ΔΡΑΣΕΙΣ
Typography

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή δεκάδων συνέδρων από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 διαδικτυακά η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες με θέμα “Προσαρμογή σ’ έναν κόσμο που αλλάζει”.

Την εκδήλωση χαιρέτησε με παρέμβαση του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, παρουσιάζοντας τα έργα και τις δράσεις που προωθεί το ΥΠΕΝ για την ορθή διαχείριση των υδατικών πόρων, προαναγγέλλοντας νέο πρόγραμμα επιδοτούμενων δράσεων  εξοικονόμησης νερού,  για δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά κτίρια, στα πρότυπα των προγραμμάτων  ενεργειακής εξοικονόμησης.

Το Δίκτυο, στο οποίο συμμετέχουν 45 Δήμοι από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχει βασικό στόχο την προώθηση πολιτικών ποιοτικής και ποσοτικής προστασίας του υδατικού στοιχείου των λιμνών, ποταμών και λιμνοθαλασσών, οι οποίες συνάδουν με την Ευρωπαϊκή στρατηγική για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου ανέφερε ότι το 2020 είχαμε στη χώρα μας 25 ζημιογόνα καιρικά γεγονότα, από τα οποία τα 9 είχαν σοβαρές επιπτώσεις με 14 ανθρώπινες απώλειες. Ο Ιανός ήταν το πιο καταστροφικό συμβάν για περισσότερο από έναν αιώνα καθώς προκάλεσε καταστροφές σε δρόμους, γέφυρες, δίκτυο υδροδότησης, δημιούργησε νέες κοίτες από φερτά υλικά και οδήγησε σε αποκόλληση βουνοπλαγιών. «Ο δήμος Αργιθέας σχεδιάζει την δημιουργία τοπικού κέντρου προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή με τρεις προτεραιότητες που είναι ο εντοπισμός των κινδύνων, η καταγραφή των δυνατοτήτων και των αναγκών εξωτερικής βοήθειας. Οι προκλήσεις αυξάνονται δεν μπορούμε να συνεχίσουμε όπως πριν. Πρέπει να αναθεωρήσουμε τον τρόπο δράσης μας και να βρούμε νέα σχέδια αντιμετώπισης των προκλήσεων ώστε τη στιγμή της κρίσης να δράσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά», πρόσθεσε ο κ.Στεργίου.

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

  joinbanner2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->