ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Typography

Με απόλυτη επιτυχία, σε κλίμα ενθουσιασμού και με ισχυρό το «μήνυμα» νίκης της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η εκδήλωση «Η Θεσσαλία που μπορεί – Η Ελλάδα που αξίζει – Η Ευρώπη που θέλουμε».

Φυσικά το πρόσωπο της εκδήλωσης στο κατάμεστο Κιέριον ήταν ο Καρδιτσιώτης υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Νίκος Δούκας με την ομιλία του να κάνει ιδιαίτερη αίσθηση και τον κόσμο να τον χειροκροτεί θερμά.
Αλλωστε τη στήριξη του Νίκου Δούκα, όχι μόνο από την Καρδίτσα αλλά από όλη την Θεσσαλία, ζήτησαν επίσης οι συνυποψήφιοί του στο ευρωψηφοδέλτιο Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Κατερίνα Μάρκου και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστας Τσιάρας.

doukas25

Αρχικά χαιρέτησε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Λάμπρος Τσιούκης που ζήτησε ενότητα ώστε να κερδηθεί η μάχη πρώτα των ευρωεκλογών και μετά των εκλογών για να φύγει «η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης». Ο ίδιος χαρακτήρισε μάλιστα τις ευρωεκλογές ως δημοψήφισμα.

 

Ακολούθως ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτής κ. Κώστας Τσιάρας αφού έκανε μια σύντομη ιστορική διαδρομή για την Ευρωπαϊκή Ένωση εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι «σε κάθε έκφανση της πολιτικής έδειξε ανικανότητα, με την αποεπένδυση να είναι μόνιμη κατάσταση στη χώρα μας».

doukas20
Ο κ. Τσιάρας υποστήριξε ότι ο ευρωσκεπτικισμός λαμβάνει πλέον μεγαλύτερες διαστάσεις τον οποίο μάλιστα συνέδεσε με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν είναι διαφορετικός από εκείνους που το 2015 κόντεψαν να διαλύσουν την χώρα και να τη θέσουν εκτός Ε.Ε.»
Σε άλλο σημείο ο βουλευτής του νομού υπογράμμισε πως η μόνη απάντηση για μια καλύτερη επόμενη μέρα είναι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε ότι αφορά το ευρωψηφοδέλτιο ο κ. Τσιάρας έκανε λόγο για το «καλύτερο που θα μπορούσε να παρουσιαστεί στη χώρα μας», προσθέτοντας ότι ο ευρωσκεπτικισμός την επομένη των εκλογών θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με άτομα που θα διαθέτουν την δύναμη.
Φυσικά ο Γραμματέας της Κοιν. Ομάδας αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα του Νίκου Δούκα. Όπως είπε πρόκειται για άνθρωπο της πραγματικής παραγωγής, που απέδειξε ότι υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, η Ελλάδα που εργάζεται, που παράγει που στηρίζει την οικονομίας μας. Πρόσθεσε ότι η παρουσία του τιμά το ευρωψηφοδέλτιο και ζήτησε από τους Καρδιτσιώτες «ο πρώτος σταυρός να μπει στο Νίκο Δούκα».

Εν συνεχεία τοποθετήθηκε η υποψήφια ευρωβουλευτής κ. Μαρία Σπυράκη, η οποία εξήγησε το πόσο επηρεάζει την καθημερινότητά μας η Ευρώπαική Ένωση. Μάλιστα χρησιμοποίησε μεταξύ άλλων τρία τοπικά παραδείγματα. Αναφέρθηκε στις κατασκηνώσεις Νεοχωρίου λέγοντας ότι δημιουργήθηκαν από το ΕΣΠΑ, τον περιφερειακό δρόμο αλλά και το δρόμο Καρδίτσα-Δέλτα που χρηματοδοτούνται ή θα χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκά κονδύλια.

doukas21
Η κ. Σπυράκη ζήτησε δυνατές και συμαντικές φωνές στο Ευρωκοινοβούλιο καθώς το 80% των νόμων που ενσωματώνει η ελληνική νομοθεσία προέρχεται από το ευρωπαϊκό δίκαιο.
Ειδική αναφορά έκανε στο Σκοπιανό, τονίζοντας ότι η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη «δεν επικυρώνει τη συμφωνία των Πρεσπών».

Ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης ξεκίνησε την τοποθέτησή του με την υποψηφιότητα του Νίκου Δούκα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «κοσμεί το ψηφοδέλτιο της ΝΔ», τόνισε ότι εκπροσωπεί τη Θεσσαλία και ζήτησε από τους Καρδιτσιώτες η υποψηφιότητα του Νίκου Δούκα να αποτελέσει την πρώτη επιλογή τους.
Σε άλλο σημείο ο κ. Κεφαλογιάννης σημείωσε ότι η παράταξη της ΝΔ βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας, υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε περήφανοι για την ιδεολογία μας. Δεν χαρίζουμε σε κανέναν τη στήριξη των αδυνάτων. Η παράταξή μας εκφράζει το πλατύ λαϊκό στρώμα.»

doukas24
Τόνισε δε ότι και πάλι η ΝΔ θα κληθεί να σηκώσει την Ελλάδα και αυτό θα γίνει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τέσσερις βουλευτές που θα εκλεγούν από το Ν. Καρδίτσας.
Αναφερόμενος στη νέα ΚΑΠ υπογράμμισε ότι όταν κάποτε το 75% των κονδυλίων της ΕΕ αφορούσαν τον αγροτικό τομέα. Υπογράμμισε ότι και τώρα υπάρχουν χρήματα αλλά πρέπει οι αγρότες να διαφοροποιηθούν. Ο κ. Κεφαλογιάννης χρησιμοποίησε μάλιστα τρεις τοπικές περιπτώσεις, ξεκινώντας με την εταιρεία Ιπποφαες Ελλάς και το Νίκο Δούκα, τον Αλέξανδρο Γκουσιάρη με τις τομάτες και την εταιρεία Θεώνη, σημειώνοντας ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας.
Για τη ΚΑΠ ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ακόμη ότι η Ευρωπαική Αριστερά, στη δύναμη της οποίας ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ, έφερε τροπολογία με την οποία ζητούσε την εξίσωση των αγροτικών επιδοτήσεων και με δεδομένο ότι η χώρα μας λαμβάνει ανά στρέμμα την μεγαλύτερη επιδότηση υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να χαθούν οι μισές επιδοτήσεις. Συμπήρωσε ότι χάρη στο Λαϊκό κόμμα, όπου συμμετέχουν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας η τροπολογία απορρίφθηκε με ψήφους 22-20.
Εν συνεχεία ο κ. Κεφαλογιάννης χαρακτήρισε ως τους μεγαλύτερους κινδύνους το δημογραφικό αλλά και τον λαϊκισμό για τον οποίον υποστήριξε πως «είναι ο δίδυμος αδερφός του ευρωσκεπτικισμού και ο πιο μεγάλος εκφραστής του πανευρωπαϊκά είναι ο Τσίπρας»
Καταλήγοντας, αναφέρθηκε και ο ίδιος στο Σκοπιανό, τονίζοντας ότι η συμφωνία Τσίπρα αποτελεί την «μεγαλύτερη εθνική ήττα εν καιρώ ειρήνης για τη χώρα μας»

Από την πλευρά της η κ. Μάρκου, ξεκίνησε με το Σκοπιανό κάνοντας λόγο για «εθνική ταπείνωση που επέβαλε ο Τσίπρας στη χώρα μας».

doukas22
Ζήτησε τις όποιες διαφορές να τις αφήσουμε στην άκρη και «να μην πάει καμιά ψήφος χαμένη». Καταλήγοντας υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε και έρχεται η Νέα Δημοκρατία. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι υπερφορολόγισε για να ταΐσει τον κομματικό του στρατό και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι πρόδωσε τους Μακεδόνες».

Την εκδήλωση έκλεισε ο Καρδιτσιώτης (με καταγωγή από τον Αγ. Θεόδωρο) υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Νίκος Δούκας. Εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε όσους ήταν στην αίθουσα, τους συνυποψήφιούς του ενώ στάθηκε στον κ. Τσιάρα, τονίζοντας ότι αυτός τον γνώρισε στον κ. Μητσοτάκη και ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για το ευρωψηφοδέλτιο.

doukas23
Ακολούθως αναφέρθηκε στην πορεία του, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην Ιπποφαές Ελλάς με δραστηριότητα που ξεφεύγει κατά πολύ από τα ελληνικά σύνορα.
Όπως είπε, είναι πεπεισμένος ότι μπορεί να προσφέρει, γιατί «η ΝΔ επενδύει στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Είναι τιμή για μένα και τη Θεσσαλία που ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει ότι μπορώ να συμβάλλω τα μέγιστα στην ανασυγκρότηση της παραγωγικής διαδικασίας»
Ο κ. Δούκας επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει τους ανθρώπους και τις δυνατότητες για να παραχθούν τα καλύτερα προϊόντα στον κόσμο αλλά παθογένειες όπως το υψηλό κόστος, ο μη εκσυγχρονισμός της παραγωγής δεν το επιτρέπουν. Ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην «διαπραγματευτική μας ικανότητα», τονίζοντας πως κανένας σοβαρός αγοραστής δεν ασχολείται μεμονωμένα, ούτε διαπραγματεύεται με 100 άτομα. Αυτό σημείωσε έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της τελικής τιμής στο ράφι καθώς «το έργο που θα μπορούσαν να κάνουν οι ίδιοι οι παραγωγοί το κάνουν άλλοι και επωφελούνται από τους παραγωγούς. Θα πρέπει να λειτουργούμε και ως επιχειρηματίες και όχι απλά ως παραγωγοί».
Μιλώντας σε πιο προσωπικούς τόνους και εξηγώντας τους λόγους που δέχτηκε την τιμητική πρόταση σημείωσε:
«Βρίσκομαι εδώ και για το Μακεδονικό. Δεν μπορούσα να είμαι παρατηρητής. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα. Η κυβέρνηση αποδείχθηκε πλήρως ανίκανη να διεκδικήσει το δίκαιο της πατρίδας μας. Και με τα ενεργειακά θέματα μπροστά μας ποιον θα εμπιστευτούμε; Τον ΣΥΡΙΖΑ που θα μας πάρουν και αυτά που… δεν μας ζήτησαν;
Το δημογραφικό δεν λύνεται με το να εντάξεις όσους ήρθαν στην πατρίδα μας, αλλά βοηθώντας και στηρίζοντας πραγματικά τους Έλληνες να κάνουν κι άλλους Ελληνες.
Βρίσκομαι εδώ για τους νέους που έφυγαν και πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Βρίσκομαι εδώ για την ορθοδοξία. Η Ελλάδα οφείλει να διατηρήσει τον ελληνορθόδοξο χαρακτήρα της. Αυτό μας άφησαν οι παππούδες μας, με αυτό το λάβαρο θα συνεχίσουμε
Στο τιμόνι της ΝΔ βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης που αποτελεί μεγάλη ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας. Να αφήσουμε τις όποιες κοντόφθαλμες πολιτικές και να στείλουμε ηχηρό μήνυμα αποχώρησης της χειρότερης κυβέρνησης!»

doukas2

doukas2

doukas2

doukas2

doukas2

doukas2

doukas2

doukas2

doukas2

doukas2

doukas2

doukas2

doukas2

doukas2

doukas2

doukas2

doukas2

doukas2

doukas2

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 giovannis final orizontio 1

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->