ΜΟΥΣΙΚΗ
Typography

Μια μουσική παράσταση από το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας το Σάββατο στις 8.30 μ.μ.

Κάποιος είπε πως τα τραγούδια και οι μουσικές «συμπεριφέρονται σαν να έχουν δικές τους ζωές· διασχίζουν ποταμούς, οροσειρές και ωκεανούς, περνούν γλωσσικές και πολιτισμικές περιοχές ως οι πιο ακάματοι περιηγητές της γης». 

Ο μουσικός απόηχος μιας πατρίδας του άλλοτε, συνεχίζει να μορφώνει, να πλουτίζει, να καλλιεργεί και να εμπνέει τους τόπους του σήμερα. Οι ήχοι που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες από τη Μ. Ασία έκαναν με την πολυμορφία τους και τη δύναμή τους πιο πλούσιο τον ελληνικό πολιτισμό καθορίζοντας την κουλτούρα της νεότερης Ελλάδας. Στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας επιχειρεί να αναδείξει τη σύνθετη μουσική παράδοση της Σμύρνης μέσα από την παράσταση

 «Σμύρνης Ενθύμιον – ο μουσικός απόηχος της πατρίδας του άλλοτε στους  τόπους του σήμερα…».Η παράσταση αυτή,είναι αφιερωμένη στα ποικίλα μουσικά ηχοχρώματα της Σμύρνης, έτσι όπως αυτά ακούστηκαν τότε κι έτσι όπως εμπνέουν τη μουσική δημιουργία εδώ και 100 χρόνια από τη μεγάλη καταστροφή.

Η μουσική παράσταση «Σμύρνης Ενθύμιον» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 και ώρα 20.30 στο υπαίθριο θέατρο το Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->