ΒΙΒΛΙΟ
Typography

Το βιβλιοπωλείο ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν γονείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες ειδικής αγωγής στην παρουσίαση του νέου εκπαιδευτικού βιβλίου της Τζένης Μωραΐτη και της Αγγελικής Μαγκλάρα ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΙ Δραστηριότητες για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων (για παιδιά 3-6 ετών) την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 στις 18:00 στο ξενοδοχείο KIERION (Μπλατσούκα 22 Καρδίτσα)

Συντονίζει η Άρτεμις Παπαδημητρίου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας

Λίγα λόγια για το βιβλίο μας!!

Το βιβλίο «Παίζω και Μαθαίνω να Συγκεντρώνομαι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για γονείς, παιδαγωγούς της προσχολικής κι επαγγελματίες ειδικής αγωγής, το οποίο έχει ως στόχο την πρώιμη ανίχνευση και παρέμβαση σε παιδιά ηλικίας 3-6 ετών με στοιχεία υπερκινητικότητας, παρορμητισμού, διάσπασης προσοχής και ελλιπούς συγκέντρωσης.

  Σκοπός  του βιβλίου μας είναι μέσω στοχευμένων δραστηριοτήτων, παιχνιδιών και συγκεκριμένων τεχνικών και στρατηγικών να ελαχιστοποιήσει τις συνέπειες των παραπάνω χαρακτηριστικών πριν εδραιωθούν, ώστε το παιδί να γίνει περισσότερο λειτουργικό και παραγωγικό στη ζωή του. Συγχρόνως, επειδή η υποστήριξη των παιδιών που βιώνουν τις παραπάνω δυσκολίες είναι πολύπλευρη και πολυεπίπεδη, το βιβλίο μας και η δομή του δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί σε ένα πλαίσιο αλληλεπίδρασης, από την οικογένεια, το σχολείο και όλους όσοι θέλουν να περπατήσουν μαζί με τα παιδιά τον δρόμο της συγκέντρωσης.

  Στο βιβλίο μας θα βρείτε επίσης χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν στην ικανότητα προσοχής και συγκέντρωσης και στη σημασία της πρώιμης παρέμβασης. Ακόμη αναφέρονται τα χαρακτηριστικά της διάσπασης προσοχής  και του χρόνου απασχόλησης των παιδιών ανά ηλικία  με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. 

mathainw na sygentrwnomai AFISA1

      Μαζί σ΄ αυτό το ταξίδι θα είναι και ο φίλος μας ο Πώς και Τι, ο Βοηθός της Προσοχής, που ζει μέσα σε αυτές τις σελίδες και του αρέσουν τα παιχνίδια σαν κι αυτά που έχει μέσα αυτό το  βιβλίο, με πολύ ωραίες δραστηριότητες που θα βοηθήσουν τα παιδιά. Θα είναι μαζί με τα παιδιά για να τους λέει κάθε φορά Πώς θα οργανώσουν το παιχνίδι τους και Τι να κάνουν, Πώς να το κάνουν και Τι να προσέξουν,  Πώς θα χαρούν με τις δραστηριότητες και Τι θα κερδίσουν.

Συγκεκριμένα, ακολουθώντας τον Πώς και Τι, το παιδί μαθαίνει:

  • να κατανοεί και να ακολουθεί οδηγίες,
  • να αναγνωρίζει και να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του,
  • να ελέγχει τις σωματικές του κινήσεις και τα αντανακλαστικά του,
  • να συγκρατεί πληροφορίες και να ολοκληρώνει τις εργασίες του,
  • να οργανώνει τον χώρο και τον χρόνο του και να γίνεται πιο υπεύθυνο.

Δρ. Τζένη Μωραΐτη, π. Σχολική Σύμβουλος, π. Συντονίστρια  Εκπαιδευτικού Έργου Προσχολικής ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας

Αγγελική Μαγκλάρα, M.Εd, Δασκάλα Ειδικής Αγωγής

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->