ΜΟΥΣΙΚΗ
Typography

Συνεχίζονται για 3η μέρα οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Παλαμά με την συναυλία του Λουδοβίκου των Ανωγείων την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 21:00 στην κεντρική πλατεία του Παλαμά.

loudovikos
Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων ανήκει στους δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού που κατόρθωσαν, πατώντας στέρεα πάνω στην παράδοση, να δημιουργήσουν έναν θαυμαστό κόσμο μουσικών εικόνων, στις οποίες κυρίαρχος είναι ο ποιητικός στίχος. Το μουσικό του ύφος δένει άρρηκτα την κρητική μουσική παράδοση με την ερωτική ποίηση, που κι αυτή ακολουθεί συχνά τους δρόμους της μαντινάδας. Ο μεγάλος Μάνος Χατζιδάκις ήταν από τους πρώτους που διέκριναν το ταλέντο του τραγουδοποιού από τα Ανώγεια της Κρήτης. Οι κύκλοι των τραγουδιών του Λουδοβίκου των Ανωγείων αποτελούν αυθύπαρκτους κόσμους. Αρχίζοντας από το «Χαϊνης» και το «Μεϊντάνι», περνώντας από το «0 έρωτας στην Κρήτη είναι μελαγχολικός» και φτάνοντας μέχρι την ολοκληρωμένη δουλειά του «Ερωτόκριτου», συναντάμε τις πλέον καθαρές μορφές του ριζίτικου, αλλά και του σύγχρονου ερωτικού αφηγηματικού τραγουδιού. Ανάμεσα βεβαίως σ’ αυτά, ως αυτόνομοι αστέρες κινούνται τα ιδιόμορφα μοιρολόγια του και, βεβαίως, τραγούδια μ’ έντονο κοινωνικό προβληματισμό.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον Covid-19 που ισχύουν για τους εξωτερικούς χώρους (αποστάσεις-χρήση μάσκας-χρήση αντισηπτικών).

e-max.it: your social media marketing partner

 

ix7

mbgif2

 

  

!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->