ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ
Typography

Αρθρο τηςΒάιας Ψύχα -  Υποψήφια Δημ. Σύμβουλος Δήμου Παλαμά

Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Σύμφωνα με τον Καλλικράτη, ο δήμαρχος προασπίζει τα τοπικά συμφέροντα ,διασφαλίζει την ενότητα της τοπικής κοινωνίας, ασκεί τα καθήκοντα του με γνώμονα τις αρχές της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας και δηλώνει κάθε προσωπικό συμφέρον (ιδιοκτησιακό ή οικογενειακό )που έχουν σχέση με το δήμο.
Στην προεκλογική του ομιλία ο κ. Σακελλαρίου τόνισε ότι η δημοτική αρχή πρέπει να λειτουργεί με διαφάνεια ,με αξιοπρέπεια, να παρακολουθεί στενά τα προβλήματα του δήμου, να είναι παρών, να αποδίδει έργο και οι δημοτικές εκλογές δεν αποτελούν δημοσκόπηση για τις βουλευτικές εκλογές .Ας αρχίσουμε να αποδομούμε τα λόγια του, ξεκινώντας από το τέλος .
Η εφημερίδα Αυγή (κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ), έχει το όνομα του κ. Σακελλαρίου ως υποψηφίου που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες να φανεί ότι δεν είναι κομματική η υποψηφιότητα του. Με γνώμονα τη διαφάνεια έγιναv απευθείας αναθέσεις σε όλη τη διάρκεια της θητείας; Γιατί άραγε στις 10-5-2019 έγινε απευθείας ανάθεση εκτυπώσεων για τις ανάγκες της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου; Γιατί κ. Δήμαρχε δεν πραγματοποιήσατε ανοιχτούς διαγωνισμούς για την προμήθεια τωn διαφόρων υλικών που χρειάζεται ο δήμος αλλά πηγαίνατε σε απευθείας αναθέσεις; Μάλλον κινηθήκατε στο πλαίσιο της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας προασπίζοντας τα τοπικά συμφέροντα. Να σας θυμίσω και σε όλους τους συνδημότες μας ,την ανάθεση έργου σε εργολάβο και ταυτόχρονα την παραχώρηση των μηχανημάτων του δήμου μας προς διευκόλυνση του. Μάλλον έτσι είθισται να γίνεται στα δημόσια έργα ,θα το γνωρίζετε καλύτερα λόγω της επαγγελματικής σας δραστηριότητας(τα στοιχεία υπάρχουν για όσους επιθυμούν να τα ελέγξουν). Το παραδεχθήκατε εσείς ο ίδιος ότι δεν υπάρχει πολεοδομία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί συμπολίτης μας να εκδώσει οικοδομική άδεια , δεν είπατε όμως πόσα χρόνια υπάρχει αυτό το πρόβλημα και γιατί δεν το λύσατε ,(σαν μηχανικός γνωρίζατε το πρόβλημα και τη λύση που έπρεπε να δοθεί ). Διατείνεστε ότι ήσασταν κοντά στον πολίτη, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα του ,τι ακριβώς εννοείται;
Όταν κατά τη διάρκεια χιονόπτωσης δεν μπορούσαμε να μετακινηθούμε ,για να ακριβολογούμε δεν μπορούσαμε να βγούμε από τα σπίτια μας ,εννοείται ότι φροντίζατε για την υγεία μας ασφαλώς, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι διαφορετικό. Πλακοστρώσεις πεζοδρομίων τον τελευταίο καιρό, σε ευρεία κλίμακα!!, χωρίς πρόβλεψη διάβασης για άτομα ΑΜΕΑ , για τα παιδικά καρότσια, προφανώς λόγω προχειρότητας να προλάβετε τις εκλογές. Αποδίδεται έργο σίγουρα στον αθλητισμό ,ως άνθρωπος του αθλητισμού, όταν μέσω ΔΟΠΑΠΑΠ έχετε προμηθευτεί τόσο αθλητικό υλικό που είναι καλυμμένες οι ανάγκες του δήμου για την επόμενη πενταετία. Για τον πολιτισμό τι να πούμε? Με έγγραφο ο ΔΟΠΑΠΑΠ κάνει πρόβλεψη για τη μισθοδοσία τεσσάρων καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου 800 ευρώ για όλη τη χρονιά, όταν για την προμήθεια αεροπανό για τη διαφήμιση μιας εκδήλωσης πληρώσατε 800 ευρώ. Ο πολιτισμός προάγεται στο δήμο μας μάλλον με αεροπανό και όχι με τη λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου, με τη δημιουργία σύγχρονης βιβλιοθήκης, με τη δημιουργία δομών για άτομα ΑΜΕΑ ,με δομές για ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Θα μπορούσα να γράφω για ώρες για τα έργα της σημερινής δημοτικής αρχής ,δεν θα συνεχίσω όμως άλλο για να μη σας κουράσω, θα κλείσω όμως με ένα ερώτημα. Κύριοι ήσασταν στη διακυβέρνηση του δήμου μας για σχεδόν πέντε χρόνια ,ανύπαρκτοι ,κλεισμένοι στα γραφεία σας, χωρίς να έχετε να επιδείξετε ένα δικό σας έργο αναρωτιέμαι ομως,τι θα αλλάξει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του δήμου μας .εκ των οποίων αρκετά έχετε δημιουργήσει εσείς; Όπως καταλάβατε ρητορική ήταν η ερώτηση και η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ.


Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
Δήμου Παλαμά
ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ
Αχιλλέας Καραλής Υποψήφιος Δήμαρχος

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 giovannis final orizontio 1

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->