ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Typography

Συνάντηση για τις κενές συσκευασίες φυτοφαρμάκων

Με μεγαλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εργασίας της ΠΕΔ Θεσσαλίας με τους κ. κ. Γραφάκο Γ.Γ του ΥΠΕΝ , Στρατάκο Γ.Γ Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και με την κ. Υδραίου Γενική Δ/ντρια του ΕΣΥΦ και με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθεί το φλέγον θέμα της διαχείρισης των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων

IMG 20201015 215857κι
Τη διαδικασία άνοιξε ο Πρόεδρος της ΠΕΔΘ κ. Νασιακόπουλος, δήμαρχος Δ. Κιλελέρ ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους για τη συμμετοχή τους, επεσήμανε ότι για την αποτελεσματικότερη διαχείριση είναι απαραίτητη η συνεργασία της Τ.Α με τα αρμόδια υπουργεία. Είπε ακόμα ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας και πρότεινε ότι για να λειτουργήσει το σύστημα επιβάλλεται να υπάρξει οικονομικό κίνητρο προς τους αγρότες προκειμένου να παραδίδουν καθαρές τις κενές συσκευασίες φυτοφαρμάκων .
Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι γραμματείς των Υπουργείων , η γενική δ/ντρια του ΕΣΥΦ κ αι οι Δήμαρχοι με κοινή συνισταμένη την διαπίστωση ότι για την αποτελεσματική διαχείριση των κενών συσκευασιών των φυτοφαρμάκων θα πρέπει να λειτουργήσει η υποχρεωτικότητα και η ανταποδοτικότητα.
Ο κ. Αγοραστός ανέδειξε την σοβαρότητα της διαχείρισης των κενών συσκευασιών για την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία όλων μας και τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι υπηρεσίες της ήδη από το 2013 ασχολούνται με το θέμα .
Στο τέλος ο κ. Σαραντάκος είπε ότι το ίδανικό θα ήταν να έχουν τη δυνατότητα οι αγρότες να διαθέτουν τις καθαρές κενές συσκευσίες 24 ωρες το 24ωρο σε επιλεγμένα σημεία υποδοχής και ανακοίνωσε επίσης ότι μέσα στο 2020 θα γίνει η δημοπράτηση της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην περιοχή μας.
Κλείνοντας ο Πρόεδρος είπε ότι θα εντατικοποιηθεί η συνεργασία της Τ.Α με τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να λυθεί το θέμα της διαχείρισης των κενών συσκευασιών φυτοφαράκων για την αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος ,γιατί είναι ένα ζήτημα που αφορά την υγεία όλων μας .

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->