ΔΡΑΣΕΙΣ
Typography

Ακόμη μια μέρα εθελοντικής δράσης για τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας (ΕΟΣΚ) συμμετέχοντας στο Let’s Do It Greece στην μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας!

Την Κυριακή 29 Απρίλη ο ΕΟΣΚ και ο Σύλλογος Απανταχού Μολοχιωτών ήταν οι διοργανωτές της δράσης, που αφορούσε τον καθαρισμό του μονοπατιού από το χωριό Μολόχα μέχρι την κορυφή Βουλγάρα των Αγράφων.

eosk lets2

 

Πήραν μέρος 27 μέλη και φίλοι του ΕΟΣΚ και 10 κάτοικοι της Μολόχας και μέλη του Συλλόγου Απανταχού Μολοχιωτών και η δράση χωρίστηκε σε τρία μέρη με την πρώτη και κύρια ομάδα να κάνει το τμήμα του μονοπατιού από το χωριό μέχρι το εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία, την δεύτερη ομάδα από τον Προφήτη Ηλία μέχρι τη θέση Μνημείο και η τρίτη ομάδα από το Μνημείο μέχρι την κορυφή της Βουλγάρας στα 1653 μέτρα όπου έγινε και τοποθέτηση κουτιού κορυφής και βιβλίου εντυπώσεων.

eosk lets3

Έγινε απομάκρυνση των πεσμένων κορμών δέντρων, της χαμηλής βλάστησης, έγινε προσωρινή σήμανση και, όπου χρειαζόταν, έγινε βελτίωση της βατότητας του μονοπατιού. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν σε μια εύκολη διαδρομή, σε ένα εξαιρετικής ομορφιάς δάσος φυλλοβόλων και ελάτης στην άγρια Αγραφιώτικη φύση, αλλά και να νοιώσουν την εμπειρία της εθελοντικής προσφοράς. Ακολούθησε επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού που στεγάζεται στο Δημοτικό Σχολείο και τσιμπούσι στο μαγαζί του προέδρου Ηλία Ζυγούρη, που ήταν προσφορά του συλλόγου Απανταχού Μολοχιωτών και τους ευχαριστούμε και δημόσια για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους.

eosk lets4

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 

joinbanner2

eve topiki agora2

bronx delivey1

 

 

 

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->