ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Typography

Η κυβερνητική βούληση να προχωρήσει το έργο του Αχελώου επαναδιατυπώθηκε στη χθεσινή σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας κ. Γιώργου Γεραπετρίτη και τη συμμετοχή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνου Καραμανλή, για τα έργα μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλία.


Από το ν. Καρδίτσας παραβρέθηκαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, οι βουλευτές Γ. Κωτσός (ΕΔΩ η παρέμβαση του) και Ασημίνα Σκόνδρα, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωστής Νούσιος και οι Δήμαρχοι Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος, Σοφάδων κ. Θ. Σκάρλος, Παλαμά κ. Γ. Σακελλαρίου, Μουζακίου κ. Θεοφ. Στάθης και Αργιθέας κ. Α. Στεργίου. Παρόντες επίσης ήταν το σύνολο των Θεσσαλών βουλευτών της κυβέρνησης, δήμαρχοι από όλη την Θεσσαλία και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Το παρόν έδωσαν από το ΣΥΡΙΖΑ οι κκ Φάμελος, Βαγενά και Κόκκαλης με τους οποίους μάλιστα ο Κώστας Αογοραστός (ΕΔΩ η πρότασή του) είχε έντονη διένεξη μιας και ως γνωστόν τάσσονται κατά του έργου.
Όπως αναφέρθηκε, με σεβασμό στο περιβάλλον προχωρούν οι διαδικασίες απεμπλοκής του έργου καθώς μέσα σε περίπου έξι μήνες θα ολοκληρωθεί η τροποποίηση των περιβαλλοντικών μελετών. Ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε πως το 1ο εξάμηνο του 2020 θα προκηρυχθεί η μελέτη για την επένδυση των τοιχωμάτων των 12 χιλιομέτρων της σήραγγας της Συκιάς. Στόχος είναι μέχρι το 2022 να έχει ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει το φράγμα της Μεσοχώρας, τόσο ως υδροηλεκτρικό, όσο και ως αρδευτικό.

axeloos syskepsithessalon2

axeloos syskepsithessalon1

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->