ΔΡΑΣΕΙΣ
Typography

Με μεγάλη συμμετοχή έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, φυσικά στο βουνό όπως κάθε χρόνο, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ),την Κυριακή 26 Γενάρη, στην κορυφή Προφήτης Ηλίας στην περιοχή της λίμνης Σμοκόβου.

Ογδόντα δύο (82) μέλη και φίλοι του ΕΟΣΚ (αριθμός ρεκόρ,μεταξύ αυτών και αρκετά παιδιά), ανταποκρίθηκαν στο καθιερωμένο ραντεβού μας,κάθε αρχή του χρόνου και βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στην πλατεία των λουτρώνΣμοκόβου, από όπου θα άρχιζε η πεζοπορία μας.

pita eosk1

pita eosk1

pita eosk1

Εν τω μεταξύ από το Σάββατο αρκετοί διανυκτέρευσαν στοξενοδοχείο των λουτρών, απολαμβάνοντας τα ιαματικά λουτρά και την φιλοξενία τουνέου δραστήριου προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης.

Χωριζόμαστε σε δυο ομάδες με την πιο μεγάλη να ξεκινά τηνπεζοπορία από τα λουτρά και μετά από τρεις ώρες φτάνει στο πλάτωμα της κορυφής,ενώ η άλλη ομάδα θ ακολουθήσει μια πιο εύκολη και σύντομη διαδρομή από το χωριόΛουτροπηγή.

Η συνάντηση γίνεται στην κορυφή Προφήτης Ηλίας στα 973 μέτρα, μετο ομώνυμο εκκλησάκι, με εξαιρετική θέα στα γύρω βουνά των Αγράφων αλλά καιστην λίμνη Σμοκόβου που είναι στα ‘’πόδια’’ μας, όπου υπάρχουν υπολείμματα απότο αρχαίο τοίχος του κάστρου της Μενελαΐδος. Πιθανολογείται ότι ο οικισμόςαυτός ήκμασε κατά την κλασική και ελληνιστική περίοδο, ενώ εικάζεται πως εδώβρισκόταν η πρωτεύουσα των Δολόπων, η Μενελαΐς.

Ακολουθείξεκούραση, κέρασμα κονιάκ, τσίπουρο και λικέρ, αναμνηστικές φωτογραφίες καιανταλλαγή ευχών, καλωσόρισμα από τους συντονιστές της εκδήλωσης Αποστόλη Κηρύκοκαι Σοφία Μερεντίτη, σύντομοι χαιρετισμοί από τον Γιάννη Κατσαρό πρόεδρο τηςΤοπικής Κοινότητας Λουτροπηγής και τον Γιώργο Ντενίση, τέως πρόεδρο τουΕπιμελητηρίου Καρδίτσας, ενώ σύντομες ενημερώσεις έκαναν ο Χρήστος Φασούλας,συντονιστής του Δικτύου για την Προστασία των Αγράφων, για τις τελευταίες εξελίξεις για τηνεπικείμενη τοποθέτηση αιολικών στα Άγραφα, ο έφορος μονοπατιών Αποστόλης Παντελής για τα μονοπάτια των Αγράφων καιτο μέλος του συλλόγου Γιάννης Παπακώστας για την ιστορία της περιοχής και στοτέλος ο πρόεδρος του συλλόγου Παντελής Μανώλης, έκανε μια σύντομη αναφορά γιατις δράσεις της χρονιάς και έκοψε την υπέροχη σε εμφάνιση και νοστιμιάβασιλόπιτα, που ήταν προσφορά του μέλουςτου συλλόγου Αλέκου Ζαχαρή, από τον φούρνο του στα Φάρσαλα.

Στη συνέχεια αρχίζει η κατάβαση από τα ίδια μονοπάτια με προορισμό τα λουτρά Σμοκόβου, όπου οι περισσότεροι προτιμούν μια χαλαρωτική βουτιά στην πισίνα των λουτρών και η μέρα τελειώνει στη σάλα του ξενοδοχείου Μετέωρα, με κοψίδια και ντόπια τσίπουρα και κρασιά.

Επόμενη δράση του συλλόγου είναι την Κυριακή 9 Φλεβάρη, με μια εύκολη πεζοπορία, ιδανική για αρχάριους και για παιδιά, στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα με εκκίνηση από το Μοσχάτο και ανάβαση στην κορυφή Κοκοριάκος, με υπέροχη θέα στην λίμνη Πλαστήρα.

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->