mosxopoulos kogia nikolaou bakalakou thanopoulou xenos kafasi rovas Flying Bat EKIZOGLOU goulas Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat

ΜΟΥΣΙΚΗ
Typography

Ακροάσεις για όσους θέλουν να γίνουν μέλη της Μικτής και Παιδικής Χορωδίας Καρδίτσας,θα πραγματοποιηθούν 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2018, Δευτέρα και Τρίτη από 7-9 το βράδυ.

Οι ακροάσεις για εγγραφές στη Μικτή και Παιδική Χορωδία Kαρδίτσας του Νίκου Ευθυμιάδη, γίνονται εν όψει των υποχρεώσεων σε Ελλάδα(ΖΑΚΥΝΘΟ) και εξωτερικό( ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΒΙΕΝΝΗ). Από το 1948 μέχρι σήμερα η χορωδιακή παράδοση της πόλης διατηρείται σε αξιόλογα επίπεδα ,ταυτίζοντας την πνευματική ανάπτυξη της πόλης διαμέσου μιας συνεχούς καλλιέργειας της χορωδιακής μουσικής.
Είναι γνωστό ότι η διδασκαλία του τραγουδιού είναι μία επίπονη και δύσκολη εκπαιδευτική διαδικασία γιατί απαιτείται η συνέργεια του δάσκαλου, του παιδαγωγού και του καλλιτέχνη. Επειδή δε η καλλιέργεια της ανθρώπινης φωνής είναι μια σύνθετη, επιστημονική διαδικασία απαιτείται εξειδικευμένη γνώση και ως προς την παραγωγή του ήχου και της φωνής.
Τα μαθήματα στους χορωδούς περιλαμβάνουν την εξής ύλη: ορθοφωνία(εκφορά φωνηέντων και συμφώνων), φωνητική εκγύμναση, διαφραγματική αναπνοή, ασκήσεις τονικής σταθερότητας, διόρθωση φάλτσων κλπ.
Στη Παιδική Χορωδία μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά (αγόρια και κορίτσια) από 6 έως 12 ετών. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να εξασκήσουν τη φωνή τους και να θέσουν τις βάσεις για την γνωριμία τους με το σημαντικότερο μουσικό όργανο, την ανθρώπινη φωνή.
Το εξειδικευμένο προσωπικό του Ωδείου εφαρμόζει σύγχρονα μουσικό-παιδαγωγικά συστήματα και προγράμματα με στόχο και γνώμονα την καλλιέργεια της φωνής του παιδιού.
Σε αυτή την ηλικία τίθενται οι βάσεις για την μελλοντική φωνητική εξέλιξη του παιδιού.
Είναι δε γνωστό ότι ο κορυφαίος Ελβετός παιδαγωγός Πεσταλότζι θεωρεί την χορωδία ως το αναντικατάστατο μέσο για την ηθική διαπαιδαγώγηση των νέων διαμέσου της σχολικής εκπαίδευσης.
Παράλληλα διαμέσου της Χορωδίας τα παιδιά ανακαλύπτουν την ομαδικότητα, την πειθαρχία, την αυτοεκτίμηση, την δημιουργικότητα και γνωρίζουν πολλά μέρη στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπροσωπώντας τον πολιτισμό και την μουσική του Νομού μας.
Η παιδική Χορωδία υπό τη Διεύθυνση και τη Διδασκαλία του Νίκου Ευθυμιάδη είχε φτάσει σε πολύ υψηλά καλλιτεχνικά επίπεδα με εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό κα θεωρείτο μια από τις καλύτερες παιδικές χορωδίες της Ευρώπης.
Στη Μικτή Χορωδία μπορούν να λάβουν μέρος από 14 χρονών και πάνω, που ενδιαφέρονται για την καλλιέργεια της φωνής τους, να τραγουδούν χορωδιακά-ομαδικά, την ερμηνεία αξιόλογων έργων Ελληνικής και ξένης μουσικής και να πραγματοποιούν συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδας.
Η δραστηριοποίηση στις Χορωδίες των ενηλίκων αποτελεί μια κατάκτηση σημαντική των πολιτισμένων κοινωνιών και ο Νίκος Ευθυμιάδης έχει κατακτήσει υψηλά επίπεδα επαγγελματικής καταξίωσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Η φωνή μας είναι ο καθρέπτης της προσωπικότητας μας και ο τρόπος με τον οποίο μιλούμε φανερώνει τον εσωτερικό μας κόσμο, έλκει ή απωθεί το ακροατήριο μας, μπορεί να κάνει την παρουσία μας ευχάριστη. Κουραστική ή αδιάφορη.
Μεγάλη είναι η Χορωδιακή παράδοση του Ωδείου ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ- Ευθυμιάδη ,που είναι συνδεδεμένη με Χορωδιακά Φεστιβάλ, Μουσικά Σύνολα (παιδικά, σχολικά, μανδριγαλιστικά, μικτά) σε Καρδίτσα, Αθήνα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.
Με τη φροντίδα και την επιμέλεια του Νίκου Ευθυμιάδη, master of arts στη Διεύθυνση, επισκέπτη καθηγητή στη Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου του Νίς της Σερβίας καθώς και ενός εκλεκτού και εξειδικευμένου επιτελείου καθηγητών σε ένα περιβάλλον όμορφο, ασφαλές και ειδικά σχεδιασμένο μπορούν παιδιά και ενήλικες να δείξουν τις ικανότητές τους και να εξελιχθούν.
Τα μαθήματα της Μικτής Χορωδίας θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη βράδυ ενώ της παιδικής χορωδίας κάθε Σάββατο.
Οι ακροάσεις για τις εγγραφές θα γίνουν στο Ωδείο, Δευτέρα και Τρίτη 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2018 από 7-9 το βράδυ, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στη Γραμματεία του Ωδείου, Κολοκοτρώνη 38 και Ύδρας Τ.Κ. 43100 Καρδίτσα, Τηλ:24410-75440,2441042896και στο Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

e-max.it: your social media marketing partner

kapekas module nea282 2282 3 

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

 vasilakos pasxa megali