ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Typography

Απάντηση της Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Καρδίτσας στις αιχμές της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας για τη συγκρότηση του περιφερειακού ψηφοδελτίου.

Έκπληξη και απορία ήταν τα πρώτα συναισθήματα που μας καλλιεργήθηκαν διαβάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας σχετικά με τη σύνθεση του περιφερειακού ψηφοδελτίου του κ. Τσιλιμίγκα. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση κάνει λόγο για μεθοδεύσεις οι οποίες έφεραν ως αποτέλεσμα να «κοπούν» από το ψηφοδέλτιο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία «είχαν συμφωνηθεί». Και στο σημείο αυτό εύλογα γεννάται η απορία πότε και μεταξύ ποιων έγινε η εν λόγω συμφωνία. Για εμάς η τοπική αυτοδιοίκηση λογίζεται ως ένα πεδίο προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες από ανθρώπους με υψηλό δείκτη εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κοινωνία κι όχι ως ένα πεδίο συναλλαγών και μυστικών συμφωνιών κάτω απ’ το τραπέζι.

 

Η αριστερά κι η κεντροαριστερά πολιτική σκέψη ουδέποτε στην μακρόπνοη πορεία της βάδιζε στη λογική της «παραπληρωματικής γωνίας» όπως ευθαρσώς γράφετε στην ανακοίνωσή σας. Οι λογικές των δήθεν συμφωνιών κορυφής, η «λάσπη στον ανεμιστήρα» και ο αμετροεπής καταγγελτικός σας λόγος δεν παραπέμπουν στην αριστερά, αλλά θυμίζουν περισσότερο τον πολιτικό λόγο του μέχρι πρότινος συγκυβερνήτη σας.

Χρησιμοποιείτε, επίσης, στην ανακοίνωσή σας τη γνωστή «καραμέλα» της δήθεν συμπόρευσής μας με τη δεξιά. Να σας θυμίσουμε ότι δεν διατηρούμε εμείς στο κυβερνητικό μας σχήμα τους υπουργούς του κ. Καμμένου αλλά εσείς. Δεν συγκυβερνούμε εμείς με την «καραμανλική δεξιά», αλλά εσείς.

Και για να έρθουμε σε τοπικό επίπεδο να σας θυμίσουμε ότι δεν είμαστε εμείς αυτοί που τοποθετήσαμε σε τρίτα ψηφοδέλτια των περιφερειακών εκλογών επιφανή μας στελέχη για να αποδυναμώσουμε τον προοδευτικό συνδυασμό του κ. Τσιλιμίγκα ενισχύοντας το, αποδεδειγμένα φθαρμένο κι ελλιπέστατο ,σύστημα του κ. Αγοραστού, αλλά εσείς.

Οι εποχές που οι «πάσης φύσεως» προκλήσεις σας εναντίον μας παρέμεναν αναπάντητες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Κι αν ενδιαφέρεστε, πράγματι, να μάθετε γιατί δεν βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο όσα πρόσωπα είχαν συμφωνηθεί όπως λέτε, τότε να ψάξετε για 5η φάλαγγα στο εσωτερικό σας. Βρείτε τα μεταξύ σας και μετά ζητήστε ευθύνες. Δεν είναι άλλωστε άσχετη η λογική της πολιτικής «ανθρωποφαγίας» από τη μεριά σας ιδιαίτερα για τους «όψιμους» συντρόφους σας, τους ανθρώπους δηλαδή που ασπάστηκαν τελευταία το κόμμα σας. Άσχετη δεν είναι επίσης ούτε η τρισταυρία με τον αριθμό των ανθρώπων που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού και στηρίζονται επίσημα από εσάς, ούτε φυσικά και η καθυστέρηση με την οποία λειτουργήσατε σχετικά με την ανακοίνωσή σας γεγονός που αποδεικνύει πως δεν υπήρχε ψήγμα μεθόδευσης από εμάς.

Εμείς ως προοδευτικό κεντροαριστερό ρεύμα, καλούμε τους σκεπτόμενους, προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας να αγκαλιάσουν το ψηφοδέλτιο νίκης του κ. Τσιλιμίγκα γιατί ο Καρδιτσιώτης δεν αντέχει άλλο να είναι ουραγός πλούτου των νομών της χώρας ούτε ο Θεσσαλός απλός παρατηρητής των εξελίξεων. Όσοι στρατεύονται σ’ αυτή τη μάχη είναι για μας συνοδοιπόροι στη μεγάλη προσπάθεια της ανασυγκρότησης της περιφέρειας Θεσσαλίας. Είναι για μας συνοδοιπόροι στον αγώνα για τη δημιουργία του πραγματικού προοδευτικού μετώπου σε επίπεδο κοινωνίας κι όχι σε επίπεδο κλειστών γραφείων. Είναι για μας συνοδοιπόροι στον αγώνα ανάσχεσης του νεοφιλελευθερισμού, στον αγώνα απέναντι στη δεξιά παλινόρθωση που επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία. Και σ’ αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς.

N.E. Κινήματος Αλλαγής Καρδίτσας

e-max.it: your social media marketing partner

mbgif2

 giovannis final orizontio 1

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->