μάρδας εξημέρωσε αλεπού και την έχει κατοικίδιο στο σπίτι του!


Ο Καθηγητής και πρώην Υπουργός, Δημήτρης Μάρδας, μας ξάφνιασε όταν αντικρίσαμε το… κατοικίδιό του! Μια αλεπού! Μέρα με την ημέρα την εξημερώνει και πλέον έχει γίνει η καλύτερη του φίλη!

alepou marda 3

“Τι γυρεύει η αλεπού στο … Μάρδα;”

alepou marda 4

Στην αρχή ήταν η βραδινή του επισκέπτρια στο λαχανόκηπό του. Έμπαινε κρυφά τη νύχτα, έκλεβε φαγητό και έφευγε. Με την καλοσύνη της ψυχής του όμως κατάφερε να εξημερώσει το άγριο πλάσμα! Τώρα είναι η φίλη του που μπαίνει ακόμη και μέσα στο σπίτι του!

Μοιράζονται τα μυστικά τους, μαθαίνει ο ένας από τον άλλον, και … μας θυμίζουν τα λόγια από τον Μικρό Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ: «Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια».

H αλεπού των παιδικών μας παραμυθιών… όπως την αποκαλεί «Ακούει τζαζ…, κλέβει φαγητό και φυσικά έρχεται πάντα στην ώρα της. Μας εγκαταλείπει όμως όταν μυρίσει χλωρίνη γιατί αντιπαθεί τη μυρωδιά που ακολουθεί το περπάτημα της κι έτσι φεύγει έξω από το σπίτι. Γλυκύτατη όμως.. και λαίμαργη, το κάτι άλλο!»

alepou marda 2

Πάντα όμως ξανάρχεται, επιστρέφει. Γιατί οι δυο τους πλέον έχουν αναπτύξει δεσμούς, εμπιστοσύνη. Το ημέρωμα είναι ο μυστικός κωδικός που ανοίγει την πόρτα για να επικοινωνήσουν δυο πλάσματα όσο διαφορετικά και αν είναι. Αλλά θέλει υπομονή και αγάπη στην καρδιά. Αυτό έκανε κι εκείνος με την αλεπού του, όπως μας λέει: «Σιωπή… και προσήλωση».

Εδώ “εξημέρωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους” ο Μάρδας, με την αλεπού δεν θα τα καταφέρει;!!!

Οι άνθρωποι δεν έχουν πια το χρόνο και τη διάθεση να ασχοληθούν με την ουσία, με τα συναισθήματα, με τον εσωτερικό τους κόσμο, με την ίδια τη φύση, τη δημιουργία. Τρέχουν συνεχώς βιαστικοί. Τρέχουν και δεν παρατηρούν. Τρέχουν, χωρίς να έχουν συνειδητοποιήσει τι ακριβώς κυνηγούν. Κι έτσι η ψυχή τους γίνεται πέτρα και η καρδιά τους παγώνει.

Το ημέρωμα είναι ιεροτελεστία.

Δείτε το βίντεο από την αυλή του κ. Μάρδα με την αλεπού του: 

Για τους άλλους είναι μια πονηρή, ύπουλη και κλέφτρα αλεπού για τον Δημήτρη Μάρδα πλέον είναι η αλεπού του. Γιατί αφιέρωσε χρόνο και αγάπη, αντιλήφθηκε τη γεμάτη σοφία ύπαρξή της, που παρατηρεί την ανθρώπινη κοινωνία και μέρα με την ημέρα ενισχύεται η εμπιστοσύνη της στον κ. καθηγητή.

Πηγή:www.bestnews.gr

e-max.it: your social media marketing partner

vasilakos sxoleia2

ix7

mbgif2

synetairistiki baner3

cactus1

 emvolio 1

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->