ΔΡΑΣΕΙΣ
Typography

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε, φυσικά στο βουνό όπως κάθεχρόνο, φέτος αρκετά καθυστερημένα λόγω της πανδημίας, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ), την Κυριακή 3 Απρίλη στον ΠροφήτηΗλία της Φυλακτής, πάνω από την λίμνη Πλαστήρα.


Τριάντα τρία μέλη και φίλοι του ΕΟΣΚ, αψήφησαν τις σχετικέςπροβλέψεις για τον άστατο καιρό και βρέθηκαν στο καθιερωμένο ραντεβού μας.

Ξεκινώντας από την πλατεία της Φυλακτής, με βροχή, αέρα και νερόχιονοξεκινάει η πεζοπορία στο μονοπάτι Β14, που από τον παρατεταμένο χειμώνα έχειαρκετές ζημιές και χρειάζεται η συντήρηση του, φτάνουμε στο πολύ όμορφο πλάτωμα,όπου είναι το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία.

Η απίστευτη θέα στις κοντινές χιονισμένες κορφές των Αγράφων,στον Κουφόλογγο ακριβώς από πάνω μας και απέναντι στην Τέμπλα και στοΒουτσικάκι, δεν μπορεί να μην σε κάνει να νοιώθεις δέος γι αυτήν την εξαιρετικήομορφιά του τοπίου, δεν μπορεί να μην να σε κάνει να νοιώθεις ‘’μικρός’’ για τομεγαλείο της φύσης, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορεί παρά να  σε θυμώνει για την καταστροφή που απεργάζονταικάποιοι στο όνομα της δήθεν ‘’πράσινης’’ ανάπτυξης, αλλά και νασε πεισμώνει ακόμα περισσότερο για την προστασία της.

Μ αυτές τις σκέψεις αλλά και τις εικόνες, αρχίζει ηαπολαυστική κατάβαση πότε με βροχή πότε με χιόνι, προς την βρύση Κασσάνδρα,όπου μας περιμένει η πίτα μας και ο πρόεδρος του συλλόγου Παντελής Μανώλης καιο έφορος εθελοντισμού Αντώνης Παπαδάκος, μετά τις καθιερωμένες ορειβατικές ευχέςκαι τη σύντομη ενημέρωση, κόβουν την υπέροχη σε εμφάνιση και νοστιμιάβασιλόπιτα, που ήταν  προσφορά του μέλουςτου συλλόγου Αλέκου Ζαχαρή, με το φλουρί, που περιέχει δώρο ένα φαρμακείοβουνού, από το κατάστημα ορειβατικών ειδών Vythopoylos outdoor, να πέφτει στον τυχερό Νίκο. Ακολούθησετσιπουροκατάνυξη, διασκορπισμένοι στα τρία μαγαζιά της φιλόξενης Φυλακτής.

pita eosk 1

pita eosk 1

pita eosk 1

pita eosk 1

pita eosk 1

 

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

cactus1

pilatos katheto

 

  

 

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->