ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ
Typography

Απίθανα πράγματα εξελίσσονται στο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών με τις ανακοινώσεις να ακολουθούν η μια την άλλη. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά. Μετά το περίφημο άρθρο της Αυγής για τους υποψήφιους που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο είχε προκαλέσει πανελλαδικό ντόμινο αντιδράσεων, ήρθε η χθεσινή του ΕΠΙΣΙΜΗ ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ που ανέφερε τους συνδυασμούς που στηρίζει ανα την Ελλάδα. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολούθησε τη λογική των κομματικών χρισμάτων γιατί σέβεται και πιστεύει βαθιά στις αυθεντικές αυτοδιοικητικές διεργασίες που ενθαρρύνουν την συμμετοχή των πολιτών στις τοπικές υποθέσεις και οδηγούν στη διαμόρφωση αυτοδιοικητικών σχημάτων με συγκεκριμένες θέσεις και προγράμματα για τους δήμους και τις περιφέρειες.
Πορευθήκαμε με βάση τη λογική των προγραμματικών συγκλίσεων και συμβάλαμε στη συγκρότηση ευρύτερων συνδυασμών. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου θα γίνουν για πρώτη φορά με το σύστημα της απλής αναλογικής δίνοντας το πρόκριμα για ευρύτερες συγκλίσεις και συνεργασίες, ανοίγοντας μια νέα εποχή για την Αυτοδιοίκηση, τη δημοκρατία και τη συμμετοχή των πολιτών. Στόχος μας πάντα είναι μια ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού.
Στη βάση αυτής της λογικής, συνεχίζει στην ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ, καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και να υπερψηφίσουν τους παρακάτω αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς."

Νομός Καρδίτσας
Δήμος Αργιθέας: Αργιθέα – Νέα Εποχή | Ανδρέας Στεργίου
Δήμος Καρδίτσας: Ανεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών Καρδίτσας | Φώτης Αλεξάκος
Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Νέοι Ορίζοντες | Παναγιώτης Νάνος
Δήμος Μουζακίου: Ενωτική Πρωτοβουλία | Παρασκευή Ντούρβα
Δήμος Παλαμά: Συμμαχία Ανασυγκρότησης Δήμου Παλαμά | Γιώργος Σακελλαρίου
Δήμος Σοφάδων: Δύναμη Ευθύνης | Χαράλαμπος Παπαδόπουλος

Η στήριξη έγινε «εκτίμηση σε πρόσωπα»

Μετά την επίσημη ανακοίνωση ουκ ολίγοι υποψήφιοι σε όλη τη χώρα αρνήθηκαν, ευγενικά η μη, τη στήριξη, απειλώντας ακόμη και με μηνύσεις, κάνοντας λόγο για "απιθανη γκάφα" Σκουρλέτη. Αυτό οδήγησε σε νέα επίσημη ανακοίνωση που διευκρινίζει ότι η υπερψήφιση συγκεκριμένων σχεδιασμών που ζητήθηκε δηλώνει την «εκτίμηση στα πρόσωπα των υποψηφίων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:
"Η χτεσινή κεντρική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές καλεί τους πολίτες να υπερψηφίσουν συγκεκριμένους συνδυασμούς στη βάση των διεργασιών και των προγραμματικών συγκλίσεων που έχουν διαμορφωθεί στις τοπικές κοινωνίες.
Το κάλεσμα αυτό δηλώνει την εκτίμηση στα πρόσωπα των υποψηφίων και των προγραμματικών τους θέσεων και δεν δηλώνει σε καμία περίπτωση σχέση κομματικής εξάρτησης. Εξάλλου, στη δική μας αντίληψη για την αυτοδιοίκηση είναι εντελώς ξένες οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις κομματικών χρισμάτων σε συνδυασμούς και η προσπάθεια καπελώματός τους.
Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μόνο το δικαίωμα, αλλά και την πολιτική υποχρέωση να τοποθετείται δημόσια απέναντι στους πολίτες, και να μην κρύβεται, για τη στάση που κρατά σε μια κρίσιμη πολιτική διαδικασία όπως είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές."

Διαψεύδει ο Ανδρέας Στεργίου

Μετά τα όσα εκτυλίσσονται με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου αναφέρει:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΨΕΥΣΗΣ*

stergiou diapseysi

Η παράταξή μας «ΑΡΓΙΘΕΑ νέα εποχή» από τη σύστασή της έχει καταστήσει σαφές ότι είναι υπερκομματική, αδέσμευτη και πολυσυλλεκτική. Το αποδεικνύει άλλωστε περίτρανα η συγκρότηση του ψηφοδελτίου της. Προσωπικότητες από όλους τους πολιτικούς χώρους έχουν πλαισιώσει το νικηφόρο εγχείρημά μας.

Δυστυχώς, όμως, οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις δεν έχουν τελειωμό. Είναι λυπηρό που αναγκαζόμαστε για δεύτερη φορά να διαψεύσουμε δημοσιεύματα, τα οποία, από όπου και αν προέρχονται, δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Υπογραμμίζουμε ΔΗΜΟΣΙΑ, ΒΡΟΝΤΕΡΑ και ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Δεν έχουμε ζητήσει στήριξη από κανέναν κομματικό φορέα. Η προσπάθειά μας είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ.

Το έχουμε ξαναπεί. Σεβόμαστε την πολιτική ταυτότητα όλων, ουδέποτε ωστόσο επιδιώξαμε να λάβουμε χρίσμα από κανέναν. Για εμάς η αυτοδιοίκηση είναι πάνω και πέρα από κόμματα.

Δεν αντιλαμβανόμαστε την επιμονή ορισμένων, χωρίς μάλιστα να έχουμε δώσει την παραμικρή αφορμή. Ελπίζουμε πως δεν υποκρύπτεται κάποια σκοπιμότητα. Είμαστε σίγουροι πως πρόκειται για λανθασμένη αναφορά και είμαστε απολύτως πεπεισμένοι πως θα υπάρξει άμεση διόρθωση, όπως έγινε άλλωστε και την πρώτη φορά.

Σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και τη δικαιολογημένη αγανάκτησή μας και παρακαλούμε όπως αποκατασταθεί η αλήθεια το ταχύτερο δυνατόν. Ειδάλλως, επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Αρκετά! Η παράταξή μας με υψηλό αίσθημα ευθύνης, εκφράζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των Αργιθεατών, θα δώσει την απάντησή της στις 26 Μαΐου 2019. Έως τότε θα εντείνουμε την προσπάθειά μας με υπευθυνότητα και αμιγώς αυτοδιοικητικό και αχρωμάτιστο προσανατολισμό.

Με ειλικρινή εκτίμηση,

Ανδρέας Στεργίου

Υπ. Δήμαρχος Αργιθέας

& Επικεφαλής Ανεξάρτητου Δημοτικού Συνδυασμού «ΑΡΓΙΘΕΑ νέα εποχή»

e-max.it: your social media marketing partner

  vasilakos summer2019

 

 

 giovannis final orizontio 1