sxoretsianitis protaseis

sakekkarioy giorgos

 

froxylias gennadios gif kostopoulou karta1 min

papoulias pano3 zygogiannis kontos

karagiannis pano min spanias pano min

gogos pano1 notopoulos pano1

 

 

 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Typography

Η Περιβαλλοντική Οικολογική Παρέμβαση Μουζακίου -Παμίσου-Ιθώμης, Νομού Καρδίτσας προειδοποιεί και καταγγέλλει


Αγαπητοί Πολίτες
Ύστερα από καταγγελίες συνδημοτών μας διαπιστώθηκε ότι η αυθαίρετη και ανεξέλεγκτη παροχέτευση μέσω αγωγών ακατέργαστων Λυμάτων, οικιακών και βοθρολυμάτων στα ρέματα <<Γιαννάκης>>,<<Σκατιάρης>> και <<Βαθύρεμα>> των Τοπικών Κοινοτήτων Άγιος Ακάκιος , Λοξάδα και Χάρμα του Δήμου Μουζακίου Ν.Καρδίτσας, ΄΄Συνεχίζεται΄΄, επιβαρύνοντας βάναυσα και επικίνδυνα τον υδροφόρο ορίζοντα, την τροφική αλυσίδα, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων γιατί όλα τα προαναφερόμενα καταλήγουν στα χωράφια, στις αυλές και στις βρύσες των σπιτιών τους, με συνέπειες τη ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος , την αφόρητη δυσοσμία, τη μόλυνση από βλαβερά στραγγίσματα και τον σοβαρότατο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία .

rypansi2
Όπως φαίνεται και στις εικόνες από τη θέση ΄΄Δισκαριά΄΄, με βοθρολύματα και οικιακά ποτίζονται χωράφια και μολύνονται τα ύδατα στην Τ.Κ Λοξάδας .
Η ρύπανση κατά την άποψή μας δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά άγνοιας , απρονοησίας και ασυνειδησίας ορισμένων κατοίκων , αλλά διαχρονικά συντελούμενη περιβαλλοντική καταστροφή ΄΄ εν γνώσει των υπευθύνων ΄΄ , συνεχιζόμενη μέχρι σήμερα αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα μέσω δικτύων με τελικό αποδέκτη, παρανόμως και επικινδύνως τα προαναφερόμενα ρέματα και παρακείμενα .
Καταγγείλαμε, ενημερώσαμε και καλέσαμε προ διετίας περίπου κάθε αρμόδια και υπεύθυνη αρχή να διερευνήσει, και να ελέγξει την κατάσταση , να εφαρμόσει την αρχή <<ο ρυπαίνων πληρώνει>> και να καταλογίσει ευθύνες και ζημία , λαμβάνοντας παράλληλα και κάθε οφειλόμενο μέτρο για την προστασία των υδάτων , του οικοσυστήματος , του φυσικού περιβάλλοντος και της υγείας των Πολιτών.
Τίποτα απολύτως δεν έγινε γιατί το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου της Π.Ε Καρδίτσας έπειτα από αυτοψίες!!!, <<δεν παρατήρησε την ύπαρξη λυμάτων>>.
Δυστυχώς γι αυτούς, εμείς και οι Πολίτες όπως δείχνουν άλλωστε και οι εικόνες παρατηρήσαμε και διαπιστώσαμε ότι,<< εν γνώσει όλων τα λύματα υπάρχουν και παροχετεύονται ακατέργαστα μέσω δικτύων στα ρέματα>>.

rypansi3
Προτείνουμε να ξεκινήσει αμέσως η συλλογή και η φυσική επεξεργασία των Λυμάτων και Βοθρολυμάτων στην κορυφή των ρεμάτων, ΄΄Σκατιάρης και Βαθύρεμα΄΄κατά το πρότυπο πολλών μικρών ορεινών Οικισμών και επειδή η παραπληροφόρηση, η παραπλάνηση και ο εκφοβισμός των κατοίκων των Τ.Κ Καναλίων και Φαναρίου ξεπέρασε κάθε όριο,
Καλούμε
Τους κατοίκους των Κοινοτήτων Λοξάδας και Χάρμα να αγωνιστούν, να διεκδικήσουν και να αξιώσουν καθαρό νερό στα ρέματά τους, καλούμε δε και τους Προέδρους των χωριών να τεθούν επικεφαλής σ αυτόν τον αγώνα επιβίωσης.
Καλούμε τους κατοίκους των Κοινοτήτων Κανάλια και Φανάρι να μην φοβηθούν, να δηλώσουν σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης, να αποκαλύψουν την ύπαρξη του δικτύου, να απαιτήσουν σεβασμό στην οικιστική ιδιαιτερότητα και ιδιομορφία λόγω έλλειψης απορροφητικών βόθρων και να αξιώσουν άμεσα φυσική επεξεργασία των Λυμάτων τους .
Καλούμε το Δήμο Μουζακίου να λογοδοτήσει για την εν γνώσει του δεκαετή και πλέον αδράνεια και αμέλεια αντιμετώπισης του προβλήματος, να καταλογίσει τις ευθύνες στους ΄΄υπεύθυνους αιρετούς άρχοντες΄΄ και να προχωρήσει με κατεπείγουσα διαδικασία στη σύνταξη προμελέτης για συλλογή και φυσική επεξεργασία των Λυμάτων .
Καλούμε τη συντεταγμένη Πολιτεία (Αν υπάρχει), να αναλάβει τις ευθύνες της και να ελέγξει τις αρχές προστασίας Ρεμάτων και Δημόσιας Υγείας .
Επιτέλους κάποιοι είναι υπεύθυνοι και θα πρέπει να λογοδοτήσουν, προκειμένου να σταματήσει ΄΄αυτό το αίσχος΄΄ που προσβάλλει τον Πολιτισμό μας και υποβαθμίζει το Περιβάλλον, δημιουργώντας τον κίνδυνο σοβαρών επιπτώσεων για τη Δημόσια Υγεία.-

Μουζάκι 22-4-2018
Για την Περιβαλλοντική και Οικολογική Παρέμβαση
Τσιρογιάννης Ε. Χαντζηγούλας Χ. , Γιώτης Λ., Βασιλάκος Α.

rypansi4

rypansi5

rypansi6

e-max.it: your social media marketing partner

bakalakou diada kato  rovas diada kato

notopoulos triada lappas triada xroub triada

theologis triada kontos module triada mattas giorgos triada

anagnostopoylos triada karagianni triada karagiannis triada min

kapekas module nea282 2282 3 

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

 vasilakos ekloges

 
thanopoulou mesa

 papadakos petros mesa

ekizoglou mesa

bakalakou mesa min

 

gerouki mesa

 gennadios1

  nousios mesa

 nikolaou mesa

tasiopoulou mesa1

  goulopoulos mesa

  karla teliko

froxilias katheto

xroub exo

siokas mesa

giovani teliki

kafes2