ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Typography

Θα λείπω 10 ημέρες. Πως μπορώ να φροντίζω τα φυτά μου;

Πέντε δοκιμασμένες ιδέες για να εφαρμόσετε στο κήπο ή τη βεράντα σας την περίοδο των διακοπών. Προσοχή. Οποια κι αν επιλέξετε, μην την εφαρμόσετε την τελευταία στιγμή. Δοκιμάστε την μερικές ημέρες νωρίτερα ώστε να είστε σίγουροι πως λειτουργεί.

Αυτόματο πότισμα

potisma automato
Είναι ιδανική λύση εάν έχουμε κήπο με δέντρα ακόμα και κι αν έχουμε πολλές γλάστρες. Και βέβαια το αυτόματο πότισμα μπορεί να είναι μία μόνιμη λύση που θα αξιοποιείται και την περίοδο των διακοπών. Τα φυτά ποτίζονται την ίδια ώρα κάθε ημέρα γεγονός που αποτελεί ιδανική συνθήκη για την ανάπτυξή τους. Βέβαια είναι καλό να έχουμε εγκαταστήσει και δοκιμάσει το όλο σύστημα αρκετές εβδομάδες πριν ώστε να ρυθμίσουμε τα μπεκάκια σωστά για να μην πλημμυρίζουν ορισμένες γλάστρες και κάποιες άλλες να μένουν στεγνές.
Η εγκατάσταση είναι μία σχετικά εύκολη υπόθεση και μπορεί να γίνει είτε από κηπουρό είτε από εσάς, εάν πιάνουν τα χέρια σας. Ο αυτόματος προγραμματιστής κοστίζει από 45-65 ευρώ ενώ το λάστιχο και τα μπεκάκια γύρω στα 15-20 ευρώ.

Μπουκάλια νερού

potisma mpoukali
Εύκολη και οικονομική λύση. Αξιοποιούμε άδεια μπουκάλια νερού του 1,5 λίτρου.
Τα γεμίζουμε με νερό και κάνουμε μία τρυπούλα στο καπάκι τους. Τα αναποδογυρίζουμε και τοποθετούμε ένα σε κάθε γλάστρα. Το φυτό τραβάει καθημερινά όσο νερό χρειάζεται. Εάν σκεπάσουμε το χώμα της γλάστρας με ξερά χόρτα ή με βότσαλα, για να συγκρατείται η υγρασία, μπορούμε να λείψουμε 5 έως 7 ημέρες και τα φυτά μας να είναι μια χαρά.
Κάποιοι έχουν αναφέρει ότι το κόλπο δεν λειτουργεί αφού το νερό φεύγει με μιας. Αυτό οφείλεται σε λάθος τοποθέτηση του μπουκαλιού.

Υπό σκιά σε λεκανάκια με νερό
Καλό είναι να τοποθετήσουμε τα φυτά σε μπαλκόνι που έχει σκιά, π.χ. κάτω από την τέντα μέσα σε λεκάνες με νερό. Θα τραβάνε όσο νερό χρειάζονται.
Επίσης μπορούμε να τα βάλουμε μέσα στη μπανιέρα να προσθέσουμε νερό και να τα αφήσουμε να τραβάνε την ποσότητα νερού που χρειάζονται. Εάν το μπάνιο έχει παράθυρο αφήστε το μισάνοιχτο.

Κουβάδες με νερό και φιτίλι

potisma futili


Μπορούμε να τοποθετήσουμε δίπλα σε κάθε γλάστρα ένα κουβαδάκι με νερό το οποίο θα συνδέεται με τη γλάστρα με ένα φιτίλι. Αντί για φιτίλι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορδόνι παπουτσιών ακόμα και ένα παλιό καλσόν. Ετσι το φυτό θα τραβάει όσο νερό χρειάζεται. Στη αγορά μπορείτε να βρείτε συσκευασίες που περιέχουν 10 σακούλες και φιτίλια. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε νερό στις σακούλες. Σας καλύπτουν σίγουρα για 5-7 ημέρες αρκεί να είναι σε σκιά για να μην εξατμίζεται το νερό.

Κρύσταλλοι νερού

potisma krustalloi
Εάν πρόκειται να λείψετε πάνω από 15 ημέρες χρησιμοποιήστε κρυστάλλους νερού. Θα τους βρείτε σε συσκευασίες από 100 γραμμάρια έως 1 κιλό. Οι κρύσταλλοι (μοιάζουν με κόκκους ζάχαρης) λειτουργούν σαν δεξαμενές νερού. Μπορούν να απορροφήσουν εκατοντάδες φορές το βάρος τους σε νερό, το οποίο αποδεσμεύουν σταδιακά μέσα σε διάστημα 3-4 εβδομάδων. Δημιουργούμε στο χώμα της γλάστρας τρύπες βάθους 4-5 εκατοστών και προσθέτουμε με το κουταλάκι κρυστάλλους. Ποτίζουμε το φυτό καλά και μετά από 1-2 ώρες επαναλαμβάνουμε το πότισμα. Ένα σακουλάκι 100 γραμμάρια κοστίζει περίπου 6 ευρώ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπου 10 γλάστρες.
Τους κρυστάλλους αυτούς μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε και στα φυτά που έχουμε σε βάζα όπως μπαμπού κλπ

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->