ΝΕΑ
Typography

Το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας, στα πλαίσιο του προγράμματος “KarditsaEarthquakeProject-Σχολεία εν δράσει”, πήρε μέρος στο διαγωνισμό "Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο" του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

Το πλήθος των υποψηφιοτήτων ανήλθε στις 110 και η συμμετοχή του αναδείχτηκε ως μια από τις οκτώ καλύτερες πανελλαδικά.
Οι μαθητές και μαθήτριες, καθώς και οι εκπαιδευτικοί,που συμμετείχαν στην ομάδα βραβεύτηκαν το πρωί της Παρασκευής 27 Απριλίου από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, στην εκδήλωση πουπραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, AthensScienceFestival. Η ειδική τελετή διοργανώθηκε στο αμφιθέατρο “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, παρουσία του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και βουλευτών.Στην εκδήλωση μίλησαν διακεκριμένοι επιστήμονες και σεισμολόγοι από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

epal seismografos2
Οι μαθητές Γατσαποστόλης Παναγιώτης Καραμάνι Ρεντιόλ, Κωνσταντάκος Δημήτρης, Μπέκε Κρίστι, Παππάς Σεραφείμ, Σταμπούλους Κλεομένης, Σταφυλάς Παναγιώτης, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, Παπαϊωάννου Ιωάννη, Παπαδημητρίου Θωμά και Αικατερίνης Γιαννακούδη, κατασκεύασαν έναν σεισμογράφο με υλικά από το εργαστήριο των Θερμοϋδραυλικών του Εργαστηριακού Κέντρου, εξαρτήματα από χαλασμένα παιχνίδια ενός μαθητή και εξαρτήματατουκιτ ρομποτικής του LEGO EV3. Για τις ανάγκες του διαγωνισμού γυρίστηκε ταινία μικρού μήκους στους χώρους του εργαστηρίου φυσικής του 1ου ΕΠΑΛ. Τη σκηνοθεσία και το μοντάζ έκανε ο Βασίλειος Στάθης, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την βοήθειά του.
Η παρουσίαση της ομάδας του 1ου ΕΠΑΛ “KarditsaEarthquakeProject - Σχολεία εν δράσει” έκλεψε τις εντυπώσεις και έλαβε πολλά συγχαρητήρια τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και από τους σημαντικούς επιστήμονες που ήταν παρόντες στην εκδήλωση. Τα παιδιά προσέφεραν ως δώρο στον Πρόεδρο δύο τοπικά κρασιά, το ΜαύροΜεσενικόλα και τα Δύο Φεγγάρια του Οινοποιείου Καραμήτρος.

epal seismografos3
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα ήθελαν να ευχαριστήσουν την Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφερσάλων και τη διοίκηση του ΚΤΕΛ για τη στήριξη που προσέφεραν, ώστε η ομάδα να μεταβεί και να παραστεί στην τελετή βράβευσης.
Η ομάδα του 1ουΕΠΑΛ Καρδίτσας “KarditsaEarthquakeProject–Σχολεία εν Δράσει” ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις για συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή ενόψει του διαγωνισμού της επόμενης χρονιάς, όπως επίσης και με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο τουΕθνικούΑστεροσκοπείου Αθηνών για την τοποθέτηση ενός σεισμογράφου στο 1ο ΕΠΑΛ και την ένταξη του σχολείου στο πανευρωπαϊκό δίκτυο σχολικών σεισμογράφων. Στο πνεύμα αυτό είμαστε ανοιχτοί για συνεργασία και με όποια σχολεία της πόλη το επιθυμούν.

e-max.it: your social media marketing partner